inici   index   meteoclimatic.atmos.cat   hostalets   esmuc   fotos esfèriques   teclats   malanquilla   campanes   bicicleta   colomina   voltforum    
 CEST dimarts 26 de setembre 2023  
Inicio aquest tema amb una foto d'una Esglesiola Romànica de la Vall Ferrera. La imatge és de l'any 1979. Observeu la talla en relleu al damunt de la porta. Es tracta d'una escena del paradís amb les imatges d'Adam i Eva. Com podeu comprovar han estat picades de mig cos en avall pels garants de la moral que en totes le èpoques han proliferat i proliferen pel nostre Païs. Avui l'edifici ha estat "Restaurat" i per acabar-ho d'adobar la talla ha desaparegut, suposo que per vergonya pròpia o aliena.
pedra_picada.jpg
pedra_picada.jpg
Hola, Esbarsavina:
 
Cosetes a puntualitzar:
 
Aquesta esglesiola no és a la Vall Ferrera. És Sant Joan d'Isil, molt amunt de la vall homònima, formant part de les Valls d'Àneu.
 
La talla de pedra que hi ha sobre el portal, efectivament llimada per evitar la contemplació de les parts baixes, crec recordar que no solament encara hi és, sinó que la tinc fotografiada i tot de fa menys d'un any.
 
PD: no puc garantir-vos que siguin Adam i Eva, tot i que és una bona hipòtesi, certament. N´hi ha d'altres, ben segur.
Donc si Sr. Teniu tota la raó, succeeix que després de 29 anys la memòria juga males passades sobretot quan treballes amb el negatiu. Sobre el tema d'Adam i Eva, no es tracta d'una hipòtesi meva, crec recordar que li vaig sentir dir a l'escriptor pallarès ja desaparegut, Joan Lluís i vaig donar per suposat que era informació contrastada. Ara bé, segur que hi deu d'haver més hipòtesis i totes ben respectables, per això son bons els forums, suposen un bon exercici de catarsi.
Gràcies per la puntualització. A la primera oportunitat, tinc ganes de tornar les valls d'Àneu i d'Isil.


Connexió Wicat - l'Internet del Pallars