inici   fotos esfèriques   teclats   bicicleta    
 CEST dijous 13 de juny 2024  
Per als qui hem de treballar en un edifici d'aquest senyor, concretament l'Escola Superior de Música de Catalunya, aquest premi és d'un sarcasme brutal.
 
El que caldria fer és empresonar-lo i obligar-lo a pagar un edifici que compleixi correctament les seves funcions!
 
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/538031-larquitect e-rafael-moneo-premi-princep-dasturies-de-les-arts-2012.html
 
L'autor de l'Auditori de Barcelona i de l'ampliació del Museu del Prado s'imposa a candidats com Chavela Vargas, Bebo Valdés, Toyo Ito i el Cirque du Soleil
Aquest és el primer dels vuit guardons internacionals que convoca aquest any la Fundació Príncep d'Astúries
09/05/12 12:32 - Oviedo - Agències
Tweet
[L'arquitecte navarrès Rafael Moneo Foto: EFE.]
L'arquitecte navarrès Rafael Moneo Foto: EFE.
1

L'arquitecte navarrès Rafael Moneo ha guanyat aquest dimecres el premi Príncep d'Astúries de les arts 2012, al qual optaven 39 candidatures procedents de 25 països, segons fonts pròximes al jurat que ha concedit el guardó.

Entre els candidats hi figuraven la ballarina cubana Alicia Alonso; els pintors Jasper Jones i Paula Rego; l'arquitecte Frank O'Gehry; el dissenyador industrial Philippe Starck; el músic Claudio Abbado; la cantant mexicana Chavela Vargas; el pianista, compositor i arranjador Bebo Valdés; el Circ du Soleil, el Teatre Bolxoi, el també arquitecte japonès Toyo Ito i el compositor estonià Arvo Part.

Els vuit premis Príncep d'Astúries, que arriben aquest any a la seva 32a edició, estan dotats amb 50.000 euros i la reproducció d'una escultura dissenyada per Joan Miró, i seran entregats a l'octubre per Felip de Borbó als Teatro Campoamor d'Oviedo.

Rafael Moneo és un dels arquitectes espanyols més prestigiosos i és autor d'edificis com l'Auditori de Barcelona i l'ampliació del Museu del Prado, a Madrid.

Els premis Príncep d'Astúries estan destinats, segons els Estatuts de la Fundació, a guardonar “la tasca científica, tècnica, cultural, social i humana feta per persones, institucions, grup de persones o d'institucions a l'àmbit internacional”.

Dins d'aquest esperit, el Premi Príncep d'Astúries de les Arts es concedirà a aquells “la tasca dels quals en la cinematografia, el teatre, la dansa, la música, la fotografia, la pintura, l'escultura, l'arquitectura i altres manifestacions artístiques constitueixin una aportació rellevant al patrimoni cultural de la humanitat”.
Darrera actualització ( Dimecres, 9 de maig del 2012 12:35 )