inici   fotos esfèriques   teclats    
 CEWT dijous 28 de març 2024  
Na Teresa Sierra (gran pianista: web) m'envia això:
 
Benvolguts/des,  
Us informem del I Cicle de concerts de música clàssica "Nits Musicals  Castell d'Hostalric" que es durà a terme en aquesta població les nits del 12 al  15 de Juliol d'enguany.
Intèrprets de nivell internacional ens oferiran quatre concerts als espais del castell fortalesa d'Hostalric, patrimoni històric  nacional.
Podreu visitar la fortalesa militar d'Hostalric i al finalitzar els  concerts tindreu l’oportunitat de sopar al restaurant "La fortalesa" o al  restaurant "Grions" on us oferiran un menú especial amb el tiquet de  l’entrada.
Trobareu tota la informació relativa al cicle a la pàgina web: www.nitsmusicals.com  
 
Us hi  esperem a tots,
L'organització
Mireia Fornells i Joan Miquel Hernández  
 
     
 
El duo format per Mireia i Joan Miquel oferiran el concert inaugural del cicle  Nits Musicals Castell d’Hostalric.
 
DATA:     12 de Juliol
 
HORA:     21h
 
LLOC:     PATI D'ARMES DEL CASTELL FORTALESA
 
 
 
Després i paral·lelament a una brillant activitat concertística per separat, aquests pianistes s’han proposat abordar la música per a piano a quatre mans des de fa ja sis anys.
 
Les seves propostes han intentat tenir en compte les obres mestres del repertori per a piano a quatre mans, fent especial referència a la música contemporània dels nostres compositors, cosa que s’ha reflectit en la col·laboració estreta amb Josep Soler i Domènec González de la Rubia, i en l’estrena de diferents obres que els han estat dedicades: De Josep Soler Pasacalle i Fuga (2003), estrenada per a JM de Barcelona el 2004 i Variacions sobre un tema de Beethoven (1996), estrenada el 2005 a la Fundació Juan March de Madrid; de D. G. de la Rubia Estructures (2003), estrenada a la II Setmana de Música Contemporània de Girona el 2003 i Dalicatesse (2004), dedicada a Salvador Dalí, en el centenari del seu naixement i estrenada al cicle Anna Ricci el 2004. Recentment han estrenat una obra de Jesús Rodríguez Picó, La Ciutat de Cloe (2006), a l’Auditori de Barcelona, dins el Festival Nous Sons del 2006.
 
Les seves interpretacions han tingut una gran acollida i un èxit aclaparador per part del públic i de la crítica entesa. Han actuat en importants sales de tot el país (Fundación Juan March de Madrid, Auditori de Barcelona, Palau de la Música, Festival de la Porta Ferrada, Universitat de Barcelona, Festival Internacional de Música del Maresme), així com a l’estranger (França, Suïssa i Itàlia).
 
El duo ha estat guardonat al Concurs de Cambra Premi Ciutat de Manresa, així com també ha obtingut diverses Mencions d’Honor en concursos d’àmbit estatal.
 
Recentment han estat becats en dues ocasions per l’AIE per assistir a cursos internacionals per Espanya, Suïssa i França, on han tingut l'oportunitat de treballar amb grans especialistes com Brigitte Engerer, Jean-François Heisser, el duo Pérez-Molina, el duo Benzakoun, Bruno Mezzena i Ullrich Koella, entre d’altres.
 
Han estat enregistrats per Radio Clàssica i per Catalunya Música, i entre els seus projectes destaca tota una sèrie de concerts dedicats a la celebració del 70 aniversari del compositor català Josep Soler i l’enregistrament d’un CD dedicat a la música d’aquest autor.
 
 
     
 
PROGRAMA DEL CONCERT  
 
WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791)
 
Sonata en Re  Major, KV 381/123a  (1772)  
 
 -  Allegro
 
 -Andante
 
 -Allegro molto
 
 Obertura de “La Flauta Màgica”
 
 
 
IGOR STRAVINSKY (1882-1971)
 
Petrouchka, primer quadre (1911)
 
 -Festa Popular de la Setmana de Carnestoltes
 
 - L’encantament
 
 -Dansa Russa
 
 
 
GEORGE GERSHWIN (1898-1937)
 
Rhapsody in Blue (1924)
 
(arranjament per a piano a quatre mans de Henry Levine)
 
 
 


 
Anastasia Seifetdinova
 
     
 
La pianista russa Anastasia Seifetdinova farà el seu debut a Espanya en el segon concert  del cicle Nits Musicals Castell d’Hostalric.
 
DATA:     13 de Juliol
 
HORA:     21h
 
LLOC:     PATI D'ARMES DEL CASTELL FORTALESA
 
 
 
 
 
 
És una jove pianista russa amb una intensa i llarga trajectòria com a solista i músic de cambra. Neix a Kiev el 1982 i als 11 anys ja dóna el seu primer recital. Un any més tard ingressa al Kiev Lysenko, escola especial per nens dotats, on estudia amb Vsevolov Vorovylov i acaba amb Matricula d’Honor. Al 2000 continua els seus estudis a la Hochscule de Música de Wurzburg (Alemanya) amb la professora Silke-Thora Matthies, on es gradua amb Matrícula d’Honor.
 
En la seva trajectòria ha estat premiada en nombrosos concursos internacionals entre els que destaquen els primers premis dels concursos "Rachmaninov Concerto", "Competition of Musical Academy of Wurzburg", "14th International Piano Competition for Young Pianists" a Roma i el Concurs Internacional de piano de Puigcerdà. A més, rep nombroses beques a Alemanya i als EEUU, com les DAAD, la "Academy Murrhardt", la "Carl-Heinz Illies Forderstipendium in der Deutschen Stiftung Musikleben" i el "Musical Club of Hartford’s Evelyn Bonar Storrs Scholarship".
 
Anastasia té un llarg recorregut de recitals amb orquestra i com a solista, així com també concerts de cambra oferts a Ucraïna, Alemanya, Macedònia, Itàlia, Suïssa, França, Rússia, EEUU i Japó. Durant el període 2005-2006 debuta al Carnige Hall de Nova York com a guanyadora de  l' "Artists International Special Presentation Winners Series", actua amb la Hartt Simphony Orquestra interpretant el concert de Prokofiev nº3, ofereix recitals al Festival "Heidelberg Klavierwoche" d’Alemanya i al Bolshoi Hall de Moscou, i també un tour per Alemanya interpretant el concert de Grieg.
 
Des del 2004 estudia a la Hartt School of Music de la Universitat de Hartford als EEUU amb la insigne pianista Oxana Yablonskaya, professora també de la Juilliard School. Allà, forma part del Performance 20/20, un programa d’Honor per estudiants d’alt nivell que els ofereix una beca completa pels seus estudis.
 
Recentment ha enregistrat un CD per la prestigiosa casa Naxos amb les obres completes per piano i orquestra de Balakiriev junt amb la Orquestra Filharmònica de Rússia.
 
                               www.seifetdinova.de
 
 
 
 
     
 
PROGRAMA DEL CONCERT  
 
SERGEI RACHMANINOFF (1873-1943)
 
Variacions sobre un tema de Corelli, op.42
 
 
FELIX MENDELSSOHN
(1873-1943)
 
Romances sense paraules
 
Poco agitato, fa# m, op.19/5
 
Andante con moto, Mi M, op.19/1
 
Allegro leggiero, fa# m, op.67/2
 
 
MENDELSSOHN-RACHMANINOFF
 
Scherzo del
Somni d’una nit d’estiu
 
 
FRANZ SCHUBERT-FRANZ LISZT
 
(1797-1828)            (1811-1886)
 
Transcripcions dels 12 lieders, S558/R243
 
Gretchen am Spinnrade (Nr.8)
 
Erlkönig (Nr.4)
 
 
ALEXANDER SCRIABIN
(1872-1915)
 
Fantasia en si m, op.28  
 


 
Anabel Montesinos
 
     
 
La guitarrista catalana Anabel Montesinos  oferirà el tercer concert  del cicle   Nits Musicals Castell d’Hostalric.
 
DATA:     14 de Juliol
 
HORA:     21h
 
LLOC:     PATI D'ARMES DEL CASTELL FORTALESA
 
 
 
   
 
Anabel Montesinos és una jove catalana, considerada com una de les grans figures de la guitarra a nivell mundial. L’avalen premis tan importants com el "Concurso Internacional Francisco Tàrrega" a Benicàssim, "Concurs Internacional de Krynica" a Polònia, Concurs Internacional "El Condado" a Jaén, "Certamen Internacional Julián Arcas" a Almería, Concurs "Pittaluga" a Itàlia i el "Rodrigo" a Madrid, entre d’altres.
 
Anabel inicia els estudis musicals a l’Escola Municipal d’Hospitalet de l’Infant (Tarragona), finalitzant amb la qualificació de Matrícula d’Honor. Dels 10 als 17 anys estudia amb la concertista Vania del Mónaco i també al Conservatori Superior de Música de Tarragona. Posteriorment realitza els estudis de grau superior sota la tutela del mestre Ignacio Rodes al Conservatori Superior de Música "Oscar Esplà" d’Alacant. Actualment perfecciona els seus estudis a la Universitat "Mozarteum" de Salzburg (Àustria) amb el mestre Marco Tamayo.
 
En la seva trajectòria artística ha ofert concerts com a solista amb reconegudes orquestres com la Filharmònica de Bavaria, la Filharmònica de Torino, la Filharmònica de Moscou, etc. El seu repertori abasta tots els estils musicals, incloent la música de cambra per a dos guitarres.
 
Té enregistraments fets per la prestigiosa firma Naxos, els quals han estat aclamats per la crítica internacional afirmant el següent: "(...) Escuchando la grabación, queda claro que ninguno de sus premios han sido aisladas casualidades. El toque es preciso y con gracia, cualidad asociada a grandes maestros. La técnica es impresionante en los pasajes rápidos sin llegar a ser una razón para las interpretaciones y esta debe de ser la clave de su éxito. El nombre de Anabel Montesinos va a ser muy escuchado en el futuro. (...)"    Classical Music WEB Peter Wells 2004. "Dada su juventud, no es aventurado afirmar que nos encontramos ante una guitarrista que se sitúa entre los más firmes valores del momento" Antón García Abril / Benicàssim, 29-08-2001.
 
                               www.anabelmontesinos.com
 
 
     
 
PROGRAMA DEl CONCERT  
 
M. L. QUIROGA (1892-1961)
 
Tatuaje
 
María de la O
 
Ojos verdes
 
 
 
A. BARIOS MANGORÉ (1885-1944)
 
Vals no.3 y 4
 
 
 
M. C. TEDESCO (1895-1968)
 
Sonata op. 77
 
 
 
I. ALBÉNIZ (1860-1909)
 
Suite Espanyola
 
Asturias
 
Sevilla
 


 
Bruno Forst
 
             
 
L'organista i clavecinista Bruno Forst oferirà el  concert de cloenda del cicle   Nits Musicals Castell d’Hostalric.
 
DATA:     15 de Juliol
 
HORA:     21h
 
LLOC:     RECINTE DEL COS DE GUÀRDIA DEL CASTELL FORTALESA
 
 
 
 
 
 
Nascut a Troyes (França) inicia els estudis musicals amb Paule Rochais, organista de Saint Leger, a Cognac. Més tard, entra al Conservatori de Burdeos amb el professor Francis Chapelet. Estudia orgue, clave, escriptura musical, direcció coral, història i anàlisi, obtenint la medalla d’or en orgue. Al mateix temps estudia baix continu amb Laurence Boulay, al Centre de Música Antiga de Toulouse. Més tard, fa un postgrau al "Real Conservatorio Superior de Música de Madrid" amb Miguel del Barco.
 
Des de 1996 resideix a Valladolid i és organista de l’església de San Andrés. Col·labora regularment amb la "Orquesta Simfónica de Castilla y León", com a organista i clavecinista. Col·labora també amb altres formacions musicals com "Lacrimai Consort", "Camerata Arte Cordis", "Orquesta de San Benito", "Solistes de la Orquesta Simfónica de Castilla y León" i el Cor de la Universitat de Valladolid, del que va ser anomenat membre honorífic després de la seva destacada participació en la Missa de la Coronació de Mozart durant el concert d'aniversari del cor.
 
Des de l’any 2000, dóna classes d’improvisació en el Curs d’Iniciació a l’Orgue Barroc de Medina de Rioseco, així com a l’ "Aula de Invierno Francisco Ortega" de Valladolid, sota la direcció de l'organista Lucía Riaño. Fa classes mensuals a la Catedral de Segòvia, per l’associació Francisco Correa de Arauxo. També és clavecinista correpetidor en el curs d’estiu de "Música Antigua de Santiago de Compostela". Com a solista ofereix regularment recitals, havent participat en el "Festival de Música Clásica de Santander", "Festival de Órgano de Burgos", "Camino de Santiago", entre d'altres. El seu interès per la música antiga, l’ha portat a fundar l’any 2002 l' "Ensemble Vocal y Instrumental Rosa Solís", que va ser presentat aquest mateix any al "Festival de Música Antigua de Vigo".
 
 
     
 
PROGRAMA DEL CONCERT  
 
EL CLAVICÈMBAL: Història, funcionament, repertori i afinació
 
 
 
Principals escoles de música per clave:
 
 
 
ESCOLA ITALIANA
 
Obres comentades de Frescobaldi, B. Pasquini
 
ESCOLA FRANCESA
 
Obres comentades de Couperin, J. de la Guerre
 
ESCOLA ALEMANYA
 
Obres comentades de Buxtehude, Bach
 
 
 
* A través d'una pantalla, projector i càmera es mostrarà la construcció i el funcionament de l'instrument intercalat amb la interpretació d'obres explicades