fòrum de vehicles elèctrics
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl
vehicles >> punts de recàrrega >> Andorra posa 8 punts de recàrrega.
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl?num=1277915441

missatge començat per Roger Layola a 30.06.2010 a les 16:30:41

títol: Andorra posa 8 punts de recàrrega.
escrit per Roger Layola a 30.06.2010 a les 16:30:41

L’Associació d’Entitats del Sector Energètic d'Andorra (AESE) va ha posat en funcionament vuit punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.
Ja es podrà comprar les targetes de prepagament a les oficines de turisme de Sant Julià de Lòria, la Massana i Encamp, on es podrà trobar també informació sobre el funcionament i els punts de recàrrega.

En total hi haurà quatre parròquies que comptaran amb punts de recàrrega.

A Sant Julià de Lòria se n’ha instal·lat dos:
un a l’aparcament de la Germandat i un altre a l’avinguda Verge de Canòlich.

La Massana compta també amb dos punts de recàrrega:
a l’avinguda Sant Antoni, número 24 (davant del Comú) i a l’avinguda del Través, número 31.

A Ordino ja s’ha instal·lat un pal a la vora de l’Auditori Nacional d’Andorra, mentre que al carrer de les Abelletes del Pas de la Casa s’ha començat a instal·lar un punt doble amb dues places reservades.

D’altra banda, en les setmanes vinents s’instal·larà un altre punt al carrer d’Engolasters d’Encamp i a l’aparcament VIP d’Ordino-Arcalís.

Funcionament del sistema:

Tret dels punts de recàrrega instal·lats en aparcaments, la resta ocuparan llocs de zona blava, que es convertiran en espais reservats als vehicles elèctrics i que estaran senyalitzats amb uns pals de color vermell i uns rètols amb la icona corresponent.

La recàrrega es realitzarà a través d’unes targetes de prepagament, que inicialment vindran precarregades amb 20 euros i posteriorment es podrà ampliar el saldo als punts de venda. Així, les targetes inclouran en principi 20 unitats, mentre que “per carregar el vehicle en necessites entre 2 i 4, que et donen una autonomia d’entre 150 i 200 quilòmetres”, segons va explicar Grau, que va afegir que “per carregar el total de la bateria es tarda aproximadament una hora, mentre que el 80% de la bateria es carrega en mitja hora”.
El portaveu de l’AESE va matisar que, si bé inicialment les targetes seran de 20 euros, més endavant podran ser de 50 o de 100 euros, depenent de les necessitats. Així mateix, Grau va afirmar que “en un futur es podrà carregar per Internet o bé als punts de recàrrega”.

Un cop adquirida la targeta de prepagament, el procés per carregar el vehicle és senzill. Després d’aturar-se a la plaça reservada per a cotxes elèctrics, caldrà introduir la targeta i connectar el cable de recàrrega a la presa de corrent. Un cop fet això, el propietari del vehicle ha d’abaixar la tapa del pal de forma manual i treure la targeta, amb l’objectiu que ningú pugui accedir-hi fins que el procés hagi acabat. Quan l’interessat torni a introduir la targeta, podrà desconnectar el cable i abaixar manualment la tapa per recuperar-la.

A la presentació oficial dels punts hi va haver la presència de dos vehicles procedents de l’European Solar Rally Phebus 2010, que va sortir de Caldes d’Estrac el 20 de maig i arribarà a Tolosa el dia 24. Jo evaig tenir el plaer de conduïr-ne un, d'aquests Thinks City.

fòrum de vehicles elèctrics » Powered by YaBB 2!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.