inici   index   meteoclimatic.atmos.cat   hostalets   esmuc   fotos esfèriques   teclats   malanquilla   campanes   bicicleta   colomina   voltforum    
 CEST dilluns 2 d'octubre 2023  
Els litres recollits aquest any en aquest observatori fins ara mateix són exactament els mateixos que van caure en tot l'any 2006, de gener a desembre, i que va ser el més sec del període de sequera que arrossegàvem fins ara: 377 litres en tot un any, enguany menys de 5 mesos. Ara, després d'un hivern molt sec (desembre 0mm, gener 36 mm i febrer 8 mm), sembla que ens recuperem.
Una mica al marge dels models convencionals: acabo de donar una volta per fora, a les 4 de la matinada. Silenci total, ni un bri d'aire. Núvols alts, res d'especial que faci preveure algun moviment important.
 
El model local WXSIM, basat en metars baixats d'internet, fronts i dades de l'estació local, diu això:
previ.gif
previ.gif
I el molt més modest sistema de l'observatori, basat exclusivament en dades locals i composat per l'algorisme de Negretti i Zambra, el càlcul de la nuvolositat i possibilitat de precipitació en funció de la temperatura, pressió, humitat i alçada, i els resultats del detector de llamps, això altre:
previsio.gif
previsio.gif
Veurem qui l'encerta més, tensa espera...
Un salt d'aigua sobre Pessonada, que no raja gairebé mai, ahir:
2008_0525_175345aa.jpg
2008_0525_175345aa.jpg


Connexió Wicat - l'Internet del Pallars