Please wait while this page is loading...

low energy server powered by photovoltaics - please be patient.


benvingut, convidat. sisplau entra
  :
casacota.cat utilitza cookies (avís legal)
  inici últims missatges cercaajudaentrar  
 
pàgines: 1
F lyer: què fer si la bateria es descarrega del to (Read 3644 times)
pc
csct

desconnectatPosts: 49

F lyer: què fer si la bateria es descarrega del to
17.09.2005 a les 09:59:21
 
Les bateries de Ni-Cd i NiMH es poden descarregar completament sense fer-se malbé. En els vehicles Flyer això comporta però un problema: l'ordinador que en gestiona la càrrega i descàrrega es pot arribar a aturar si la tensió, normalment de 36 volts, baixa per sota dels 12 si la descàrrega és profunda (per exemple per autodescàrrega si es deixa la bateria desconnectada per un període de setmanes en època calurosa). En aquest cas al connectar-la a la xarxa pot ser que el sistema no reaccioni, llavors el que hem de fer és ajudar-la per a reiniciar-ne l'ordinador de gestió, i es pot fer així:

Connecta la bateria a la xarxa, muntada a sobre el Flyer. Posa la clau, i gira-la en posició de "connectat", cap endavant.

Agafa un pedal amb la mà i fas girar l'eix dels pedals enrere, tan ràpid com puguis. El motor treballarà com a generador, fent pujar la tensió de la bateria fins que l'ordinador intern s'iniciarà. Tan bon punt vegis alguna LED que s'encén, atura el moviment dels pedals i desconnecta la clau, però deixa la bateria i el flyer a la xarxa - l'ordinador ja s'haurà iniciat i gestionarà la càrrega. Al cap d'unes hores tindràs la bateria carregada i en funcionament.

És important que facis això amb la bateria descarregada, és a dir, que no l'hagis deixat massa temps connectada a la xarxa abans, ja que sinó l'ordinador intern no es podrà reiniciar i hi hauria el perill de sobretensió en alguna cèl·lula, escurçant considerablement la vida de la bateria.
tornar a dalt
 
 

veure perfil | web   IP Logged
pàgines: 1

Δ Aquest lloc web fa servir galetes. Si continues navegant n'acceptes l'ús. Δ