inici   fotos esfèriques   teclats    
 CEST diumenge 19 de maig 2024  
És el que, malgrat la propaganda, molst pensem. Ho deixo aquí penjat i d'aquí a uns anys en parlem, val?
madriderrani.jpg
madriderrani.jpg
Bé, dons ha tardat tres dies i ja hi som:
 
El PP aposta per perforar els Pirineus amb fons estatals
 
De http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/1-territori/12-infraestructures/466203 -el-pp-aposta-per-perforar-els-pirineus-amb-fons-estatals.html
 
González Pons assegura que l'Estat “ha de garantir les connexions amb o sense Europa”
Foment reserva 110 milions a la travessia central pirenaica
21/10/11 02:00 - Barcelona - Redaccióemail protegit
[Esteban González Pons, durant l'entrevista a TVE, on va fer les declaracions Foto: EP.]
Esteban González Pons, durant l'entrevista a TVE, on va fer les declaracions Foto: EP.
1
Notícies relacionades

* El full de ruta català

Notícies de ...

* Barcelona

Tot indica que la travessia central pirinenca serà una realitat sí o sí, després que des del PP s'avancés ahir que els projectes que no hagin rebut el finançament europeu es tiraran endavant igualment amb fons estatals, en una clara al·lusió a l'eix 16, pel qual es preveia perforar els Pirineus, i que Europa dimecres va expulsar de la planificació a mitjà termini. El ministre de Foment, José Blanco, ja responia que si el PP “té tanta determinació” a canviar la proposta, “que es dediqui a convèncer els seus”. Però el cert és que el mateix ministeri reserva ja una partida de 110 milions per al projecte en la previsió d'inversions que va fer pública dimecres per al corredor central en els propers anys. I això que Europa tampoc ha tipificat aquest eix com a tal, sinó que ha inclòs el tram de Saragossa a Algesires com a branca del corredor mediterrani.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, seguia apostant ahir pel túnel pirinenc: “El corredor mediterrani ha entrat en la planificació de Brussel·les, però tot allò que no hi hagi entrat i sigui necessari ho haurà de fer l'Estat, que ha de prosperar i s'ha de garantir les connexions, amb Europa o sense.” I és que González Pons veu “summament injust” que “una part de l'Estat creixi en
detriment de l'altra”. El PP va recordar que “hi ha temps” per presentar al·legacions, propostes alternatives i modificacions.
Aïllats, apunyalats i coordinats

Els territoris que se senten exclosos de la xarxa bàsica europea van carregar ahir contra el govern espanyol. El president de Cantàbria, Ignacio Diego (PP), definia la decisió com un “atac molt greu” a la regió, perquè els deixa “aïllats”. El president de la Junta d'Extremadura, José Antonio Monago, acusava el govern d'haver-los clavat una “puñalada trapera” i va proclamar que el ministre de Foment, José Blanco, havia enganyat Extremadura: “Em va dir que l'eix 16 seria prioritari i que així ho recolliria la Comissió Europea.” El president del PP andalús, Javier Arenas, en canvi, troba “gravíssima” l'exclusió de la costa andalusa del corredor mediterrani. Per això l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre (PP), ja feia una crida a tots els ajuntaments i entitats per coordinar al·legacions, tot i que Blanco recordava que el node d'Antequera serà clau.