Please wait while this page is loading...

low energy server powered by photovoltaics - please be patient.


benvingut, convidat. sisplau entra
  :
casacota.cat utilitza cookies (avís legal)
  inici últims missatges cercaajudaentrar  
 
pàgines: 1
Interessant article al diari Avui (Read 5327 times)
Miquel Martin
participant

desconnectatPosts: 111
Sant Cugat del Valles
gènere: male
Interessant article al diari Avui
07.12.2009 a les 20:28:07
 
Hi poso un fragment d'un article del diari Avui de dilluns, 7 de dessembre de 2009, autor Joan Armengol, em sembla prou interessant.

"Un llarg llistat d'empreses energètiques fan cua per incorporar-se en els diversos projectes d'impuls als cotxes elèctrics, la gran aposta de futur de les companyies automobilístiques per reactivar el sector, i una aposta que beneficia de retruc tots els seus proveïdors. Els polítics, com calia esperar, s'enfilen al carro com si fossin els autors de la idea original i comencen a firmar convenis a tots i a dret amb tothom que s'interessi per un projecte tan sostenible i verd com aquest.

La tirallonga de noms sembla que no s'acabi mai: Endesa, Iberdrola, Gas Natural, E.ON, HC, Unesa, BP, Red Eléctrica, Repsol, Cepsa, Abengoa, Acciona, FCC i ACS. Són les que han firmat el conveni amb el ministeri d'Indústria per promoure el desplegament d'una xarxa d'electrolineres, on els usuaris podran en un futur recarregar els seus vehicles elèctrics o híbrids. Però aquest no és un fenomen espanyol. Les grans elèctriques europees també disparen a tot allò que es mou i tant Enel com RWE, EDF, EDP i Vatenfall s'han apuntat a un projecte de recerca per desenvolupar aquest tipus de tecnologia liderat per Renault i Volkswagen. En aquest cas, es tracta d'un pla per avaluar l'impacte de la implantació a gran escala d'aquest tipus de vehicles i les necessitats d'infraestructures elèctriques per abastar-los adequadament.

S'obre aquí una gran oportunitat de negoci que, sota el mantell protector de la lluita contra el canvi climàtic, ningú es vol deixar escapar. I n'hi ha per a tothom. En poden treure profit companyies de sectors tan diversos com les de tecnologia, proveïdors d'energia, xarxes intel·ligents, solucions i serveis informàtics, sistemes de tarificació, a més, lògicament, de l'automobilístic. És l'hora d'estar a l'aguait de qualsevol pas endavant que es faci perquè qui es mogui sortirà a la foto dels triomfadors.

Les empreses catalanes tenen prou nivell per apostar pel cavall guanyador. Ningú dubta de la seva competitivitat internacional i de la seva capacitat per afrontar els projectes més ambiciosos. Això sí, han de saber reaccionar a temps i sobretot tenir capacitat de buscar aliances -la seva tradicional assignatura pendent- per esdevenir grups imbatibles davant de qualsevol repte. Però ja se sap que el fet de pactar provoca urticària a molts dels empresaris il·lustres del nostre país, i després s'omplen la boca amb la falta de competitivitat i l'escàs suport públic a les iniciatives del sector privat.

És evident que les administracions també hi tenen molt a dir en aquest nou nínxol de mercat que s'obre davant dels ulls dels espavilats -en el bon sentit- que saben anticipar-se al comportament dels consumidors i posicionar-se en el moment oportú. Aquests tipus d'emprenedors són els mereixedors de tot el suport públic possible. Són ells el que situen el país al mapa i són els autèntics creadors de riquesa.

Davant dels empresaris que hi veuen negoci, els polítics no es queden enrere i volen treure'n rendibilitat -electoral- i fer-se la foto amb els empresaris més actius en la matèria i fins i tot posen noms ampul·losos, com el de llei d'economia sostenible, a un seguit de reformes de tota mena per canviar el model d'economia."


A mi em sembla una visió força ajustada del moment actual. Ara hi ha una oportunitat d'or per a les empreses que participin en el desplegament del vehicle eléctric.

tornar a dalt
 
 
veure perfil   IP Logged
Roger Layola
moderador global

desconnectatPosts: 2144
Barcelona
gènere: male
Re: Interessant article al diari Avui
Reply #1 - 09.12.2009 a les 09:30:55
 
Gràcies per aquest interessant article. Sento curiositat.. que ha canviat per a que de sobte el vehicle elèctric, després de 90 anys de defenestració continuada, es transformi màgicament de vehicle inviable i inútil a oportunitat d'or de negoci? Serà la fada del bosc? les encantaries del Pirineu?o potser els mineirons ribagorçans? hehehe. En qualsevol cas, són molt bones vibracions pels vehicles elèctrics. Aviat tindrem les tarjes i  punts de recàrrega en superfície per Barcelona, per fi podré deixar de obrir armaris elèctrics i deixar d'assaltar obres abandonades per  recarregar la moto. Serà un canvi qualitatiu important en el meu estil de vida!
tornar a dalt
 
 

Deal with reality or reality will deal with you.
veure perfil | web | MSN   IP Logged
pàgines: 1

Δ Aquest lloc web fa servir galetes. Si continues navegant n'acceptes l'ús. Δ