fòrum de vehicles elèctrics
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl
vehicles >> punts de recàrrega >> previa reial decret del gestor de càrregues
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl?num=1282574669

missatge començat per Roger Layola a 23.08.2010 a les 14:44:29

títol: previa reial decret del gestor de càrregues
escrit per Roger Layola a 23.08.2010 a les 14:44:29

Us adjunto un PDF molt interessant que ens ha fet arribar en Miquel Cruz, la previa del reial decret que regula la nova figura del gestor de càrregues, que pel que sembla serà l'encarregat de gestionar la revenda d'electricitat per als vehicles elèctrics...

cita:
Benvolguts,

Adjunto el projecte de reial decret que té per objecte concretar i desenvolupar els drets i obligacions de la nova figura del gestor de càrregues del sistema -prevista en el Reial decret-Llei 6/2010-. Aquest projecte de norma s’ha enviat a la CNE per tal que realitzi el seu informe. Posteriorment haurà de passar el tràmit d’aprovació al consell de ministres.

A més, com a disposició addicional, s'estableixen en aquest projecte de reial decret el peatge i la tarifa “supervalle” per a consumidors de baixa tensió amb potència contractada fins a 15 kW, que incorpora un nou període de preu reduït entre les 00:00h i les 06:00h (hivern) i les 00:00h i les 07:00h a l’estiu. Els valors d'aquestes noves tarifes seran definits en la pròxima revisió tarifaria. Es preveu així mateix que els contractes acollits en aquest tipus de tarifa d’accés, puguin optar per la tarifa d’últim recurs.

Com a detalls més importants a ressaltar després d’una primera revisió del projecte de RD, diria els següents:

-          Queda confirmat que només poden exercir aquesta activitat les empreses (per tant, una comunitat de veïns no podrà exercir-la).
-          Si les empreses acrediten que compleixen amb les condicions establertes, podran participar com agent al mercat elèctric.
-          Caldrà disposar de 2 subcomptadors que permetin distingir els consums propis de l’empresa de l’energia de revenda. Els subcomptadors de revenda podran funcionar per targeta, monedes o altres sistemes d’autocontrol, i hauran de ser d’un model aprovat i estar precintats.
-          Aparentment a l’article 7.2 s’obre la porta a que una instal·lació amb més d’un punt de recàrrega, pugui tenir un únic contracte d’accés a la xarxa, sense haver de disposar-ne d’un per cada punt de recàrrega.
Salut i bones vacances,

Miguel Cruz Zambrano
Enginyer de Projectes
Grup de Recerca en Economia de l'Energia
Àrea de Xarxes Elèctriques i Electrònica de Potència
Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC)
www.irec.cat

fòrum de vehicles elèctrics » Powered by YaBB 2!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.