Please wait while this page is loading...

low energy server powered by photovoltaics - please be patient.


benvingut, convidat. sisplau entra
  :
casacota.cat utilitza cookies (avís legal)
  inici últims missatges cercaajudaentrar  
 
pàgines: 1
L'imperi americà està assetjat i en fallida... (Read 3578 times)
Roger Layola
moderador global

desconnectatPosts: 2144
Barcelona
gènere: male
L'imperi americà està assetjat i en fallida...
17.06.2009 a les 15:32:33
 
http://www.truthdig.com/report/print/20090614_the_american_empire_is_bankrupt

L'imperi americà està en fallida

(fragment. traducció automatitzada de google i repassada manualment)

Quote:
Aquesta setmana marca el final del regnat del dòlar com a moneda de reserva mundial. Marca el començament d'un terrible període de declivi econòmic i polític en els Estats Units. És l'últim crit d’agonia de l'imperi nord-americà.  S’ha acabat. No tornarà més. El que està a punt de venir serà molt, molt dolorós.

Barack Obama, i l’elit criminal de Wall Street han aconseguit despistar als ciutadans nord-americans, amb l’inestimable ajuda dels mitjans de comunicació,  centrats a difondre xafarderies i notícies “escombraries”. Aquests ciutadans no els arriba la crua realitat: que els Estats Units suporten la major crisi econòmica de tota la història; però la resta del món si que ho sap: ja no és cap secret que aquest imperi està en fallida.  Les nacions del món estan condemnades  si segueixen donant suport  a un dòlar sobrevalorat,  que sosté l'enorme dèficit del pressupost federal de més de 2$  bilions, que finança l'expansió imperial de l'Amèrica a Euràsia ,i sosté aquests sistema capitalista que sembla ja un casino. Aquests països tenen a Amèrica agafada pel coll. I estan a punt  d’escanyar-lo...

S’estan duent a terme Reunions a Yekaterinburg,  Rússia, (abans Sverdlovsk) entre el president xinès Hu Jintao, el president rus Dmitry Medvedev i altres alts ministres de les Organització de Cooperació de Shanghai.

http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=13707

Els Estats Units, que va demanar a assistir-hi, però se li va negar l'entrada. S’haurà de mirar el que passarà a partir d’ara amb cura;  La reunió és, en paraules de l'economista Michael Hudson, "la reunió més important del segle 21 fins a la data.": És el primer pas formal dels principals socis comercials d’Estats Units per a substituir el dòlar com a moneda de reserva del món. Si tenen èxit, el valor del dòlar es desploma dràsticament , el cost de les importacions, inclòs el petroli, augmentarà vertiginosament, pujaran els tipus d'interès i la tassa d’atur nord-americana pujarà fins a nivells mai vistos. Els serveis estatals i federals es reduiran o tancaran per manca de fons.
Els Estats Units començaran  a assemblar-se a la República de Weimar o Zimbabwe. Obama, per molts vist com un salvador, que de sobte semblarà una persona  lamentable, inepte i feble.  La gent, sorpresa per la rapidesa amb què s’enfonsarà tot,   demanarà  venjança, un canvi radical, l'ordre i la renovació moral, imposant-se qualsevol ninotet bigotut feixista que prometi salvar-los del desastre amb una nova guerra.

Vaig trucar a Hudson (l’autor del article, Chris Hedges), que ha escrit un article al Financial Times de Dilluns anomenada "El Punt de Yekaterinburg:-De la dolarització al final de la America's hegemonia financera i militar". "Yekaterinburg," Hudson escriu, "pot arribar a ser conegut no només com a lloc de la mort dels Tsars, sinó com el lloc de la mort del Imperi Americà. " El seu article es val la pena llegir, juntament amb John Lanchester la inquietant exposició del sistema bancari del món, titulat" És Acabat ", que va aparèixer en el número 28 de maig, de la London Review of Books.

http://www.lrb.co.uk/v31/n10/lanc01_.html

"Això significa la fi del dòlar", em va dir Hudson. “Això significa la Xina, Rússia, Índia, Pakistan, Iran estan formant oficialment una zona financera i militar aliada per a fer fora Amèrica d'Euràsia. La balança deficitària de pagaments és principalment de caràcter militar: La meitat de la despesa discrecional d'Amèrica és militar. Aquest dèficit acaba en mans de bancs estrangers, els bancs centrals, i no tenen més remei que reciclar els diners per comprar el deute públic d’EUA. Els països asiàtics han estat finançant el setge militar que els té atrapats:  Ells s'han vist obligats a acceptar dòlars que no tenen cap possibilitat de ser reemborsats. Ells estan pagant per l'agressió militar dels Estats Units en contra d'ells.  I volen desfer-se d'això.
Xina, com assenyala Hudson, ja ha assolit acords comercials bilaterals amb Brasil i Malàisia, per a fer el seu comerç de la amb iuan enlloc del dòlar, lliura o euro. Rússia promet començar la negociació dels rubles i les monedes locals. El governador del banc central de la Xina ha demanat obertament l'abandonament del dòlar com a moneda de reserva, el que suggereix en el seu lloc l'ús del International Monetary Fund's Special Drawing Rights.

http://www.imf.org/external/np/exr/facts/sdr.htm

Aquest  nou sistema proposat segueix sense estar clar, però la cursa per abandonar el dòlar ha començat.  L'objectiu, en paraules del president rus, és construir un "ordre mundial multipolar" per trencar el domini econòmic i, per extensió, militar dels Estats Units. Xina està gastant frenèticament les seves reserves en dòlars per comprar les fàbriques i la propietat de tot el món per a fer desaparèixer  la seva reserva de moneda EUA: necessita desesperadament desfer-se del seu dòlars.

"Xina està intentant desfer-se de tots els dòlars que per comprar el màxim de recursos materials", ha dit Hudson.  “Donarà els dòlars als països disposats a vendre els seus recursos desde que Amèrica es nega a vendre’ls qualsevol de les seves indústries d'alta tecnologia. Sap que aquests dòlars perdran el valor en un obrir i tancar d’ulls. "
Els arquitectes d'aquest nou canvi de poder mundial s'adonen que si trenquen el dòlar també trencaran  la dominació militar de  Nord Amèrica:  La despesa militar no es pot sostenir sense aquest cicle de fort endeutament. El pressupost de defensa oficial dels EUA per a l'any fiscal 2008 és de $ 623 milions, abans d'afegir extres com la investigació nuclear. El següent pressupost  més proper és el pressupost militar nacional de la Xina, amb la “modesta” despesa de $ 65 milions, d'acord amb l'Agència Central d'Intel•ligència...
Hi ha tres categories de dèficits en la balança de pagaments:

1-EUA importa més del que exporta.  Aquest és el dèficit de comerç.
2- Wall Street i corporacions compren empreses estrangeres. Aquest és el dèficit de moviment de capitals.
3- La tercera i més important causa del dèficit dels darrers 50 anys ha estat la despesa del Pentàgon a l'estranger. Mirant a la taula cinc del informe de balança de pagaments, publicat a l'Enquesta trimestral de negocis actuals,  allà podeu veure el col•lossal dèficit provocat pels militars.

Per finançar aquesta economia de guerra permanent, han estat inundant el món amb dòlars. Els estrangers beneficiaris dels dòlars canvien en els seus bancs centrals  la moneda americana per a la moneda local. Llavors els bancs centrals tenen un problema. Si un banc central no gasta els diners als Estats Units, aleshores el tipus de canvi davant el dòlar pujarà. Això penalitzaria als països exportadors.
 Això ha permès a Amèrica  1- imprimir diners sense restriccions per a la importació i compra d'empreses estrangeres, 2- sustentar l'expansió militar i 3- assegurar que les nacions estrangeres com Xina compren els bons del Tresor americà.  Aquest cicle sembla que s’ha acabat: Un cop el dòlar no pot inundar els bancs centrals estrangers  i ningú compra els bons del tresor d’EUA, la maquina s’atura, i el imperi s'ensorra. El malbaratament en la despesa militar, d'un 1$ bilió, serà insostenible.

“USA haurà de finançar ella mateixa les despeses militars", adverteix Hudson ", i l'única manera de fer-ho serà la de reduir dràsticament els salaris. La lluita de classes tornarà a irrompre. El cost de la vida diària, des de la compra d'aliments fins obtenir l'atenció mèdica, serà cada cop més difícil conforme el dòlar s'enfonsa. Estats i ciutats  veuran els seus fons de pensions drenats,i per últim, tancats de manera definitiva. El govern es veurà obligat a vendre la infraestructura, incloent carreteres i el transport, a empreses privades. Els ciutadans  cada vegada seran més penalitzats per serveis públics ràpidament  privatitzats- Enron,  per posar exemple, que abans eren regulats i subsidiats. El valor de les empreses caurà fortament . Les cases es buidaran, conforme les hipoteques quedin impagades. Les botigues desapareixeran.  Hi haurà llargues cues en menjadors de beneficència i molts, molts sense llar. Els nostres mitjans de comunicació controlats per les corporacions, ja banals i trivials, hauran de treballar hores extraordinàries per continuar anestesiant a la gent amb inútil xafarderies, espectacles,  sexe, la violència gratuïta, la por i la política escombraries cursi. Amèrica es compondrà d'una gran subclasse de desposseïts i una petita oligarquia burgesa que executarà un despietat i brutal sistema basat en el neo-feudalisme. Els que es resisteixin seran silenciats, molts per la força.  Es pagarà un preu terrible, en breu, per les greus bogeries de l’elit del poder.
tornar a dalt
 

Dees_Art_Greenspan_and_Fed_shooting_dollar.jpg

Deal with reality or reality will deal with you.
veure perfil | web | MSN   IP Logged
pàgines: 1

Δ Aquest lloc web fa servir galetes. Si continues navegant n'acceptes l'ús. Δ