inici   fotos esfèriques   teclats   bicicleta    
 CEST dissabte 22 de juny 2024  
És simplement una constatació, res més. Hi ha qui troba que no s'hauria de navegar mai amb Internet Explorer, hi ha qui li agrada, hi ha qui ho fa per costum i fins i tot n'hi ha, com jo, que ho fa deliberadament. Per si fos poc amb Internet Explorer 6.0, una versió a hores d'ara vella i plena de forats de seguretat.
 
La raó de navegar amb l'IE 6 és simplement per economia de recursos. El meu ordinador és vell i lent, però no fa soroll, gasta molt poca corrent i funciona bé si no se li demana massa. Amb Firefox, Safari o fins i tot Chrome va lent, molt massa lent. L'Internet Explorer 6, que és antic, estava preparat per màquines molt menys potents que les actuals, i la diferència de velocitat amb els altres navegadors és, en una màquina antiga, molt gran. I, al contrari que versions antigues d'altres navegadors com el Mozilla, la majoria de pàgines web actuals funcionen bastant bé o fins i tot millor: Gmail i Twitter per posar només dos exemples quan detecten l'IE 6 redirigeixen a pàgines més simples i àgils que van al meu entendre també millor en màquines modernes que no pas les sobrecarregades pàgines actuals.
 
També he mesurat el consum de corrent de l'ordinador: si navego amb Firefox gasta gairebé el doble de corrent que amb el vell Internet Explorer. Es tracta doncs no només de recursos informàtics sinó de recursos naturals i d'economia familiar.
 
Tot i els possibles desavantatges i la desconsideració que atrauré de gran part del món informàtic penso que és una bona cosa navegar amb un sistema vell i antic, també com a protesta contra l'obsolescència programada. Animo a tothom qui vulgui que ho faci així, és una lleu protesta en la intimitat però que deixa petjada en els llocs que visitem fins que un dia serem tan pocs que ja no ens podrem moure amb un vehicle tan antic. Mentrestant, anem tirant.
 
Sigui com sigui: en aquesta web s'intenta mantenir la compatibilitat amb tots els navegadors, també amb l'Internet Explorer 6.
ie.gif
ie.gif
Bones mestre,
 
discrepo profundament: IE6 no et farà estalviar recursos. I rotundament: no és una bona cosa navegar amb un sistema vell i antic. És similar a conduir un cotxe dels anys 50, consumint benzina com si no hi hagués demà, dissenyats abans de que l'estalvi energètic i la contaminació fossin una necessitat. Sisplau: cuida't i cuida'ns, intenta no fer servir IE6, i ara et diré perquè:

  • No estalvia recursos naturals perquè no va ser pensat per això, i a mes provoca una gran quantitat de codi compensatori al costat servidor, consumint temps, espai, processament i transferència... es a dir, energia i molta.
  • No estalvia recursos familiars perquè és lent, fent perdre el temps, i ho serà cada cop mes a mesura als propietaris dels servidors no els hi surti a compte mantenir-lo. A banda dels forats de seguretat que esmentes, deixant desprotegida a la família front els virus, el phishing i la resta de la fauna selvàtica.

De fet, un dels seus problemes mes grossos és HTML4, un llenguatge que al no ser estricte obliga a fer un motor enorme perquè cobrir totes les excepcions i mostrar una pàgina. I això genera un problema mes als cercadors dificultant la feina d'indexació. Imaginat fins a quin punt, que fa uns anys que es va forjar una inaudita aliança entre competidors (microsoft, google, yahoo i altres) per fer un front comú al problema http://schema.org/
 
I el problema es va fer mes gros, perquè va ser un producte que va durar massa temps per falta de competència (recordem la guerra bruta de IE4 contra netscape fins que la va fer morir). Això va fer que la industria l'adoptés com únic standard per fer els seus productes, ningunejés alternatives i standards perquè no donaven diners.
 
Tot això ha estat tant devastador, que perjudica l'avançament de la tecnologia fins i tot a Microsoft, qui ja no té problemes per desitjar-li mort al seu fill en públic: http://www.ie6countdown.com/, http://www.bbc.co.uk/news/technology-16408850, http://www.ie6death.com/.
 
En fin, crec que ha quedat clar que IE6 encarna el mal i que no ha de ser invocat fora de ritus satànics sense sacrificar una verge no?  Tongue
 
Si vols estalvi de recursos jo et recomanaria fer servir Opera, que sempre s'ha preocupat de fer un navegador ràpid i minimalista.  
Lo curiós que siguent un navegador prou bo, sempre ha estat poc mediàtic http://en.wikipedia.org/wiki/File:Usage_share_of_web_browsers_(Source_StatCounte r).svg:  
 
Salut!! Wink
Ah... doncs l'òpera el tinc també, de fet a la màquina hi ha instal·lats també dues versions del Firefox, el Netscape 4.7 communicator, l'ôpera, el Safari i el FlashPeak SlimBrowser, entre altres, i confirmo amb vehemència que en la meva màquina (celeron d'un sol nucli) l'òpera va extremadament lent.
 
No et discutiré gran part del que dius: és ben cert en màquines modernes o potser velles però no extremadament antiquades. La meva és, literalment, del segle passat. Amb Firefox obrir la pàgina de www.meteoclimatic.com és una llauna: tarda més de cinc minuts, de vegades més. L'internet explorer ho fa en segons, l'opera tarda més d'un minut... (ai com ho senti en Josep Sort, es suïcida).
 
Per a estalviar recursos de debò lo millor seria no tenir ni l'Internet Explorer i passar de l'ordinador. M'ho estic plantejant pel dia que em jubili...
 
La comparació amb un cotxe dels anys 50 no la veig subjectivament igual, jo compararia l'IE6 més aviat amb un d'aquells vells tricicles, pel davant moto i pel darrere camionet. Gastaven poc, feien soroll i eren terriblement perillosos - però bonics!
Quote from Jordi(Guest) on 12.08.2012 a les 09:06:03 UTC:
Tot això ha estat tant devastador, que perjudica l'avançament de la tecnologia fins i tot a Microsoft, qui ja no té problemes per desitjar-li mort al seu fill en públic: http://www.ie6countdown.com/, http://www.bbc.co.uk/news/technology-16408850, http://www.ie6death.com/.

 
Sí, ja les coneixia. Precisament van ser aquestes pàgines les que van fer que decidís reactivar-lo després d'una dècada en repòs i així ha literalment ressucitat!
tombstone.gif
tombstone.gif
Un comentari de http://www.esecurityplanet.com/views/article.php/3829396/Firefox-35-vs-Internet- Explorer-8-Which-is-Safer.htm
 
All in favor of Firefox stand over there please, I have tried every browers known to mankind since Netscape was the big dawg of mozilla back over 20 years ago, here I will list how they rank by speed and how light the footprint is on you PC. Opera-IE-Chrome-Firefox, now see Firefox is the worst for eating up your resouces, why ? , well its all how they are based, for info on this look up the techno stuff yourself, here is how they are based. IE(all versions) are MOSIAC-BASED which this technology was licensed by the NCSA or (National Center for Supercomputing Applications) so IE users high five to you all. Now Opera is its own, no other browser has built with the PRESTO-BASED, it is unique and very clean, Opera stands alone and always will. Chrome, Amazon Kindle and even Safari(mac browser) all are WEBKIT-BASED, this is slow sluggish coding for sure but they are what they are.. Firefox is GECKO-BASED, so many browsers have tried this and have discontinued using this except for Firefox, why they keep holding on to a failing code of garbage is beyond the scope of its users who praise this browser as the best, it consumes more ram than Adobe Photoshop with 15 photos opened, yeah its bad and by far the worst, it works well with all the user scripts who all write them to help this poor browser out because the developers need all the help they can get with this one... it works well with javascript and thats why users like Firefox, most webpages user funky java (not written properly) and Firefox can render this fauly code better than the rest, IE and Opera need the code done by the book and it works great. Chrome does have hard time with Javascript for unknown reasons. I use 2 browsers, thats Opera and IE, mainly IE and Opera only if the page don't load right and if it fails in Opera I don't go to the site because if they can't write javascript right why bother with them... I move on to another site its as simply as that, anyone saying you will get malware and attacked and trojans and backdoors with IE or Opera have their head so far up someone's ***. I have never had any highjacking or malware from either browser. Its all in how you set it up and your security on your PC is where to do it not in a browser, good AV and Firewall is another chapter that is on another webpage... So now you known how they are BASED, look them up and read about the techno side and make a good decision for yourself about what browser is the best to use and not repeat what your here about them.