inici   index   meteoclimatic.atmos.cat   fotos esfèriques   teclats   bicicleta   voltforum    
 CEWT diumenge 25 de febrer 2024  
Les estacions Davis poden utilitzar un datalogger alternatiu: www.wifilogger.net (En castellano)
 
Tot i això, és molt millor connectar el Wifilogger a www.weatherlink.com (WL-PC mode) i usar la API de weatherlink
 
Si malgrat tot preferim el sistema antic:
 
Aquest logger té totes les funcions del datalogger original i moltes més, a més es connecta directament per wifi, i permet enviar dades directament a Meteoclimatic, aixi com també a altres xarxes més(www.weatherlink.com www.wunderground.com www.pwsweather.com weathercloud.net www.awekas.at wow.metoffice.gov.uk www.windy.com www.meteoclimatic.net www.wxqa.com www.globe.gov) així com generar pàgines web per sí mateix, com http://www.atmos.cat/wfl/indexn.html. Es pot comprar a la pàgina web https://www.weatherstations.co.uk/wifi-logger.htm
 
Per a fer-lo funcionar cal una consola Davis (Vantage Vue o Vantage Pro2) i cobertura wifi i s'entrega amb unes instruccions detallades per a posar-lo en funcionament i connectar-lo a la xarxa wifi.
 
Per a configurar-lo i connectar-lo a Meteoclimatic es recomana fer-ho amb l'ordinador (es pot fer també amb el mòbil però).
 
Prèviament calen algunes coses:
 
- hem d'haver donat d'alta a Meteoclimatic l'estació que volem connectar. Important: el desplegable de la zona horària ha d'estar en Horari UTC. De moment deixem on diu "URL de la plantilla en blanc", i copiem el codi de l'estació (exemple: ESCAT2500000025518B)
 
- amb aquest codi anem aquí: http://www.atmos.cat/alta i generem una contrasenya. Guardem o apuntem també aquesta contrasenya
 
- ens descarreguem i guardem al nostre ordinador però aquest arxiu:  http://www.atmos.cat/2x2/baixa.pl/wfl.zip o https://www.dropbox.com/s/qdavsh9dhz69zpl/wfl.zip?dl=0
 
(per al wifilogger 1: http://www.atmos.cat/2x2/baixa.pl/wifilogger1_236.zip)
wfl.zip
El descomprimim i tindrem una carpeta anomenada wfl amb diverses coses a dintre. Obrim la carpeta wfl, i tot seguit WiFiLogger236. De tot això necessitarem:
 
WiFiLogger2_236.bin
 
i, dintre de html
 
export.html
 
i també index.html si volem la pàgina principal en català.
 
Llavors ja ens podem connectar amb un navegador a l'adreça IP del wifilogger (segons les instruccions que hem obtingut al configurar-li la wifi) i veurem una pàgina com aquesta, tot i que en anglès:
2021-01-28_2.png
2021-01-28_2.png
Anem al menú "Setup" i triem "System". Veurem aquesta pàgina, i cliquem sobre el botó: "Show local firmware update", amb lo que veurem també totes les opcions que es veuen en la captura:
2021-01-28_3.png
2021-01-28_3.png
En primer lloc hem d'anar a "Firmware update", clicar a navega, i anar a cercar l'arxiu que hem descarregat, WiFiLogger2_236smc.bin
 
Tot seguit premem "Update".
 
Durant quasi un minut semblarà que no passi res. Hem d'esperar sense clicar res ni tancar la finestra. Al capdavall el wifilogger es reiniciarà i ens mostrarà la pantalla principal.
 
Tornem a Setup i a Systema altra vegada, i tornem a prémer show local firmware update i anem a la secció HTML files upload i premem Navega, llavors sel·lecionem l'arxiu export.html que hem descarregat i premem el botó Upload.
 
Amb això ja ho tindríem, però si a més volem que la interfície ens presenti les dades en català, anem altra vegada a HTML files upload, navega, i carreguem l'arxiu index.html
 
Un cop això fet, ja podem prémer al menú el botó Real Time Data per tornar a la pàgina principal.
 
D'allí anem a Configuració (o Setup si ho tenim en anglès), Configuració de l'exportació de dades (Data export en anglès) i tindrem un reguitzell de xarxes a on connectar, entre elles Meteoclimatic.
 
Allí hem de sel·leccionar Enable, a Server URL introduïm http://meteoclimatic.atmos.cat/wifilogger, on diu ID posem el codi de la nostra estació a Meteoclimatic, i a PASS la contrasenya que hem generat abans, i prémer el botó SAVE.  
 
Amb això l'estació ja començarà a enviar dades i a generar la plantilla.
2021-02-01_2.png
2021-02-01_2.png
L'URL de la plantilla de la nostra estació és:
 
http://meteoclimatic.atmos.cat/weatherlink/plantilles_directes/[codi de la nostra estació a meteoclimatic].htm
 
on hem de substituir la part entre parèntesi quadrats per el nostre codi, semblant a una cosa així:
 
Code:
http://meteoclimatic.atmos.cat/weatherlink/plantilles_directes/????????????????????????????????.htm 

(reemplaçant els interrogants per el codi de 32 xifres)
 
(també podem cercar la nostra estació en aquesta pàgina http://www.atmos.cat/perl?num=1533653260 i, un cop localitzada, prement a la lletra "p" al costat de la pastilla, podrem accedir a la plantilla i la seva URL)
 
Només resta anar a la fitxa de l'estació a meteoclimatic, posar aquesta URL allí on diu URL de la plantilla i, més avall en el desplegable de la zona horària, sel·leccionar l'horari que haguem triat (UTC o civil) i prémer el botó "guardar".
 
Haurem d'esperar llavors uns 30 minuts per que l'estació comenci a actualitzar a Meteoclimatic (no és immediat). Així mateix, l'estació romandrà "en observació" durant uns pocs dies fins que les bases de dades estiguin consolidades, passant llavors a aparèixer també en el mapa.
 
Si volem controlar de manera més immediata si les dades arriben correctament podem directament posar l'adreça de la plantilla en un navegador i les veurem, o també en una URL com aquest en format més llegible per a humans:
 
http://meteoclimatic.atmos.cat/weatherlink/sumaris/summary_[codi de la nostra estació a meteoclimatic].htm
 
Exemple: Code:
http://meteoclimatic.atmos.cat/weatherlink/sumaris/summary_ESCAT2500000025518B.htm 

Un cop tot això fet i per a evitar inconsistències, és recomanable anar a la pàgina de la configuració de l'stació (des del wifilogger), secció Set Archive Interval, activar la casella on diu Setting new archive interval will automatically erase whole memory. Do it? i prémer SAVE per a inicialitzar l'emmagatzament de les dades.
2021-02-01_1.png
2021-02-01_1.png
Eina per a corregir errors a la base de dades de pluja mensual a atmos.cat (exclusivament): http://meteoclimatic.atmos.cat/pluja
 
 
Versió de firmware per al wifilogger 1
wifilogger1_236.zip