benvingut, convidat. sisplau entra
  :
casacota.cat utilitza cookies (avís legal)
  inici últims missatges cercaajudaentrar  
 
pàgines: 1
desastre humanitari... (Read 4330 times)
Roger Layola
moderador global

desconnectatPosts: 2144
Barcelona
gènere: male
desastre humanitari...
17.01.2010 a les 12:41:22
 

Quote:
Plantearse el futuro no es una opción para esta mujer de 42 años. Y queda patente cuando dice: «No sé qué pasará mañana, quizá será mejor, pero hoy… hoy tenemos un gran problema». El problema es qué comer.

La falta de comida, de agua y de esperanza es la que amenaza con lanzar a la desesperación a muchos que de otra forma no robarían, no llegarían a extremos que nunca se plantearon para poder sobrevivir. Son, como dice otro, Stefan, simplemente seres humanos. «¿Hasta dónde llegarías tú si tu hijo fuera a morir por no comer?».

El Gobierno ha desaparecido y ha abandonado a sus ciudadanos y aunque la ayuda internacional empieza a distribuirse, es como una gota de agua donde haría falta un océano. Para hombres y mujeres, niños y mayores, un día más sin comida, un día más sin agua, es un empujón más hacia la rebelión.
Sobrevivir no debería ser cuestión de suerte, de tener un pasaporte extranjero. Pero hoy, en Puerto Príncipe, lo es.


Podria semblar una noticia d'un futur llunyà, d'una terra superpoblada i mancada de prou petroli per conrear els seus aliments. Però no. Està passant ara. Aquest text és un fragment extret del "periòdico de catalunya" sobre el desastre del terratremol de Haití...  

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_P...
tornar a dalt
 

0000172003.jpg

Deal with reality or reality will deal with you.
veure perfil | web | MSN   IP Logged
Roger Layola
moderador global

desconnectatPosts: 2144
Barcelona
gènere: male
Re: desastre humanitari...
Reply #1 - 28.01.2010 a les 10:50:52
 
m'han passat un powerpoint sobre el desastre de Haití, centrat en una escola de recent construcció feta amb fons solidaris.
us el adjunto, a juda a veure el que ha passat en primera persona...
tornar a dalt
 

Deal with reality or reality will deal with you.
veure perfil | web | MSN   IP Logged
Roger Layola
moderador global

desconnectatPosts: 2144
Barcelona
gènere: male
Re: desastre humanitari...
Reply #2 - 28.01.2010 a les 11:28:35
 
la situació de Haití em genera  un problema moral.
De primeres tinc el istint d'enviar diners, ajudar-los, la solidaritat sembla el més natural... però...
quan llegeixo noticies com aquestes:

http://www.digitaljournal.com/article/285816

Quote:
La situació a Haití és molt pitjor del que podíem imaginar, fins i tot abans del terratrèmol del 12 de gener. Alguns científics informen ara el terratrèmol a Haití revela un col·lapse ecològic, una versió moderna de l'illa de Pasqua.

Els científics termini està utilitzant és "sobreexplotació" (overshoot), és a dir la població ha crescut tant que ha superat amb escreix qualsevol esperança de poder-se mantenir amb els recursos del entorn on viuen.

D'acord amb un informe en el "Energy bulletin", Haití té 10 vegades la densitat de població dels Estats Units i la major densitat en l'Hemisferi Occidental. Per arribar a aquesta densitat, els Estats Units hauria de ser poblat amb 2,7 mil milions de residents addicionals.
El que estem presenciant en l'arrel de la catàstrofe més recent no és només l'impacte devastador d'un terratrèmol, però l'impacte d'una crisi en un entorn on les necessitats energètiques de la població ha sobrepassat la capacitat del entorn de sostenir aquesta població.

La situació ha arribat a un pas  pràcticament irreversible: a l'extinció: el 97 per cent de la terra ha estat deforestada d'arbres. Com a resultat, les aigües de les inundacions inunden ciutats i carreteres a un ritme tan alt que les cases i els camins s'ensorren de nou abans que puguin ser completament reconstruïts.
Un informe de vídeo similar per al New York Times, indica que el medi ambient a Haití s'ha degradat fins al punt que serà incapaç de sostenir la vida humana en 2020.


Probablement tenen raó. Haití sembla indefectiblement destinat a ser dels primers països a caure sota la crisi del or negre. Conforme aquesta crisi es recrudeixi i 'spaoderi com un càncer del món, es deixarà d'enviar ajuda, i quedaran abandonats a  la seva sort.

Els haitians seran com una plaga de llagostes famolenques que destruirà els pocs recursos que quedin, i s'acabaran menjant els uns als altres, com en l'illa de pasqua. Reciclatge a tope, que ecològic, no? sembla sobre el paper que la extinció és inevitable. Només es pot retardar.

Em sembla que ajudar-los ARA significa alleujar només ara, però el que també es fa és accentuar el desequilibri de sobre-població. Son masses persones. Si se'ls ajuda encara seran més. Quan ja no es pugui enviar ajuda perquè tot el món colapsa, encara estaran en una situació pitjor, no? Creieu que s'ha d'ajudar ara per enfonsar-los encara més? O potser més val no fer res i deixar que el procés d'extinció comenci ara?

Quina crueltat aquests pensaments. Què poc cristià. La meva ànima és un víctima de la lògica i la supervivència?
En fi ja sem passarà.
tornar a dalt
 

haitidominicanboarder1.jpg

Deal with reality or reality will deal with you.
veure perfil | web | MSN   IP Logged
pàgines: 1

Δ Aquest lloc web fa servir galetes. Si continues navegant n'acceptes l'ús. Δ