benvingut, convidat. sisplau entra
  :
casacota.cat utilitza cookies (avís legal)
  inici últims missatges cercaajudaentrar  
 
pàgines: 1 2 3 
Marxa elèctrica Barcelona 2008 (Read 19392 times)
Roger Layola
moderador global

desconnectatPosts: 2144
Barcelona
gènere: male
Re: Marxa elèctrica Barcelona 2008
Reply #20 - 23.09.2008 a les 17:02:56
 
Esperem que us hagin agradat les fotos!!
tornar a dalt
 
 

Deal with reality or reality will deal with you.
veure perfil | web | MSN   IP Logged
Aleix Layola
moderador global

desconnectatPosts: 35
Barcelona
gènere: male
Re: Marxa elèctrica Barcelona 2008
Reply #21 - 29.09.2008 a les 19:37:29
 
Adjuntem el manifest que va llegir l'organització al final de la marxa:

MARXA ELÈCTRICA /vehicles amb emissió zero local
Festes de la Mercè 2008. Barcelona, 21 de setembre
MÉS RECÀRREGA PÚBLICA I ELÈCTRICA

La marxa elèctrica de La Mercè de vehicles d’emissió zero locament consolida la seva habitual cita anual. Els usuaris d’aquests vehicles sabem que durant les Festes de la Mercè tenim una ocasió per demostrar a la resta de la ciutadania que podem moure’ns sense contaminar localment, amb silenci i no deixant ni rastre de fum.

Les ciutats estan demostrant que son la millor opció per promoure politiques i practiques que redueixin l’amenaça del canvi climàtic. El desenvolupament tecnològic dels vehicles elèctrics comença a tenir un alt grau de maduresa. Ja hi ha empreses que ofereixen vehicles elèctrics de lloguer, ja hi ha empreses que aposten per serveis de mobilitat i turístics amb vehicles elèctrics. Ja hi ha exemples de ciutats que donen prioritats als vehicles elèctrics. Però potser cal destacar l’anunci d’Israel impulsant el cotxe elèctric i construint centrals solars al desert per generar l’electricitat que necessitarien sense contribuir al canvi climàtic. I davant d’aquestes realitats l’oferta de vehicles es diversifica amb gran rapidesa. Fins i tot comença a atendre’s la vella reclamació de facilitar punts de recarrega a peu de carrer.

Per al període 2012 Barcelona vol tenir disponibles 50 punts de recarrega al carrer per a vehicles elèctrics. Es evident que tot i ser un avenç son clarament insuficients. Si fem cas al milió de vehicles elèctrics que tenen que funcionar segons el ministre Sebastián, a Barcelona en tocarien uns 5.000. Però, no podem oblidar que l’electricitat hauria de provenir de fonts renovables. Aquest compromís creiem que no es pot separar de la reivindicació del paper que la mobilitat elèctrica pot fer en l’entorn urbà.

Un any mes hem demostrat que tot i ser una minoria silenciosa ens volem fer sentir. El silenci dels nostres vehicles en la Festa Gran de la Ciutat de Barcelona ha de ser també un reclam perquè la ciutadania descobreixi aquest plaer a l’hora de moure’s per les ciutats. Comencen a haver-hi avantatges econòmiques, però els vehicles contaminants de motor tèrmic encara no paguen el preu ambiental del dany que causen. La Marxa Elèctrica de la Mercè es doncs la demostració festiva que una altra mobilitat es possible. Gracies a totes i tots.

www.ecoterra.orq - www.adts.info

Col.laboren:
aixam-mega.com - avele.org - Bike-world -
bikelandsl.com - Beb.com.es - dinamicbike.com -
Eco-car.net- ecitym.com - espaibici.com -
megaprofesional.com - monty.es - probike.es -
teycars.com - tomasdomingo.com - Tot bici - tucanosbikes.net - Vip Motos - volttour.net

tornar a dalt
 
 
veure perfil | web   IP Logged
pàgines: 1 2 3 

Δ Aquest lloc web fa servir galetes. Si continues navegant n'acceptes l'ús. Δ