inici   index   meteoclimatic/wifilogger/FO   hostalets   esmuc   fotos esfèriques   samplesets   campanes   ref.colomina   voltforum    
 CEST dilluns 27 de setembre 2021  
Els litres recollits aquest any en aquest observatori fins ara mateix són exactament els mateixos que van caure en tot l'any 2006, de gener a desembre, i que va ser el més sec del període de sequera que arrossegàvem fins ara: 377 litres en tot un any, enguany menys de 5 mesos. Ara, després d'un hivern molt sec (desembre 0mm, gener 36 mm i febrer 8 mm), sembla que ens recuperem.
Una mica al marge dels models convencionals: acabo de donar una volta per fora, a les 4 de la matinada. Silenci total, ni un bri d'aire. Núvols alts, res d'especial que faci preveure algun moviment important.
 
El model local WXSIM, basat en metars baixats d'internet, fronts i dades de l'estació local, diu això:
previ.gif
previ.gif
I el molt més modest sistema de l'observatori, basat exclusivament en dades locals i composat per l'algorisme de Negretti i Zambra, el càlcul de la nuvolositat i possibilitat de precipitació en funció de la temperatura, pressió, humitat i alçada, i els resultats del detector de llamps, això altre:
previsio.gif
previsio.gif
Veurem qui l'encerta més, tensa espera...
Un salt d'aigua sobre Pessonada, que no raja gairebé mai, ahir:
2008_0525_175345aa.jpg
2008_0525_175345aa.jpg

Δ Perill galetes! més informació Δ

Connexió Wicat - l'Internet del Pallars