inici   index   meteoclimatic.atmos.cat   hostalets   esmuc   fotos esfèriques   teclats   malanquilla   campanes   bicicleta   colomina   voltforum    
 CEST dilluns 2 d'octubre 2023  
Amb el detector de llamps i les webcams es veu ben bé fins a on arriba l'influència de l'aigua en la propagació de les ones electromagnètiques.
 
El detector de llamps acusa principalment la presència d'aigua salada: les ones produïdes pels llamps es porpaguen molt millor per sobre del mar, cosa que fa necessària una compensació en quant a l'apreciació de la distància quan els llamps cauen al mar, mostrant altrament una distància entre dues i tres vegades més curta que la que corresponent sobre el terra.
 
També la pluja hi diu la seva: les tempestes apareixen molt més pròximes quan plou entre l'estació i els llamps. No crec que es tracti de l'humitat en l'atmòsfera sinó sobretot per l'augment de conductivitat quan el terra està mullat.
 
Altrament, degut a una situació temporal per obres les webcams estan ara en un cotxe vell a una certa distància de la casa, i envien el senyal per wifi. La cobertura és molt justeta, però quan el cotxe està mullat (quan plou però sobretot quan hi ha rosada), l'aigua fa que el senyal wifi no arribi i les webcams no s'actualitzen. Així que el sol l'asseca, es torna a rebre el senyal. Segurament el que passa aquí és just l'inversa del detector de llamps, augmenta la conductivitat per damunt dels vidres de les finestres i això és suficient per a aturar les ones.
 Grin Digues-m'ho a mi que soc electricista industrial i treballo a les obres de la línia 9 del metro de BCN a l'Hospitalet del Llobregat i en un ambient de permanent humitat qualsevol incidència fa saltar "TOTS" els diferèncials. No et pots imaginar la quantitat d'aigua que hi ha al subsol del Barcelonès, en diferents capes, les més profundes d'una gran qualitat. Totes d'aigua dolça. Inclusiu els dies de màxima sequera allí no s'ha notat gens. I és un aigua que no s'aprofita.  
 
Doncs, com et deia, la humitat permanent del terra i també de l'aire fa que les fugues de corrent passin d'una protecció a l'altra fent-les saltar totes i no solament la primera, encara que hagis respectat els valors dels aparells per a que saltin els immediats i no els superiors, salten tots. No és perillós però em fa donar més tombs que el 29.
 
L'aigua de per si no és conductora de l'electricitat però amb les substàncies dissoltes, sobretot les sals, fa una amalgama relament bona conductora del corrent elèctric. En disminuïr la resistència  el senyal del llamp, en el teu cas, arriba abans, falsejant la lectura.
És l'explicació que em resulta, segons els meus coneixements, més aviat pobres.


Connexió Wicat - l'Internet del Pallars