inici   fotos esfèriques   teclats    
 CEST diumenge 19 de maig 2024  
        Hola a tothom; dintre l´apartat d´excursions de finals d´estiu us adjunto un intent de fotografia panoramica 360º ( s´admeten tot tipus de crítiques! Smiley ) des del Pic d´Aragüells (3030m, Massís de la Maladeta, Aragó). D´esquerra a dreta podeu veure el Llac de Cregüeña (43Ha), la Maladeta coberta per estrats amenaçadors, el Pico Maldito al descobert (3350m) i al fons l´Aneto cobert també per una espessa capa de núvols. Vam arribar al cim a les 10,15h i poc després el paisatge va quedar descobert oferint-nos unes vistes espectaculars de tot el massís.
 
Salut!
360araguells.jpg
360araguells.jpg
Hola Pere! em podries fer cinc cèntims sobre l´eina de "Ajuste fino" del Panorama Maker? El programa és genial, però a vegades fa disbarats psicodèlics bastant poc realistes,... aquelles tres fletxes no em fan cap a efecte en els mosaics que em queden desajustats,...potser em deixo algun pas? ; moltisimes gràcies i fins aviat!
Simplement les has de fer coïncidir en els tres mateixos llocs, a dreta i esquerra. Els resultats absurds passen quan la zona comuna és massa petita o bé també massa gran. En aquest últim cas pots provar-ho eliminant una foto i fent coïncidir les adjacents. En el primer cas és més difícil, però canviant lleugerament les tres sagetetes sovint s'aconsegueix que funcioni. Prova de triangles petits fins a en línia vertical... Una última possibilitat és enganxar dues fotos a mà amb algun altre programa a lo bèstia i intercalar-la entre les fotos. I de vegades és impossible del tot.
 
Segons com també es poden produir clonacions espontànies de persones, com en aquest cas. I si no són espontànies els resultats sí que poden ser psicodèlics del tot.
 
Per cert, en aquest exemple esmentat, veuràs que es pot fer rodar la foto indefinidament. Si et mires els codi font de l'arxiu veuràs que es pot adaptar a qualsevol foto, només cal ajustar-ne el nom de la imatge (en dos llocs) i al començament del codir especificar l'amplada de la imatge en píxels.