fòrum de vehicles elèctrics
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl
altres >> tecnologia >> Bon Nadal! - I fem una bona obra amb els ordinador
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl?num=1131916484

missatge començat per casacota a 13.11.2005 a les 21:14:44

títol: Bon Nadal! - I fem una bona obra amb els ordinador
escrit per casacota a 13.11.2005 a les 21:14:44


cita:
BON NADAL! - i aprofitem per fer una bona obra amb els nostres ordinadors!
pere [192.168.0.2]
24/12/03


Bon Nadal a tothom!
Mentre ho celebrem, i també més enllà, podem contribuir amb els nostres ordinadors a un porjecte científic que permetrà una predicció més ajustada del canvi climàtic, que és alhora potencialment una gran amenaça per a la humanitat. Una predicció del que ens pot passar podria ajudar a convèncer cercles influents en tot el món de la necessitat urgent d'actuar per a minvar els riscos a que ens estem exposant i amb els quals hipotequem futures generacions. Per això em permeto d'afegir la felicitació de grups catalans implicats en el tema:


Bon dia a tots,

Des del Laboratori de Recerca del Clima us volem desitjar Bon Nadal i un Feliç Any 2004.

Malgrat tot la ciència no para i per això també us volem fer arribar aquesta proposta de simulació climàtica cooperativa en la que participem i que a casa nostra la tiren endavant un grup de voluntaris -per que d'això es tracta, això és voluntariat científic- molt entusiasta que han situat la comunitat de "clima-nautes" catalans molt amunt en el ranking de les simulacions d'aquest projecte cooperatiu.


cita:
> Holes,
> una proposta per aquestes festes. Pels qui deixareu una estona de treballar davant de l'ordinador.
>
> El passat mes de setembre es va posar en marxa el projecte Climate Prediction, un estudi sobre el canvi climàtic que impulsen diverses universitats angleses i que té com element destacat que avança a partir del concepte de computació distribuida. A l'estil del popular [email protected] que processa enregistraments sonors a la recerca de vida l'espai, ja hi ha cent mil màquines processant dades per generar models que permetin estudiar el canvi climàtic a la segona meitat d'aquest segle.
>
> Un dels atractius d'aquest projecte són els 'rankings' entre participants i grups. Fa unes setmanes diversos grups catalans que participaven en aquest projecte s'han anat unint a l'entorn del grup 'Catalunya-ACAM-LRC'. Això ha permès que del lloc 60 que, a mitjan novembre,  estava situat el primer grup català ara s'ha passat al lloc 24.
>
> Per participar al Climate cal descarregar un programa que inclou el model i les dades que s'hauran de processar. La primera vegada demana unes dades i tot seguit ja comença funcionar. L'aplicació funciona sobre Windows 98 i superiors els linuxeros l'han fet anar a partir del Wine (s'està desenvolupant un model per GNU/Linux). A la pàgina http://nautes.org/climate hi trobareu més informació del projecte.  També hi ha una llista de correu dels membres del grup català (us hi podeu subscriure des de la mateixa pàgina)
>
> Com comentava un dels membres del grup català de Climate: "No desconnecteu les màquines els que esteu a la docència, les vacances son per a vosaltres no per a les màquines!!!! "
>
> Aquest Nadal totes les màquines a treballar.
>
> Pau i Bits.
>
> Climate Prediction - "Catalunya-ACAM-LCR".Copyright © 1996 Lilikoi Software, Inc. www.lilikoi.com. All rights reserved.

títol: Re: Bon Nadal! - I fem una bona obra amb els ordinador
escrit per Roger Layola a 01.10.2009 a les 16:24:55

Vist amb perspectiva  (jo mateix vaig participar amb el programa SETI), ara mateix em sembla un disbarat això de deixar PC encesos calculant nit i dia, cremant  watts sense parar...

El temps canvia la percepció de les coses....

fòrum de vehicles elèctrics » Powered by YaBB 2!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.