Please wait while this page is loading...

low energy server powered by photovoltaics - please be patient.


benvingut, convidat. sisplau entra
  :
casacota.cat utilitza cookies (avís legal)
  inici últims missatges cercaajudaentrar  
 
pàgines: 1
Actualitat: sabeu d'on ve la energia Elèctrica?? (Read 7345 times)
Roger_Layola

Actualitat: sabeu d'on ve la energia Elèctrica??
20.05.2008 a les 12:13:16
 
És meravellós arribar a casa, encendre el interruptor per donar pas a un torrent d'electrons i veure com s'il·lumina una bombeta... Un gest tan quotidià que tots donem per segur que sempre serà així... Però no és màgia.. Us heu parat mai a pensar d'on ve aquesta energia?

REE ha renovat recentment el disseny de les gràfiques en la seva pàgina web, amb la voluntat de mostrar entenedorament d'on ve la energia que es consumeix.


En aquest link  hi ha una gràfia que detalla el origen de la generació elèctrica, (majoritàriament hidràulica eòlica cicle combinat nuclear carbó i fuel). És pot consultar la gràfica de qualsevol dia de fa com a màxim dos anys.

https://demanda.ree.es/generacion_acumulada.html

Una mirada ràpida revela dues circumstancies importants:

   * La meitat de la producció elèctrica ve del cicle combinat (gas natural) i carbó, fonts energètiques que es comencen a extingir...  Amb aquest percentatge a la mà, és fàcil entendre perquè aprovaran un augment de cop de les tarifes elèctriques del 11%... i el que quedarà per pujar!

   * El balanç energètic amb els països del exterior és lleugerament positiu: tot i vendre una quantitat enorme d'energia a Portugal i Marroc, la importació d'energia de les nuclears franceses gairebé iguala la balança...  Es troba a faltar més capacitat energètica independent de les fòssils... però tenim alguna alternativa escalable apart de la eòlica?

https://demanda.ree.es/generacion_acumulada.html

Com a curiositat, aquí espot trobar una gràfica de la producció eòlica espanyola, mostrant el percentatge útil sobre el total de eòlica instal·lada, i sobre el total de la generació elèctrica.

https://demanda.ree.es/eolica.html

En la imatge, el dia corresponent al record del 19 de Març 2008, en que van produïr  quasi 9000 megawatts, superant la producció de les centrals nuclears....
tornar a dalt
 

nuevo-1_0002.jpg
  IP Logged
Roger_Layola

Canvi de tendència en generació elèctrica
Reply #1 - 22.05.2008 a les 18:24:10
 
El preu del barril del petroli s'ha duplicat en menys d'un any. Pot arribar a afectar-nos això, elèctricament parlant??
Amb el propòsit d'esbrinar-ho, he fet una comparació: He contraposat la gràfica de producció elèctrica d'aquest dimarts passat, amb la gràfica de fa gairebé exactament un any, de un dimecres. Sobten diverses coses:

Primer, la desaparició completa de la generació a través de petroli. Em passat de un 10% de la generació a només un 0%. Zero absolut. Potser s'ha tornat massa car el petroli?

Al 2005 ja s'afirmava que era massa car per generar electricitat....:http://habitat.aq.upm.es/boletin/n32/nnews_8.html

Segon, una disminució extraordinària de la generació  per carbó: passem del 30% al 10%, unes 3 vegades menys! S'ha de complir el protocol de Kyoto, o bé s'ha tornat massa car també el carbó?

Les notícies internacionals parlen de una falta de oferta que fa quadruplicar els preus del carbó.... Per posar el cas, Xina està a 12 dies de quedar-se sense carbó per a generar electricitat!
http://www.20minutos.es/noticia/372185/0/china/reservas/carbon/

Tot i que Europa aposta fort pel carbó....
http://edumarviq.wordpress.com/2008/05/03/%C2%BFvolvemos-a-la-era-del-carbon/

Tercer, el sistema elèctric ha passat de dependre del gas natural del 20% al 40%. Aquest increment intenta compensar el declivi de generació de les altres dues fonts.

També sobta comprovar que la demanda s'ha reduït de 40.000mW a 35.000mW... Gastem un 10% menys d'electricitat?

La conclusió és clara: la composició de la generació energètica està canviant radicalment, degut als elevats preus del petroli i el carbó. El gas natural també s'està encarint, i això ens porta a un carreró sense sortida... fins quan podrem generar prou energia? És que s'albira al horitzó un collapse energètic de la electricitat al estil de sudàfrica?

pd: Sudafrica es va quedar sense carbó per fer electricitat
durant 3 mesos,  i tot el païs, incloses les mines de diamants, platí or, etc,  es va paralitzar...
http://es.globalvoicesonline.org/2008/02/03/sudafrica-sin-luz-al-final-del-tunel...
tornar a dalt
 

comparativa.jpg
  IP Logged
Roger Layola
moderador global

desconnectatPosts: 2144
Barcelona
gènere: male
Re: sabeu d'on ve la energia Elèctrica??
Reply #2 - 26.09.2008 a les 09:56:45
 
ara que ja sabem que el 40-50% de la energia elèctrica ve del gas natural, cal observar les últimes tendències d'un dels principals proveïdors: Argèlia!

http://www.cotizalia.com/cache/2008/09/24/noticias_57_sonatrach_recorta_suminist...

Quote:
Sonatrach recorta el suministro de gas a las energéticas españolas: Asia paga más

Sonatrach recorta el suministro de gas a las energéticas españolas: Asia paga más
El presidente de Sonatrach, Mohamed Meziane (Efe).

Donde hay más dinero no vale contrato alguno. La empresa estatal argelina Sonatrach sigue vendiendo su gas al mejor postor. En este caso, los compradores de los cargamentos son asiáticos, como explica la revista especializada World Gas Intelligence, y su irrupción está provocando la cancelación de entregas ya contratadas con terceros, en algunos casos las primeras energéticas españolas.


Según recoge esta publicación, las empresas españolas -que emplean el gas para sus plantas de cogeneración o para su comercialización- han “sufrido un recorte significativo de cargamentos, a razón de uno o dos por mes”. Esta disminución equivaldría a un tercio de los 3.000 millones de metros cúbicos anuales comprados por las energéticas españolas, entre las que se encuentran Iberdrola, Unión Fenosa y Cepsa.

Esta situación se produce desde el pasado verano, coincidiendo en el tiempo con el pleito que Sonatrach mantiene con las también españolas Repsol y Gas Natural en el Tribunal de Arbitraje de Ginebra. La argelina reclama más de 550 millones de euros por las pérdidas generadas con el retraso del proyecto de Gassi Touil, cuyo contrato rescindió en el verano de 2007, sólo tres años después de la concesión.

Este nuevo perfil de Sonatrach tiene que ver con la actual situación del mercado. La subida del precio del gas y el aumento de los impuestos sobre los yacimientos han dotado a las compañías estatales de la liquidez suficiente para acometer cualquier proyecto sin necesidad de las compañías extranjeras, como Gas Natural y Repsol, que controlaban el proyecto de Gassi Tuoil, único yacimiento cedido a la iniciativa privada.

tornar a dalt
 
 

Deal with reality or reality will deal with you.
veure perfil | web | MSN   IP Logged
rocafort
participant

desconnectatPosts: 96

Re: Actualitat: sabeu d'on ve la energia Elèctrica??
Reply #3 - 17.04.2009 a les 16:53:27
 
Roger Layola wrote on 26.09.2008 a les 09:56:45:
ara que ja sabem que el 40-50% de la energia elèctrica ve del gas natural, cal observar les últimes tendències d'un dels principals proveïdors: Argèlia!

http://www.cotizalia.com/cache/2008/09/24/noticias_57_sonatrach_recorta_suminist...
 Això i altres conflictes com el gas Rus amb els seus veïns, el millor que podem fer es reduir el màxim possible la producció d'electricitat de partir del gas i altres similars i potenciar energies fetes aquí i renovables. donat que les energies renovables son inestables es a dir que produeixen quan volen i no quan ho necessites, cal un acumulador, el cotxe elèctric amb bateries grosses poden fer en part aquesta funció i també faran que la producció de bateries sigui mes econòmica i per tant el preu de ser autosuficient elèctricament  pot ser accessible sobre tot pel que viuen en cases, es podria generar tota la teva electricitat que necessitis i no tenir cap dependència de cap companyia o fins hi tot podries ser un subministrador.
tornar a dalt
 
 
veure perfil   IP Logged
pàgines: 1

Δ Aquest lloc web fa servir galetes. Si continues navegant n'acceptes l'ús. Δ