benvingut, convidat. sisplau entra
  :
casacota.cat utilitza cookies (avís legal)
  inici últims missatges cercaajudaentrar  
 
pàgines: 1
Problemes mediambientals derivats del petroli (Read 9074 times)
pc
csct

desconnectatPosts: 49

Problemes mediambientals derivats del petroli
13.11.2005 a les 21:09:59
 
Quote:
Problemes mediambientals derivats del petroli - tots som culpables, no només les companyies petrolieres
pere
3/ 8/03Aquí teniu un anunci d'una emissió de TV3:
http://www.avui.com/cgi-bin/menu?03/ago/03+740203

El texte:

El treball pren la Gran Barrera d'Esculls com a mostra de meravella natural en perill

'30 minuts' alerta sobre el deteriorament del medi ambient

'Austràlia: el corall amenaçat' apunta cap a les petrolieres

Redacció
BARCELONA

El programa de reportatges 30 minuts emet aquesta nit el treball Austràlia: el corall amenaçat, en què es posa de manifest el perill que pateix la Gran Barrera d'Esculls de Queensland, que està considerada com un dels grans tresors de la Terra i que és l'únic organisme vivent que és visible des de l'espai exterior. A més, l'ecosistema que té lloc en les formacions coral·lines mil·lenàries que formen el sistema d'esculls té una importància enorme en el procés de conservació del medi ambient.
La barrera coral·lina d'Austràlia, que és un dels atractius turístics fonamentals que ofereix ara el cinquè continent, és una estructura vivent en què tenen tanta importància els animals com els vegetals.
Els esculls formen part d'un parc marí que, malgrat aquesta condició, està sotmès de manera contínua a un seguit d'amenaces contínues, com ara el trànsit de grans vaixells, que hi poden embarrancar; l'acumulació excessiva de sediments carregats de compostos químics que provenen de productes utilitzats en l'agricultura i que provoquen invasions d'algues que ofeguen el corall; i l'escalfament de l'aigua del mar, que provoca l'emblanquiment del corall i la seva mort.
Aquestes són només tres de les situacions que posen en perill la pervivència de la gran barrera d'esculls australiana i de la gran quantitat d'éssers vius que en depenen.
Amb tot, no són les més greus: el reportatge posa al descobert l'actitud del govern australià, que podria cedir, finalment, a les pressions de les companyies petrolieres, que voldrien extreure unes reserves de cru que encara no són del tot conegudes però que podrien ser abundants.
Austràlia: el corall amenaçat demostra que el govern australià ha col·laborat amb empreses que es dediquen a fer estudis sobre reserves de petroli perquè les companyies petrolieres valorin la viabilitat d'explotar-les. L'entrada de la indústria del petroli en aquest indret paradisíac seria un altre episodi d'una història que ja és coneguda en altres indrets: els interessos de les companyies fusteres, per exemple, són la causa directa de la deforestació d'àrees de grans dimensions a les selves amazòniques i asiàtiques, per exemple.Està molt bé que es prengui consciència de la problemàtica, que acusem les companyies petrolieres i els polítics sense integritat. Però els culpables últims, no ens enganyem, som nosaltres mateixos. Fem un ús indiscriminat del cotxe, tenim aires condicionats per tot arreu, no ens preocupem massa de reduir el consum energètic. Mentre no anem a peu o en bicicleta per cada desplaçament de menys de 20 km, no agafem el transport públic sempre que sigui possible (posant el llistó de "possibilitat" de debò on li correspon) no estem gaire autoritzats a criticar ni sobretot a lamentar-nos. El que s'està carregant l'ecosistema del planeta és el nostre egoisme, el de tots.Copyright © 1996 Lilikoi Software, Inc. www.lilikoi.com. All rights reserved.
tornar a dalt
 
 

veure perfil | web   IP Logged
pàgines: 1

Δ Aquest lloc web fa servir galetes. Si continues navegant n'acceptes l'ús. Δ