inici   fotos esfèriques   teclats   bicicleta    
 CEST diumenge 23 de juny 2024  
Els últims dies hi han hagut grans pluges i inundacions a centreeuropa, per una qüestió laboral ho he viscut des de Lauenen, al Berner Oberland. No ha plogut massa fort, res comparable amb els aigüats mediterranis, però si amb una certa intensitat continuada durant dies en una àrea molt extensa, i aquesta inmensa quantitat d'aigua és la que ha creat els problemes.
 
Inundacions no en vaig veure directament, però sí que vaig parlar amb gent que estava treballant per reparar desperfectes i que havien estat directament al "front" i que  m'explicaven de primera mà tot el que l'aigua s'havia emportat i com, i els problemes que tenien - a més del que tothom veia per les televisions. Prou que es van notar les dificultats en el subministrament elèctric, l'interrupció total de la banda ampla d'internet o l'aigua passant a milímetres per sota les plataformes dels ponts, així com esllevissades i ensorraments no només en talussos, sinó a camp obert, al bell mig de bonics prats.
 
La gent dels Alps no parlaven mai de l'aigua ni de la pluja, sinó de "la muntanya", en el seu sentit més ampli. En la seva opinió, els humans fa temps que no la respectem, fent cases, carreteres i pistes d'esquí on no toca, alterant-la i molestant-la, i la muntanya es comença a enfadar, i amb això, així com les allaus a l'hivern, ens està mostrant les seves ires, i que aquestes coses són seriosos advertiments de que hauriem de canviar urgentment d'actitud i respectar-la, perquè de totes maneres si s'enfada ens eliminarà sense gaires dificultats.
 
Ténen tota la raó, però sembla que des dels edificis de les ciutats aquestes evidències no són tingudes en compte, i menys encara per terroristes globals com Bush i d'altres i - també, desgraciadament - el nostre tripartit amb autoanomenats ecologistes per entremig. Ja ens ho trobarem tots plegats, més tard o més d'hora, sense excepcions. Tots, absolutament tots en som culpables.
Un dels núvols quan va acabar la pluja
2005_0824_125402AA.JPG
2005_0824_125402AA.JPG