inici   fotos esfèriques   teclats    
 CEST diumenge 19 de maig 2024  
Tens montat un bon "sarau", pero ya se sap, les cases s'han de mantindre en bon estat, i les auténticament antigues dels pobles (sobretot les dels pobles), encara mes. Suposo que es cosa dels materials i de la forma en que es varen fer en el seu moment.
 
T'agraeixo la teva lluita constant per mantindre la webcam en funcionament. A mi personalment m'agrada veura cada dia com está  l'ambient per aquestes terres.
 
COrdialment,
 
 
Enric
M'he oblidat de dir que, un cop acabades les obres, hi haurà diferents webcams amb vistes absolutament privilegiades, fins ara inaccessibles degut a l'estat de l'edifici. Ja falta menys!
SmileySi les webcams estan situades on avui sortien a la pàgina "inici" son perfectes i et felicito per l'elecció perquè és el més representatiu del país.
Aprofitant les bastides i el cap de setmana he posat durant una estona les càmeres prop del seu lloc definitiu.
provesdecameres1.jpg
provesdecameres1.jpg
Pui de Lleràs i Sant Joan de Vinyafrescal, per desgràcia amb una càmera de 10€ molt dolenta
provesdecameres2.jpg
provesdecameres2.jpg
La càmera principal des de dintre del tub que hi ha a la paret a tal efecte. No és la càmera que toca, tampoc, i no s'ha pogut orientar bé per problemes d'accessibilitat, però dóna una idea d'on és - molt amunt.
camerallac.jpg
camerallac.jpg
La càmera de l'Aneto. És molt dolenta i no té zoom, només la ubicació és la correcta. Algun dia tocarà comprar càmeres decents...
cameraaneto.jpg
cameraaneto.jpg
Quote from esbarsabina on 29.10.2006 a les 18:56:14 UTC:
SmileySi les webcams estan situades on avui sortien a la pàgina "inici" son perfectes i et felicito per l'elecció perquè és el més representatiu del país.

 
Sí, en principi haurien de ser aquestes, si tingués prous càmeres:
 
http://www.atmos.cat/perl?num=1162065527
Al final no hi haurà noves webcams: els veïns s'oposen radicalment a que utilitzi la paret mitjera per a ubicar-les, malgrat que a la seva banda no hi ha cap casa i que les posaria de manera que no poguéssin veure en cap cas altra cosa que les muntanyes i el cel. Haurem doncs de renunciar a la vista cap a l'oest i el nord-oest, que meteorològicament haguéssin estat ben interessants.
Les ubicacions que has triat son molt bones. Llástima dels veins. Pero no perdo la esperança de que trovis un lloc adient on colocar les cameres. Veien el que ets capaç, no tan sols no ho dubto, sino que estic plenament convençut de que ho facis.
 
Per cert, en una de les fotos, m'ha semblat que el llac es bastant ple, o m'hequivoco?
 
Salutacions cordials,
 
 
 
Enric
Sí, el llac està bastant ple i va pujant!
 
El tubs deixats dintre les parets per a tenir la possibilitat d'ubicar-hi les càmeres ja no hi són. No em puc estar de posar una foto de la paret amb les "obertures" (que no tenien continuitat cap a dintre la casa, només el foradet necessari per a passar-hi un cable) com éren abans de tapar-les. Sense comentaris.
 
En aquesta foto es pot intuir que, per desgràcia, des d'enlloc més hi ha la visibilitat com a les fotos de més amunt d'aquest fil. Per tant tot l'assumpte queda definitivament enterrat  Smiley
narriu_0001.jpg
narriu_0001.jpg
Suposo que és algú dels que córre per aquí que m'ha enviat un enllaç d'embalses.net, lloc on es pot seguir la reserva d'aigua dels embassaments de l'estat espanyol. Sota la imatge de la webcam hi ha ara un botó amb el que es pot anar a veure directament el nivell del pantà que s'hi veu.
 
En quant a les vistes, estic esperant una lent d'ull de peix que molt possiblement sigui adaptable a una càmara web. Si aconsegueixo fer-ho funcionar, hi haurà una imatge en directe amb angle de 180º, com a alternativa a les diverses càmeres previstes. Per això durant un temps hi haurà una sola càmera, mentre faig les proves i el muntatge amb l'altra. Si a algú li interessa, es tracta de http://photonotes.org/reviews/fisheye-adapter/
 
Segons aquest article, no és de massa bona qualitat per un aparell de fotografia, però en el nostre cas es tracta d'una càmera web de 680x480, segurament la lent aquesta serà més que suficient tenint en compte el petit objectiu de la càmera en si i la baixa resolució comparada amb una càmera de fotografia. Ja veurem.
Doncs ja està instal·lada la càmera nova amb el gran angular. Abarca des de Montesquiu a l'esquerra fins a Sensui a la dreta, els dos límits corresponen bastant exactament al sur i a l'oest.
cameraprimerdia.jpg
cameraprimerdia.jpg
La càmera registra una seqüència de 24 imatges, una cada hora. La d'avui ha estat d'un dia típic de tardor al Pallars:
boiratardor.gif
boiratardor.gif