inici   fotos esfèriques   teclats   bicicleta    
 CEST dimarts 18 de juny 2024  
Vegeu que ha captat la webcam aquesta nit. Un reflexe de la finestra no pot ser perquè està posada dintre una paret amb un vidre a l'exterior, invisible des de cap finestra de la casa. Ni idea del que pot ser!
focus.jpg
focus.jpg
Recordo que era una tarda del mes d'agost del 1971 i des de Casa El Carlà estant, vaig veure una bola de color taronja i del tamany aparent d'una pilota de Voleiball que va recorrer tot el cel des del canto de Galliner fins a perdre's per la banda de la Vall Fosca. El trajecte el debia de fer en cosa d'uns pocs minuts, no sabria dir quants donat que ja ha plogut des d'aleshores. Em va semblar massa ràpid i massa gros i rodó per ser un avió. Tot i així la velocitat no la vaig considerar exagerada.
 
Anys més tard vaig sentir una conversa a Sant Martí i un entranyable padrí, ja desaparegut, va comentar un fet similar i ho va assimilar a un senyal de canvi de temps. Haig de dir que en la conversa no hi vaig participar pel que aquell bon home no sabia que jo ho havia vist. De fet no tinc ni la més remota idea del que podia ser.  
 
Ja m'agradaria de saber de que es tracta. El que si que tinc clar que no és res de l'altre mon i que en tot moment tinc la ment empírica. Shocked
En canvis de temps hi han de vegades boles de plasma, "llamps esfèrics", poc documentats però sovint observats.
 
En el cas de la webcam, el temps era estable, la pressió alta.
 
Queda per confirmar, però tinc l'hipòtesi que podria ser la llum d'algun automòbil (fars de xenó?). Resulta que pujant cap el poble, just abans del cementiri, la carretera transcorre uns metres just en la direcció d'on es troba la càmera. No és impossible que uns fars enfocats directament just en el moment que es fa la foto provoqui a la lent o el vidre que la protegeix una reflexió visible, fins i tot amb difracció fent aparèixer diversos colors.
Això dels llamps rodons, son els que et poden entrar per la xemeneia i voltar tota la casa?. Es tracta del que, exageradament suposo, surt al llibre de Tintin al temple del Sol?
Exactament!
 
Per cert que a Catalunya hi ha un tren que té unes quantes històries amb boles de plasma: el Canari de la Cerdanya. Porta corrent per tercer carril, i sembla que aquest carril atrau aquestes boles que hi poden rodolar durant quilòmetres pel damunt. En alguna ocasió es troben un tren i hi han hagut incident amb components cremats i fins i tot conductors que han estat lesionats a la mà amb que agafaven la manivela del conmutador.
ShockedDoncs, quina por, A la foto del dia 5 de Gener del 2003 es pot veure la via del Canari de la Cerdanya vista des de la cabina de conducció. El temps era canviant, tan era així que l'endemà mitja França es va quedar aïllada del mon sencer a causa d'un temporal de neu gairebé Antarctic. En algun moment del trajecte el que posà la ma al commutador de marxa va ésser jo, inconscient del perill que això suposava.
canarivia.jpg
canarivia.jpg