inici   index   meteoclimatic.atmos.cat   hostalets   esmuc   fotos esfèriques   teclats   malanquilla   campanes   bicicleta   colomina   voltforum    
 CEST dilluns 25 de setembre 2023  
he vist en una pàgina del Ministeri que el pantà estava la setmana passada al 36%, i baixant.
és cert? és normal?  
algú sap de cap enllaç on veure l'evolució de forma gràfica o semblant?  
 
gràcies,
Efectivament... no fa gaire ho comentàvem, jo no recordo haver-lo vist mai tan avall. No entenc gaire com ho fan, perquè sovint anem a l'inrevés d'altres pantans, i passen coses a primera vista estranyes.
 
Les dades que demanes les té l'agència catalana de l'aigua, concretament aquí:
 
http://mediambient.gencat.net/aca/ca//actuacions/embassaments/estat.jsp?Componen tID=81272&SourcePageID=80765#3
Bones,
 
aquest tema de la quantitat d'aigua que hi ha en un pantà, en determinats moments, fa temps que l'estic seguint amb un cert interès.
 
Em sembla que no té res a veure amb la quantitat d'aigua que gastem "els ciutadans" si no amb l'aigua que deixen treure a les hidroelèctriques per fer electricitat.
 
Suposo que el pantà de Sant Antoni serveix de "regulador" d'altres pantans com pot ser el de Cellers o Camarassa.
 
Hola,
 
Realment está molt baix el nivell del pantá, pero em sembla recordar que fa un parell d'anys va estar mes baix. No se si va ser per les obres de la nova carretera o per la sequera, pero recordo que hi habia un lloc on gaire be es podía pasar caminant d'una banda a l'altre.
 
Salutacions,
Segons aquesta pàgina (http://www.chebro.es/variables/embalses.htm) el Pantà ha passat de perdre 3 Hm³ a guanyar-ne 17, i per tant, ha passat del 36% al 44% en l'última setmana.
 
Sembla que ha començat a omplir-se a bon ritme, no?  
si segueix així en 7 setmanes el podem omplir!
 
jo segueixo amb la meva obsessió particular, l'estat del pantà.
la setmana passada casi no es va moure, només va guanyar 1 Hm³, que no vol dir que no baixi aigua, com tohom pot entendre.
però aquesta setmana ha pujat 16 Hm³ (=+33-17Hm³), el que equival a un 8%.
 
si puc intentaré fer unes gràfiques comparatives amb altres anys i promitjos, i no és que tingui poca feina, és una altra manera de perdre el temps.
 
.. tot seguit però us proposo una manera més interessant de passar l'estona .. es diu IOMCAT .. i compte que enganxa ..
De totes maneres he observat que el canal de desguaç a Tremp aquests dies estava força buit,  això vol dir que sortia poca aigua, però aquesta tarda tornava a baixar ben ple, és possible que ara ja no pugi tant doncs.
El dissabte en una excursió per la capçalera de la Vall Fosca vaig poder comprovar com pràcticament ja no queda gens de neu a les muntanyes, malgrat que en alguns llocs ombrívols n'hi havia algun gruix, però aquests llocs són ben comptats. I la nuvolada d'avui no ha deixat ni gota per aquí.
Quote from tomsawyer on 23.05.2006 a les 18:38:43 UTC:
si puc intentaré fer unes gràfiques comparatives amb altres anys i promitjos, i no és que tingui poca feina, és una altra manera de perdre el temps.

 
L'any passat el pantà va estar molt baix perquè hi havia obres dels ponts de la carretera, i algunes vegades més ha estat baixíssim perquè feien obres de manteniment a la presa o a la central, fets que fan difícil fer paral·leles amb l'estat hidrològic del país. Recordo que en una gran sequera no fa gaire el setmanari Presència va fer una portada justament amb fotos del pantà de Sant Antoni molt buit, però que segur que éren d'un altre any: mentre arreu tot estava sec, lo lago aquí estava inexplicablement (com a mínim sense conèixer els motius reals) ben ple...
doncs aquesta setmana ha tornat a baixar.   malgrat haver rebut 15 Hm³ d'aigua, n'ha deixat anar 26.
realment és difícil trobar-hi la lògica, no?
 
encara estan molt verdes, però aquí teniu un avançament de les gràfiques:
- primer la de capacitat Hm³ i %
 
 
 
(he tret les gràfiques obsoletes)
Bravo pel treball! Com ho fas?
 
Això sí, la situació és més que preocupant. He estat uns dies a Barcelona (final de curs a l'esmuc...) i fa una estona tornant m'he quedat sorprès de lo baix que està. Segurament la realitat d'avui pinta pitjor que les dades de fa pocs dies.
De Manresa a Calaf, pluja forta. Prop del Montseny la nit passada plovia poc però sense parar, però del Segre cap al nordest tot sec sense ni gota, i un fort vent que ho asseca tot. Es veu el món vegetal en elevat stress hídric.
ja ho tenim, heus ací un grapat de gràfiques i dades per a analitzar.
a veure qui en treu més observacions.
qui vulgui remenar les dades, aquí estàn totes recollidetes, les del últims 5 anys.
bon profit.
lago_00-06.zip
Doncs veient com anem de pluja, l'estat del món vegetal i que no queda neu enlloc a les muntanyes d'aquesta conca, la teva gràfica aquest any encara fa més por. Crec que no tardarem gaire a tenir restriccions d'aigua.
 
Ja podran navegar, els velers d'1 metre? Com a mínim els útilms dies està fent un bon vent, sobretot a les tardes - esperem que aguanti dos dies més.
bona nit,
 
sembla que no aixequem el cap.  el pantà només ha aconseguit mantenir el nivell en l'última setmana, coincidint amb les primeres alarmes publicades als mitjans de comunicació per les baixes reserves d'aigua.
Tanmateix l'últim cap de setmana vaig estar per la comarca i vaig poder captar la preocupació ambiental pel nivell del lago.  
 
la veritat és que estem per sota en totes les dades dels últims 5 anys, la cosa pinta força malament.
.. haurem de començar a recórrer als sants i altres poders sobrenaturals ..
 
bona tarda,
 
la setmana passada no vaig actualitzar les dades per falta d'informació nova, però ja s'han posat al dia:
 
12/6/06   47% (+0 Hm³)
19/6/06   51% (+8 Hm³)
 
seguim igual de malament, aquest any difícilment l'omplirem.
 
pc,
creus que seria possible incloure aquesta dada en algun raconet de la portada?
(llegir-la automàticament ja seria la pera, però no cal que ho fem tot de cop)
 
Ja està posat. Per a fer-ho automàticament hauria de tenir accés automàtic a alguna base de dades i que m'autoritzéssin a fer-ho. On ho puc trobar, això?
jo miro les dades en aquestes dues pàgines (ja citades abans):
- http://mediambient.gencat.net/aca/ca//actuacions/embassaments/estat.jsp?Componen tID=81272&SourcePageID=80765#3
- http://www.chebro.es/variables/embalses.htm
pero no sé res més.
 
en el primer enllaç hi ha un grapat de gràfiques on es pot veure que la majoria d'embassaments estan per sobre la mitjana dels últims 10 anys, o molt a prop.
sembla que només és el nostre que està excepcionalment baix..  
resum_r.jpg
resum_r.jpg
Ya era hora.
 
Sembla que per fí va pujant el nivell, no??
 
Salutacions cordials
Doncs ara que per aquí va plovent, sembla que torna a anar baixant Sad


Connexió Wicat - l'Internet del Pallars