inici   index   meteoclimatic.atmos.cat   hostalets   esmuc   fotos esfèriques   teclats   malanquilla   campanes   bicicleta   colomina   voltforum    
 CEST dimarts 26 de setembre 2023  
Des d'avui funciona un detector de llamps, que ja porto de fa setmanes entre mans. Permet veure les tempestes en temps real, i com que detecta els llamps, ho fa abans que no plogui.
 
Funciona rebent i analitzant les ones de ràdio emeses pels llamps, i encara que el radi de recepció teòric és de 1200 km, el faig funcionar amb només 300 per a poder-ne augmentar la precisió.
 
El detector amb algunes explicacions és aquí
 
La cosa consisteix en una antena, una placa PCI que va muntada dintre del propi servidor, i un programa que fa molta feina. L'única cosa visible és doncs l'antena, muntada mitjançant un pal d'escombra:
 
antena.jpg
La resta del servidor amb l'estació base dels sensors meteorològics està dintre d'una caixa. S'hi veuen unes grans bateries, el sistema es pot desconnectar de la xarxa elèctrica durant 12 hores, cosa necessària en cas de tempestes pròximes quan l'últim que es vol és desconnectar el servidor i el detector de llamps. Per a evitar problemes amb la línia telefònica, la connexió del servidor va per wi-fi. Per a evitar aturades accidentals, els botons d'engegada estan protegits per unes capses de pastilles tapades, però amb el fons foradat.
servidorcaixa.jpg
servidorcaixa.jpg
La caixa va tancada per a protegir-ho tot dels gats. Uns ventiladors s'encarreguen de refredar les parts que generen més escalfor.
caixavent.jpg
caixavent.jpg


Connexió Wicat - l'Internet del Pallars