benvingut, convidat. sisplau entra
  :
casacota.cat utilitza cookies (avís legal)
  inici últims missatges cercaajudaentrar  
 
pàgines: 1
FGC Volpalleres té un PRU (Punt d'Recarrega Util!) (Read 3515 times)
patrick
participant

desconnectatPosts: 32

FGC Volpalleres té un PRU (Punt d'Recarrega Util!)
25.01.2011 a les 16:29:13
 
Hola a tothom !

Avui, 25 de gener de 2010, un servidor (amb la Renault Kangoo Electrique) ha endollat (m’ha confirmat el vigilant que sóc el primer en utilitzar aquesta nova infraestructura !) en el Punt de Recarrega del Aparcament de Tabasa, al costat de la estació de tren de Volpalleres de la FGC.
Es tracta de un punt de recarrega desenvolupat per Intizia Renovables i es el mateix model que ja existeix al Pla de Vinyet a Sant Cugat del Vallès.
Per activar la carrega no es necessària tenir la tarja d'activació, com es el cas del punt de recarrega del Pla de Vinyet a Sant Cugat del Vallès. Quan arribes estaciones el vehicle en el espai reservat, sol•licites la connexió elèctrica i el vigilant et passa la contrasenya per obrir la porta protectora de la pilona.
He pogut carregar amb el mode de "carrega forta" (uns 20 A) sense cap problema. Quan he endollat el cotxe hi tenia aproximadament un 45% de capacitat.
El vigilant estava, naturalment, molt encuriosit i m'ha ates molt amablement explicant-me la manera de tenir el "descompte" amb el cost de l'estacionament del vehicle en el aparcament Tabasa i agafant els FGC.
Un cop endollat el cotxe, m'he dirigit a la estació de Volpalleres que es troba a uns 50 metres del aparcament Tabasa. He pres el bitllet de tren i he baixat còmodament fins a Plaça Catalunya.
He assistit en la Jornada dels Gestors de Càrrega de, precisament, els vehicles elèctrics i que organitzava l'ajuntament de Barcelona al museu de Picasso.
Un cop finalitzada la reunió he tornat a agafar el tren de Plaça Catalunya fins a Volpalleres. Un cop arribat, he pogut gaudir del descompte pel fet d'haver deixat el cotxe en el aparcament i agafar el tren per anar al centre : 3,50 euros enlloc de 8,15 euros que indicava la màquina.

A continuació he fet una mica de números i els costos per aquest viatge han estat :
Bitllet de tren Volpalleres - Plaça Catalunya : 4,3 euros (anada i tornada)
Estacionament del vehicle elèctric en el aparcament Tabasa : 3,5 euros.
La recarrega elèctrica és gratuïta.
Per tant en total he pagat : 7,80 euros.

Però alhora he carregat la Renault Kangoo Electrique de 45% al 100% i, com que la carrega es gratuïta he pogut carregar aproximadament 1,2 euros de forma gratuïta. Per tant, de fet, he pagat :

7,80 euros - 1,2 euros = 6,6 euros.

En general haig de dir que he rebut una bona impressió de la infraestructura i del servei i no m’estranyaria que en el futur hagin usuaris del vehicle elèctric que vinguin a endollar-se. Es tracta, com popularment diem entre els amics i usuaris del vehicle elèctric, d’un PRU (Punt de Recarrega Útil), tot i que ara m’agradaria contrastar una altra opció que els futurs usuaris del vehicle elèctric crec que també ho tindran en compte :

Si una persona ha de desplaçar-se fins al centre de Barcelona, podría també plantejar-se conduir el seu vehicle elèctric fins a Les Planes i pagar nomes el cost de la tarifa de la Zona 1 (que val 2,90 euros (anada i tornada). Per arribar a Les Planes i no anar a Volpalleres haurà de fer aproximadament uns 16 km complementaris (anada i tornada). Per fer aquest recorregut, la Renault Kangoo Electrique té un consum d'aprox. 0,5 euros. Per tant, si es va a les Planes enlloc de Volpalleres, el costa oscil•la en 3,4 euros.
Evidentment els inconvenients d'anar a Les Planes són bàsicament dos : que el vehicle no esta protegit com ho esta en el aparcament de Volpalleres i que no hi ha possibilitat de carregar elèctricament.
Per tant, cal tenir en compte que en funció de les necessitats energètiques de un usuari del vehicle elèctric, doncs, et pots plantejar d'anar a Les Planes (3,4 euros) o bé deixar el cotxe a Volpalleres (6,6 euros) carregant-se elèctricament.
En tot cas, felicitats per aquesta nova infraestructura de Punt de Recarrega desenvolupat per Initzia Renovables i instal•lat per TABASA en el esmentat aparcament perquè te possibilitats de convertir-se un Punt de Recarrega Útil pels encara pocs conductors de la mobilitat elèctrica.

Moltes gràcies. Wink

Patrick Renau
tornar a dalt
 

25012011_002.jpg
veure perfil   IP Logged
Roger Layola
moderador global

desconnectatPosts: 2144
Barcelona
gènere: male
Re: FGC Volpalleres té un PRU (Punt d'Recarrega Util!)
Reply #1 - 25.01.2011 a les 23:56:59
 
Una experiència emocionant.
M'alegra que li treguis tan de rendiment al cotxe.. especialment perquè jo vaig ser un dels que més et va punxar (El president de volttour no te cotxe electric?? on s'es vist?? hehe))
tornar a dalt
 
 

Deal with reality or reality will deal with you.
veure perfil | web | MSN   IP Logged
pàgines: 1

Δ Aquest lloc web fa servir galetes. Si continues navegant n'acceptes l'ús. Δ