fòrum de vehicles elèctrics
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl
vehicles >> punts de recàrrega >> Punts a Barcelona
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl?num=1294754505

missatge començat per albert martínez a 11.01.2011 a les 14:01:45

títol: Punts a Barcelona
escrit per albert martínez a 11.01.2011 a les 14:01:45

Soc usuari des de 2009 d'una moto Goelix, i m'he trobat molts problemes amb els punts de recàrrega  a Barcelona, senzillament perquè no t'expliquen com funciona i jo pensava que estaven espatllades. Per si algú li passa com jo, que sàpiga el següent:

1-un cop la caputxa s'ha aixecat, endollem, però no dona corrent fins que abaixes la caputxa.

2-Molt important! per desendollar, cal primer aixecar la caputxa, desendollar a la pilona i desprès la moto. Si primer desendolles la moto (com em va passar a mi) ja no pots aixecar la caputxa de la pilona i has de trucar per a que et vinguin a judar (3/4 d'hora!).

Realment no costaria res que a cada pilona hi haguessin les instruccions.

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per Patrick Renau a 11.01.2011 a les 18:00:18

Hola Albert Martinez,

Moltes gràcies per les teves indicacions ! Jo vaig tenir una situació semblant a Mataró amb la meva Renault Kangoo de 5 places.
Segons quins models has de tancar la caputxa sino no es carrega. En el meu cas, pero, m'ho van solucionar la moment. Patrick ;)

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per Roger Layola a 11.01.2011 a les 21:06:02

Has fet una aportació molt interessant. De ben segur que aquest problema es pot resoldre millorant la programació de la pilona.
Circuitor, el fabricant del endoll, té molt d'interés en el desplegament de Barcelona. Si et queixes a la oficina LIVE de Barcelona de ben segur que  ho transmetran al fabricant.
Com et va la Goelix?

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per albert martínez a 12.01.2011 a les 08:00:54

Ja he fet una reclamació a la web de Live, a veure si ho tenen en compte i tanbé, que posin un mapa amb la situacio dels punts, pero imprimible, per poder-lo dur a sobre.
La meva Goelix, és la Taiga i va de fàbula, molt suau i silenciosa i amb una potencia sobrada per anar dues persones per Barna. Llàstima que ja no la venguin i no sé perquè...

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per Roger Layola a 12.01.2011 a les 10:55:32

Molt bé. Un mapa imprimible seria útil. Jo havia pensat en poder integrar -ho com  a punts d'interés en el GPS.
Un apunt: Pels carregadors no integrats, primer es desendolla del 220v, i després es desendolla de la bateria.

M'alegro que la Taiga et vagi bé. Un parent meu la té i també n'està molt content. Recorda que no porta BMS, no la descarreguis mai més enllà del 40%. has pensat de posar-li electrònica a la bateria, per a que et duri més?
Si mai ens trobem t'explicaré perquè ja no l'importen. ;-)
R

pd: T'agradaria publicar unes fotos de la teva moto?

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per albert martínez a 12.01.2011 a les 14:12:44

La veritat no sé ni que és el BMS ni que vol dir lo de posar electrònica a la bateria. M'agradaria posar algun artilugi que em marquès d'una manera més fiable el que queda de bateria.

A un programa de TV, Terra Verda, va sortir un reportatge molt bó sobre vehicles elèctrics i a partir del minut 19 surto amb la meva Goelix:
http://www.rtve.es/mediateca/videos/20100201/terra-verda-cotxe-electric/682032.shtml

També a la BTV surt un petit clip sobre la moto, surto en el minut 4:
http://www.btv.cat/alacarta/player.php?idProgVSD=7705

Us adjunto unes fotos de la moto. L'hi vaig posar un carenat més gran (encara que quedi lleig) doncs sóc molt fredolic i uns timbres de bicicleta per avisar a vianants despistats i no assustar-los.

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per albert martínez a 12.01.2011 a les 14:20:41

No sé posar vàries fotos en un comentari, ho faré en vàries...

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per albert martínez a 12.01.2011 a les 14:22:23

Aquets són els enllaços de tv:

Terra Verda, a partir del minut 19 surto amb la meva Goelix:
http://www.rtve.es/mediateca/videos/20100201/terra-verda-cotxe-electric/682032.shtml

BTV surt un petit clip sobre la moto, (surto en el minut 4):
http://www.btv.cat/alacarta/player.php?idProgVSD=7705

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per patrick a 16.01.2011 a les 19:07:36

Hola Albert Martinez,

Molt interessant les teves fotos i reportatges. Felicitats.
Es una bona idea imprimir-te els punts de recarrega en un llibret. Per cert, coneixes la xarxa EV-Friendly ? Dins de l'associació Volt-Tour estem recopilant TOTS els endolls que s'estan posant a disposició del usuari de un vehicle elèctric. Quan dic TOTS vol dir des del endoll de un bar/restaurant, passant pels aparcaments publics i les pilones de recarrega. Al fi i al cap al usuari lo que li interessa són ENDOLLS.
Et passo el link a on pots treure tota la llista de punts que tenim indentificats :

http://www.volttour.net/vtcat/index.php?apartado=punts

Ara tenim uns 50 punts indentificats arreu de Països Catalans. Tenim uns 10 a 20 encara per penjar. Espero que et siguin útils i, si t'enteres de un nou punt de recarrega que no hi es en la xarxa ev-friendly que no hi és, si us plau, fes.n'ho saber. Nosaltres truquem al indret en questió i ens informem si realment es aixi i si es útil. Moltes gràcies Patrick Renau (propietari de la renault Kangoo electrique) ;)

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per albert martínez a 17.01.2011 a les 12:01:06

Molt interessant el mapa de Volt-Tur, estaria be que hi figuressin els punts de recàrrega del Ajuntament de Barcelona, doncs veig que, al menys els del meu barri, no hi son.

títol: Re: Punts a Barcelona
escrit per Roger Layola a 17.01.2011 a les 15:30:27

Hola Albert.
Mantenir la web up-to-date es una feinada, i estem fent to això desinteressadament. Sé que hi ha una tongada de punts nous que estan preparats per a ser donats d'alta al mapa. En quan algú de l'associaió tingui temps, els anirem posant.
Sobre la teva moto, és molt maca! El paravent no hi desentona pas!


cita:
La veritat no sé ni que és el BMS ni que vol dir lo de posar electrònica a la bateria. M'agradaria posar algun artilugi que em marquès d'una manera més fiable el que queda de bateria.


BMS és en realitat l'electronica de la bateria. Vol dir battery management system. El que fa es que iguala el voltatge de totes les cel·les, de manera que quan fas una descàrrega profunda el voltatge de cada celda no sobrepassa els límits de seguretat. Si es sobrepassen perque hi ha una celada amb menys capacitat que les altres,vaquesta celda quedaria permanentment danyada. Amb el BMS la bateria et pot durar el doble o més, i guanya autonomia.

He de parlar amb els de Bereco, es veu que estan desenvolupant un sistema propi. Incorporen un amperimetre molt interessant.

fòrum de vehicles elèctrics » Powered by YaBB 2!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.