Please wait while this page is loading...

low energy server powered by photovoltaics - please be patient.


benvingut, convidat. sisplau entra
  :
casacota.cat utilitza cookies (avís legal)
  inici últims missatges cercaajudaentrar  
 
pàgines: 1
Històrics 102.08 dollars el barril (Read 6347 times)
Roger Layola i Fabra(Guest)
Guest
Històrics 102.08 dollars el barril
27.02.2008 a les 15:46:38
 
Benvolguts conciutadans,
Sempre s'havia dit que quan el preu del barril Brent assolís un preu superior als 100 dollars, podria passar qualsevol cosa.
Be, aquest moment ja és aquí. Avui dimecres s'han marcat uns històrics 102.08 dollars el barril. I què? To va igual oi? O potser no? Aquest increment de preu es deu a la simple especulació, o es que el petroli comença a escassejar de veritat i la llei de la oferta i la demanda imposa les seves regles?

La civilització s'ha expandit consumint cada cop més i més recursos en una espiral exponencial insaciable dins d'un món finit. Ara Ens trobem de cara amb els límits possibles del nostre creixement desmesurat dintre d'una esfera limitada.
Es sentiran moltes noticies sobre el preu del gas, de la electricitat, de les benzineres, però ningú parlarà de les veritables causes. Les noticies no conviden a reflexionar, en part perquè si la gent reflexionés sobre el que esta passant tindrien unes fiblades de terror constantment punxant al clatell...

3 anys després que el petroli assolís el seu zenit en el 2005, el 2008 serà recordat en els llibres d’història com el principi del declivi:

1) el preu del barril Brent s'ha triplicat en poc temps,

2) el rendiment dels cultius està caient en picat(fertilitzants+cars, pesticides més cars, dièsels cars i no disponibles, desforestació i sobreexplotació, pèrdua de sòl útil cultivable, canvi climàtic, menys pluja, i un llarg etc )). Les reserves de menjar mundials estan en el seu nivell més baixes dels últims 60 anys. Es l'esfondrament de l'anomenada "revolució verda" basada en el petroli que va impulsar la població mundial de 3 mil milions fins als 7 mil actuals.

3)La economia mundial està contra les cordes: ELS DINERS SÓN UNA FORMA DE REPRESENTAR L'ENERGIA, AMB L'ENERGIA CADA COP MÉS CARA I ESCASSA, el model econòmic actual no podrà créixer indefinidament i deixarà de funcionar. Les borses es desplomaran, els bancs faran fallida, les empreses tancaran. Serà com la depressió del 29, però a nivell mundial... Potser la gent del anomenat primer món començarà a passar gana de veritat....

La diferencia és que a la crisi del 1929 hi havia energia abundant per recuperar-se. Ara aquesta energia abundant no tronarà mai més!

Pels que encara no us moveu en bicicleta o vehicles elèctrics, tingueu en compte que JUST DESPRÉS DE LES ELECCIONS DEL MARÇ el preu del combustible a les benzineres farà una pujada astronòmica.... Al govern del ZP li ha anat ben just per arribar a contenir els preus... A les següents eleccions del 2012  estarem en plena devacle,  i igual que el partit de Hitler va ser votat, la gent votarà a qualsevol ninotet feixista barbut que prometi salvar-los de passar gana.... Se'ns dubte, podeu assumir ara per endavant que el PP pujarà al poder i entrarem en una nova època de foscor....

Com a rúbrica final, us adjunto un link per a tota aquella gent que vol estar desperta i entendre què està passant:

http://www.lifeaftertheoilcrash.net/

Bona nit, i bona sort,
Roger Layola
tornar a dalt
 
 
  IP Logged
Roger_Layola

Re: Històrics 102.08 dollars el barril?
Reply #1 - 08.05.2008 a les 13:28:08
 
Quins temps aquells (tot just fa 3 mesos) en que el preu del barril texas rondava a 100 dolars. Ara tot just es marca un nou record històric fregant els 124 dolars, i la demanda mundial no ofereix treva...

Quan ha de costar el preu del litre per a que es deixi d'anar en cotxe a la cerdanya? ara el vitage costa 400 kmx 10 litres/100s1.2eur/litre= 48 euros... excessivament barat!!!! hauria de costar 2 euros el litre? costaria 80 euros... assumible. 4 euros el litre? estem parlant de 160 euros... be, un cop al més cap problema! hauria de costar 10 euros el litre? Bé... 400 euros per anar a la cerdanya ja es una xifra respectable per als mileuristes.. a partir d'aquest limit probablement la gent deixaria de conduir. És a dir, estem parlant de 1000 dolars el barril. És la llei del mercat, si no hi ha producte, el preu puja fins a la destrucció de la demanda!!! Ja cal que ens preprarem!
tornar a dalt
 

nuevo-1_0001.jpg
  IP Logged
Roger_Layola

Re: Històrics 102.08 dollars el barril
Reply #2 - 14.05.2008 a les 00:24:24
 
Mentre escric això, el preu del barril WTI marca 127 dollars... els experts comencen a acceptar l'horitzó dels 200 dollars per a finals d'any...tot comença a accelerar-se....
Bona nit, i Bona sort....
tornar a dalt
 
 
  IP Logged
Roger Layola
moderador global

desconnectatPosts: 2144
Barcelona
gènere: male
Re: Històrics 102.08 dollars el barril
Reply #3 - 01.10.2009 a les 18:07:15
 
El preu Del barril WTi es va enfilar fins els 153 dòlars... I la crisi va arribar. El món no té capacitat de mantenir un preu de barril tant alt.

La crisi va rebaixar el preu del barril a uns irrisoris 30 dòlars. !litre de dièsel per sota del euro! Què bé! però la cerca i explotació de nous camps es va congelar. Aquests 30 dòlars no fan rentables els costos de produir el nou petroli descobert. El petroli fàcil s'acaba. S'extingeix.

Ara el preu ha pujat a 70 dòlars el barril, en una dança equilibrista, ni prou barat per deixar d'invertir, ni prou car per destruir les economies... quan aquest delicat i inestable equilibri es trenqui, hi haurà un gran estrall.... El petroli ja no serà una font energetica viable a gran escala....
tornar a dalt
 
 

Deal with reality or reality will deal with you.
veure perfil | web | MSN   IP Logged
pàgines: 1

Δ Aquest lloc web fa servir galetes. Si continues navegant n'acceptes l'ús. Δ