inici   fotos esfèriques   teclats    
 CEST diumenge 19 de maig 2024  
Incomptables els talls de corrent en aquest poble, des de sempre.
 
Essent que molts són sense previ avís, fa bastant la murga, perquè impedeix a moltes persones que puguin treballar, atès que els ordinadors són cada vegada més presents en moltes feines.
 
Comencem doncs per avui mateix, 7 de juny del 2007, des de quarts de nou del matí estem sense electricitat (i sense avís del tall).
Sembla mentida que pugui passar aixo, pero es la crua realitat.
 
Al lloc on es genera mes electricitat hidráulica, es el lloc que mes talls de corrent pateix.
 
Ho se per experiencia propia, tot i que sembla que els ultims anys ha disminuit una mica la frecuencia dels talls. (Parlo de la zona de Serradell)
 
Per cert, fa goig veure lo llac practicament ple.
 
Cordialment,
 
Enric
Quote from hotdogkk on 07.06.2007 a les 07:50:30 UTC:


Al lloc on es genera mes electricitat hidráulica, es el lloc que mes talls de corrent pateix.


 
I és que està relacionat:
 
Quan es van fer les obres hidroelèctriques, es van haver d'expropiar molts terrenys. Per a no pagar quantitats massa elevades, es ven fer tot tipus de convenis, normalment consistia en donar electricitat gratuïtament (fins a una potència màxima) o a preus avantatjosos. Però normalment aquest contracte era molt avantajós per a l'empresa elèctrica més que no pas per als afectats per les expropiacions. Així, es donava electricitat als pobles, però aquests s'havien de fer càrrec de tota la instal·lació i distribució dintre del poble. Així continuem fins ara, on molts pobles són per a Endesa com un sol client particular, en els pobles es manté com es pot una instal·lació arcaica, obsoleta i - sovint - perillosa i sense assegurança. Però com que el consum va augmentant, Endesa no posa cap cura en especial de que el servei funcioni, esperant així cansar el personal i que la gent vagi sortint de les distribucions locals contractant directament a Endesa, al preu habitual, malgrat que les instal·lacions continuen ocupant grans àrees que van provocar en el seu temps emigració i continuen tenint un impacte important sobre el territori i l'economia. Però està cla que les regions afectades només interessaran a les grans empreses fins on sigui per el seu propi avantatge, i ens polítics com la Generalitat viuen lluny dels ciutadans i a prop de les grans empreses.