inici   fotos esfèriques   teclats   bicicleta    
 CEST dissabte 20 de juliol 2024  
El govern tripartit de la Generalitat ha presentat un esborrany de Pla de l'Energia (PEC) que incompleix el protocol de Kyoto, els compromisos europeus en energies renovables i l'acord del Tinell.
 
Entre tots hem de fer els possibles perquè no s'aprovi el pla de l'energia amb aquestes condicions i forçar al govern l'elaboració d'un nou document amb un autèntic debat i participació social.
 
TENS TEMPS PER SIGNAR NOMÉS FINS EL 31 DE JULIOL!
 
 
8 raons per oposar-se al PEC:
 
1. Perquè incrementa la nostra dependència dels combustibles fòssils. L'augment d'importacions energètiques serà d'un 22% en xifres absolutes.
 
2. Perquè no significa una reducció real del consum energètic. Augmenta un 20-30% el consum d'energia primària davant la proposta de la UE de reduir un 11,5% el consum d'energia el 2015.
 
3. Perquè manté la producció energètica centralitzada. El PEC garanteix la pervivència de les nuclears, de les centrals tèrmiques de Cercs i de Foix, aposta per la construcció d’entre 3 i 6 noves centrals de cicle combinat i planeja diverses noves línies d’alta i molta alta tensió (MAT).
 
4. Perquè no assoleix els nivells mínims de fonts renovables. Malgrat l’espectacular avanç de l’eòlica, es passarà, en el millor dels casos, d’un 3,2 % de la generació d’energia primària consumida a un 6,5% l’any 2010 i un 7,9% el 2015. Això suposarà un clar incompliment de les directrius de la UE i del pacte del Tinell que estipulen un 12% per l’any 2010.
 
5. Perquè incompleix el protocol de Kyoto. Les emissions de CO2 no tant sols no s’ajustaran al que exigeix l’acord de Kyoto sinó que augmentaran entre un 94 i un 102%. Això representa un incompliment de l'acord del Tinell
 
6. Perquè no planifica el tancament de les centrals nuclears. No hi ha cap mena de voluntat política de procedir al tancament de les nuclears, el que suposa una nova violació de l'acord del Tinell.
 
7. Perquè planeja l’augment de la interconnexió amb l’estat francès. Són especialment preocupants els projectes de línies
d’interconnexió internacionals ja que malgrat el que esmenta el Pla Energètic no responen a cap necessitat real del sistema elèctric de l’estat espanyol ja que aquest ha estat excendentari durant l’any 2004 i no s’han utilitzat les interconnexions ja existents.
 
8. Perquè incompleix l'Acord del Tinell. Suposa un engany a part de la ciutadania, ja que va dipositar la seva confiança en un govern progressista i amb tints ecologistes.
 
Participa en la recollida d'al·legacions a l'esborrany de Pla de l'Energia:
 
https://aeec.pangea.org/PEC/index.html
WinkTotalment d'acord, pero quan pots fer una foto com aquesta, penses que encara no està tot perdut. Si que està feta un diumenge al mati i que no és habitual però ara és possible i fa uns anys no. De mica en mica s'omple la pica
38590002.jpg
38590002.jpg
AngryAra si que ja podem plegar!!!! Després d'aquesta ja no hi ha futur per als catalans a Catalunya. Avui a la pàgina 59 de La Vanguardia ve detallat amb pels i senyals que les prospeccions petrolieres al Pirineu han donat resultat. Per la zona de l'Alt Bergadà, més concretament pels volts de Bagà tenen posat l'horitzó del 2011 per a començar a extreure cru. No m'extendré perquè us recomano que llegiu l'article, però no és l'únic lloc on els pot caure la "Xina" Parlen d'una àmplia zona del Pirineu i prepirineu. Pel que es veu ja fa temps que se sabia però ara amb els preus que s'ha posat el petroli fa que pugui ser rendible la seva extracció. I amb l'ajuda de la Generalitat!!!!. No sé quines conseqüències pot tenir això però per la gent del pais Res de bò. Ja només faltava això, acabaran fent-nos el pais irrespirable. Només se m'acut de fer una crida als catalans i muntar una organització per preparar una migració a les antípodes.  Fer les gestions pertinents a Austràlia, Nova Guinea, Nova Zalanda, Les Illes Salomon i d'altres perquè si fossim prous i disposessim del terreny adient, crear la Nova Catalunya del Pacífic Sud (Amb el permís dels aborigens) amb l'esperit dels Pioners i fer sortir un Pais del No res (Un Lloc podria ser a les rodalies d'Alice Springs al bell mig d'Austràlia on només hi ha llangardaixos algún Cangur, algun Dingo i milions de conills). La bandera seria la de les quatre barres amb el triangle blau però enlloc de l'estel hi hauria la Creu del Sud. Seria dubtós que la xarnegada volgués seguir donat que tan ells com molts catalans només volen tenir-ho tot fet. Tindriem ben bé cent anys de tranquilitat, temps més que suficient per construïr i consolidar una Nació. En ésser paisos d'aluvió i amb esperit federal, si fossim suficients i amb ganes ens en podriem sortir.
 
És bonic somiar despert però, tanmateix...................