inici   fotos esfèriques   teclats   bicicleta    
 CEST dissabte 20 de juliol 2024  
...es pot observar el progrés de la construcció d'una nau.
Aquest poble, com molts d'altres indrets del Pallars Jussà, diu voler conservar el paisatge i l'entorn natural per, entre altres, promocionar el turisme rural. Els polítics del Consell Comarcal també s'omplen la boca parlant en termes semblants, però en la realitat fan exactament el contrari repetint els mateixos errors que ja fa anys s'ha fet a altres llocs. Naus industrials ben a prop de nuclis rurals, demolicions de cases antigues de pedra per a eixamplar els carrers per als cotxes, construccions de carreteres desmesuradament amples, rotondes i pistes forestals descomunals on el trànsit és escassíssim i res no en justifica l'execució. Com d'altres pobles, Sant Martí de Canals va empitjorant el seu entorn deixant perdre camins antics, eixamplant carrers i autoritzant construccions com naus arran de poble o hostals per a amics de certs partits polítics, potser aconseguint beneficis materials inmediats però hipotecant el futur del poble, com les recents històries i situació actual de l'esmentat hostal ja ens comencen a ensenyar.
Quedi clar que no volem pas impedir el desenvolupament del poble i dels seus habitants, ans al contrari. El que sap greu és la manca de visió per part, sobretot, dels polítics. Estem d'acord, però que tenim els que ens mereixem.
Aquest era un texte que hi havia a la pàgina web durant un temps, abans de l'existència d'aquest fòrum.
 
Ara la nau ja està acabada, amb un impacte visual brutal i sense cap de les mesures promeses (teulada de color marró, plantada d'arbres). Des de la càmera no es veu massa, des d'altres llocs ja no es veu ni el poble. Malgrat tot amb la meva opinió veig que m'estic fent enemics en el poble, poca gent entén les objeccions fetes ni hi veuen res de dolent. Segurament això passa també a altres llocs, i així ho estem deixant tot de bonic. Els polítics fan doncs també el que ens mereixem, però ja veurem què pensen de nosaltres les generacions que vinguin al darrere.
Ara he enretirat la càmera que miri més amunt i a l'esquerra, és massa lleig haver de veure sempre aquest monstre Smiley
Al Pont de Claverol s'ha construït un pont nou, cosa perfecte per a no molestar els veïns del nucli que estaven exposats a tots els efectes negatius de la ciculació dels vehicles pel nucli.
El nou pont s'ha fet, però, de 11 metres d'amplada, segurament una mica passat de rosca per anar a uns nuclis on el més gran és d'un centenar d'habitants amb uns camins estrets que s'adapten a l'entorn.
 
El resultat d'aquest pont és que de vegades es perden per aquí camions una mica massa grossos que acaben arribant a punts on ja no poden passar, i ténen molt serioses dificultats per a girar, com va passar abans d'ahir a Sant Martí de Canals. Aquest camió s'hi va perdre i va poder girar pels pels en arribar a un lloc on uns cables elèctrics haguéssin provocat un curt-circuit si hagués intentat passar.
Foto026.jpg
Foto026.jpg