fòrum de vehicles elèctrics
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl
vehicles >> homologacions >> Com homologar conversió de gasolina a elèctric
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl?num=1258890026

missatge començat per FlukeFan#1e6 a 22.11.2009 a les 11:40:25

títol: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per FlukeFan#1e6 a 22.11.2009 a les 11:40:25

He troba't el document PDF del BOE on hi ha la normativa de les reformes. Convertir un automòbil de gasolina a elèctric, entra en les reformes 1 i 43.

títol: Re: Mecanica: Homologación conversión moto a Eléctrica
escrit per Roger Layola a 24.11.2009 a les 14:42:57

Estàs fent una recerca molt interessant! Felicitats!

Amb el propòsit per ajudar a la gent que vulgui fer una conversió de benzina a elèctric ens caldria saber,  seguint la normativa de les reformes,  quin seria el cost econòmic d'homologar la reforma, i qui podria fer la inspecció...

Jo ara mateix estic embarcat en descobrir com redimonis s'ha de posar un punt de recàrrega en una plaça d'aparcament...
Una tasca que promet ser dantescament complexe...
Creus que podries fer-hi una ullada?
;-)

A Volttour s'han fet homologacions de vehicles que antigament eren elèctrics, però que encara no estaven homologats a la primitiva península ibèrica (TWIKE, KEWET, etc).... HI havia uns papers de fabricants al darrera i unes homologacions en altres països que recolzaven als vehicles. El cas que ens ocupa és de naturalesa ben diferent. Fixa't: des de l'associació no es té cap constància de legalització de conversió... cap! no només en el nostre país, sinó en tota la península!! Quanta gent ha vist la seva il·lusió trencada i ha aparcat una conversió per veure's en un carreró sense sortida, en el crucial moment  de legalitzar-ho.


títol: Re: Mecanica: Homologación conversión moto a Eléctrica
escrit per FlukeFan#1e6 a 25.11.2009 a les 19:44:20

He llegit aquestes interesants pagines del BOE, que estan escrites en un estil literari amb propietats terapéutiques contra l'imsomni.

Ve a dir el següent:
Aquesta ordre ministerial, de 2002, es va fer perque s'estaven posant de moda els cotxes "tunning" i es tractava d'adaptar la normativa.
El Ministre d'industri pot modificar la ordre ministerial amb un altre sempre que vulgui. -per tant, si la van tocar pel tunning, tambe poden tocarla per el vehicle elèctric- ( per a posar-ho mes fàcil, no cal dir-ho ).
No he trobat que modificar el cotxe a electric siguin les reformes 1 i 43, pero em crec el senyor de la Generalitat que m'ho va dir.
La reforma 43 es la substitució del motor.

Hi ha tres tipus de documents exigits, segons els tipus de reforma:
A= proyecto visado por colegio oficial  - o sigui, que un engiyer industrial et faci tot el projecte i el porti a visar al co´l.legi d'enginyers industrials.
B= Informe favorable del fabricante  o  Informe favorable del Laboratorio Oficial acraditado para ensayos de homologación. - o sigui, que el fabricant del cotxe de gasolina et faci un informe a favor (ciència ficció) o pagar perque el faci un lloc tipus Laboratori d'assaigs i de investigació.
C= Certificació del taller que fa la reforma. Per tant no ho pot fer un particular, si no es que, casualment es enginyer industrial colegiat.

Tant per la reforma 1 con la 43, es demana:

informe de ruidos tipo B y C
informe de emisiones (humos) tipo B y C

O sigui, que es necesita:
-un informe del laboratori oficial sobre nivell de sorolls.
-un informe del laboratori oficial sobre emisions (fum)
-una certificació del taller que fa la reforma sobre soroll y nivell de emisions.

Hi ha però un requeriment addicional en cas de la reforma 43 ( recordem que es cambiar el motor):
El emisor del informe debera asegurar que el cambio en las caracteristicas del motor no supone un cambio determinante en las demas caracteristicas del vehiculo. en caso contrario, debera hacer constar las modificaciones que sean necesarias realizar en el vehiculo para que pueda efectuarse la reforma.

Aquesta ultima frase té moltes interpretacions possibles. si vol dir que tots els sistemes que afectin a la seguretat han de seguir igualment operatius, d'acord. Si el fet que despres de la reforma el cotxe te mens par motor o capacitat de pujada, i per aixo no passa,  doncs anem malament.
Recordem que amb tota aquesta paperassa, despres toca passar la ITV com tothom, i el cotxe ha de frenar igual, i passar totes les proves igual.

Durant 2008 vaig considerar fer una conversió. Em vaig llegir el llibre "Convert it!" de Michael P. Brown. El plan era adquirir un WW classic Beetle (l'escarabat antic) i un kit de conversio de http://e-volks.com/index.html
Com sempre en aquests casos, van faltar alguns detalls: local, l'eina de subjectar el motor, diners per a tot plegat, temps i paciencia, i em temo que en aquest sentit ja hem fet tard. Les conversions fa mes de 10 anys que es fan als USA i Canada. Ara i aquí, quin sentit té tanta complicació si ja hi ha als concesionaris vehicles elèctric dissenyats com a tal, molt millors que una conversió?

Ara nomes tindria sentit que un taller homologat preparés uns kits standart, els homologués, i fes la conversió, sino com a negoci, al menys per acumular el "know-how" per a les conversions d'hibrid a hibrid endollable (PHEV) que es el que ara sí que es un negoci actualment als USA. El 2011 hi haura un SEAT Leon hibrid, pero no endollable.....

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Roger Layola a 25.11.2009 a les 20:42:37

Conec diverses persones que els faria il·lusió de reconvertir una moto de benzina que tenen al fons del garatge a elèctrica. Perquè? com a exercici de reciclatge, repte personal, hobby etc. els motius poden ser molts, però continuo trobant sentit a fer-ho.

per homologar:

cita:
un informe del laboratori oficial sobre nivell de sorolls.
-un informe del laboratori oficial sobre emisions (fum)
-una certificació del taller que fa la reforma sobre soroll y nivell de emisions.

Qui pot fer aquests informes? quin cost tindria?


cita:
El emisor del informe debera asegurar que el cambio en las caracteristicas del motor no supone un cambio determinante en las demas caracteristicas del vehiculo.


Els mateixos que fan els informes podrien assegurar que el motor no cambia les característiques del vehicle...  No s'han de cercar 5 peus al gat!

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Txema a 22.12.2009 a les 14:55:08

Hola,

A mi me sigue quedando la duda de si a parte de las reformas número 1 y 43 no sería aplicable la 4 por cambio de carburante.

Por mi parte, hace un tiempo me acerqué a la ITV de mi población y el "licenciado"  ::) me comentó que una reforma de este tipo podía implicar también el apartado 4.
Personalmente y leyendo toda la documentación al respecto opino como  FlukeFan#1e6, que solo deberían ser aplicables la 1 y 43.

También me puse en contacto con el laboratorio de Tarragona y les pedí por la viabilidad del proyecto y un presupuesto por hacer el informe. Me pidieron los datos del vehículo al que le quería realizar el cambio de motor e información sobre la reforma (motor, baterías, esquemas eléctricos, etc), en ese momento no disponía de vehículo al que hacerle la modificación así que les dije que en cuanto lo tuviera me volvería a poner en contacto con ellos. A pasado casi un año y por fin tengo el vehículo, después de navidades intentaré reemprender el tema.


Un saludo...    

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Roger Layola a 23.12.2009 a les 11:17:39


cita:
Por fin tengo el vehículo, después de navidades intentaré reemprender el tema.


Hola txema, seria muy interesante que nos mantuvieras informados de tu proceso. Una vez alguien haya conseguido abrir una vía, un método de homologación,  quizà sea más fàcil para los siguientes... O almenos, animarà a gente a intentarlo.
En la asociación hay ingenieros industriales que te podrían prestar ayuda.títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Txema a 23.12.2009 a les 13:51:01

Hola Roger

Iré informando de como vayan aconteciendo las cosas.
Precisamente hoy he hablado con otro laboratorio autorizado y me han dicho que las reformas serian las 1, 43 y 44. Que les envíe un informe explicando la conversión que quiero hacer y que les mande los datos que tenga de motor, variador, baterías, etc y que ellos me hacen un presupuesto. Incluso, al comentarles si tenía que llevar el vehículo allí, me han dicho que igual se acercan ellos.
No sé, voy a recoger toda la información que tengo y se la enviaré, a ver que dicen.


Un saludo...

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per rocafort a 23.12.2009 a les 17:50:41

Esperant les teves noticies ja que també miraria de fer també fer una conversió.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Aleix Layola a 23.12.2009 a les 22:52:54

Me n'alegro que es vagi ampliant i materialitzant aquesta possibilitat. Quan vaig preguntar a l'IDIADA per la conversió d'una Honda NSR 125 em van fer un pressupost inicial de 2.500€ amb proves redundades com treure una plaça per l'augment de pes i tornar-la després a posar (cada prova té cost). Només la prova EMC ja pujava a 1.800€. En definitiva, igual que homologar una sèrie d evehicles. Potser s'homologuen menys vehicles amb la crisi i ara interessa tot? En definitiva, el cost legal igualava el de la conversió i per tant vaig desistir. Em vaig comprar una Vectrix i m'he venut la setmana passada la moto donant.

En definitiva el que volia era anar a la feina cada dia sense cremar benzina. Això ja ho he aconseguit. L'aprenentatge a través de la conversió i la satisfacció d'utilitzar la teva obra és important, però això ja ho havia aconseguit en dos vehicles anteriors.

Qui sap, quan reventi el motor del nostre Saxo, si ja és possible homologar la conversió el podria passar a liti. tingueu-nos informats !!

A Espanya és dfícil però no impossible. A l'Associació hi ha dos persones que han homologat conversions de 600 en el passat. Eren altres temps amb problemàtiques diferents ...

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per ivaniclixx a 20.03.2010 a les 15:28:59

Hola,

Responc aquest fil que fa un temps que no té activitat perquè m'interessa tot aquest tema d'homologacions i pressupostos, requisits i demés.

Segons he contrastat, només via foros d'Internet, sembla ser que és necessari actualitzar la fitxe del vehicle per les reformes que comenteu ( dues, o tres, no ve d'això), i que ho pot fer "qualsevol" enginyer industrial. Ara bé, si per homologar una moto convertida a elèctrica et demanen 2500 eur, quant en demanaríen per un vehicle...i sense cap garantía, és clar...

M'ensumo que molt molt més, i tot i això veient com està el panorama d'aquest pais, després m'imagino més problemes amb la ITV -si ja en té la gent amb cotxes de sèrie...-.

La opció més clara, aleshores, passaria per tenir un conegut que es prestés a fer-nos un pressupost "d'amic" i/o reutilitzant un projecte ja existent de modificació d'un vehicle a elèctric, o potser simplement d'un canvi de motor, que n'estic al corrent que es fa, per un de més potent.

O treure's el títol un mateix ... :-).

Iván.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Roger Layola a 22.03.2010 a les 01:37:19

Per molt pressupost d'amic que hi hagi, les proves d'homologació hi son igual. Entre elles (corregiu-me si estic errat) el famós test de radiació electromagnètica pel qual et "sablen" 2000 euros...

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per ivaniclixx a 16.06.2010 a les 11:00:03


Roger Layola escrit a 22.03.2010 a les 01:37:19:
Per molt pressupost d'amic que hi hagi, les proves d'homologació hi son igual. Entre elles (corregiu-me si estic errat) el famós test de radiació electromagnètica pel qual et "sablen" 2000 euros...


Hola de nou. Reprenc el tema ja que des d'avui mateix puc dir que, com a minim, ja no sóc poseïdor d'un vehicle de benzina.

Com que les opcions que ens proporciona el mercat de cotxes nous són escasses i majoritariament ridícules, estic pensant de nou en la transformació d'un vehicle a elèctric, i he llegit per alguns llocs que a Portugal la seva homologació és molt més fàcil.

Em podríeu donar més detalls sobre què hi ha de cert en això? És a dir, puc comprar un vehicle a Portugal, convertir-lo, homologar-lo i circular amb ell per Espanya o fins i tot rematricular-lo aquí? D'alguna manera que no sigui amb fitxa tècnica reduïda? I com està el tema d'homologacions a França, igual de fotut que a Espanya?

Salut,

Iván.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per ivaniclixx a 17.06.2010 a les 21:01:33

Ah! I de pas, és possible que els mateixos tràmits es facilitin si la conversió fos a partir d'un quadricicle?

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Miguel Angel a 04.04.2011 a les 22:00:40

Hola, he vist aquest anunci de ZEVNA
http://zevna.blogspot.com/2011/04/proyecto-low-cost-tu-coche-electrico.html#more

Per a convertir un GAS a Electric per 6000 € materials, mà d'obra i homologació inclòs en el preu (vehicle a part).

Comparat amb les opcions de fa un parell d'anys comentades en aquest post, sembla que les conversions estan una mica més properes.

Evidentment, pel preu és una conversió "light" en prestacions, però com bé indiquen pot ser suficient per a un ús urbà.

Sembla que aquests xavals de Navarra comencen amb moltes ganes de fer coses interessants.

Penseu que pot sorgir a Catalunya una empresa amb propostes similars?

Salutacions

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per ivaniclixx a 05.04.2011 a les 06:48:41


Miguel Angel escrit a 04.04.2011 a les 22:00:40:
Hola, he vist aquest anunci de ZEVNA
http://zevna.blogspot.com/2011/04/proyecto-low-cost-tu-coche-electrico.html#more

Per a convertir un GAS a Electric per 6000 € materials, mà d'obra i homologació inclòs en el preu (vehicle a part).

Comparat amb les opcions de fa un parell d'anys comentades en aquest post, sembla que les conversions estan una mica més properes.

Evidentment, pel preu és una conversió "light" en prestacions, però com bé indiquen pot ser suficient per a un ús urbà.

Sembla que aquests xavals de Navarra comencen amb moltes ganes de fer coses interessants.

Penseu que pot sorgir a Catalunya una empresa amb propostes similars?

SalutacionsUn matís, i és que per a poder arribar al preu estipulat han d'haver un mínim de 10 persones interessades en la conversió del mateix model de cotxe. Això és degut a l'alt cost d'homologació, que es veu reduït si es "reutilitza" entre els clients. Si no m'equivoco.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Zevna a 06.04.2011 a les 13:45:06

Buenos días,

Disculpad que no os responda en català, aunque lo entiendo perfectamente, no lo hablo ni lo escribo (estuve unos años trabajando entre vosotros. ;-))

El amigo ivan tiene razón al 99%. Si traes un coche cualquiera a hacer una low cost, el coste de la homologación es "todo" para tí, a no ser que sean varios.
SIN EMBARGO, Zevna va a homologar un vehículo (al 90% de posibilidades que será un Marbella), de manera que para el marbella no hará falta "buscar" 9 amigos más.

A vuestra disposición en [email protected]
Un cordial saludo,

Luis

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Roger Layola a 12.04.2011 a les 09:40:20

Gracias por la propuesta, Luis y binvenido al foro! ( y no te preocupes por el idioma, aquí hablamos el mismo lenguaje: el electrico! ;-)

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Jordi Giné a 24.10.2011 a les 18:25:14

Hola a tots,

Perdoneu-me si intervinc amb aquest tema tant interessant, però vaig poder parlar amb una persona de dins de IDIADA, i vaig preguntar-l´hi per a passar una homologació de un vehicle de construcció nova (moto elèctrica), i vaig entendre que valia uns 1.000euros.

Cosa important, que tingues els pneumàtics, els retrovisors i els llum a plena homologació CE. Per que fa respecte a la electrònica, hem va posar molt èmfasis en quant a la "incompatitivilitat electromagnètica", rés més..

Aquestes proves de I-E les pot fer un a priori, ja que un aparell d'aquests (crec es diu Gaussímetre) el pots llogar i fer prèvies proves. De totes maneres, crec desmesurat el preu que fan paga r per a una homologació..

Ull, que sóc novell, i vull aprendre escoltant, i si s'ha de rebre alguna "colleja" per els meus comentaris "low-level" la rebré encantat. Això hem farà estar més despert i aprendre més ràpid, je, je! :D

Salutacions

Jordi


títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per Roger Layola a 14.11.2011 a les 12:27:18

Ostres jordi... homologa un vehicle electric per 1000 euros i et fem un monument...

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 18.03.2016 a les 10:18:36

Hola

Aprofitant que s'està realitzant la redacció de l'avantprojecte de llei del canvi climàtic al parlament català, m'agradaria aportar una idea en el sentit de fomentar la mobilitat sostenible.

Ens han demanat a gent dels Grups Locals de Som Energia si podiem aportar idees per a la redacció d'aquesta llei. (no ser si a Volttour també s'ha demanat col·laboració).

Actualment s'haurien de fomentar les mesures a favor de la mobilitat elèctrica (nous punts de recàrrega, facilitats en la compra de vehicles elèctrics, unificació de la identificació dels vehicles electrics (targeta) al nivell més alt possible (si fos EU seria perfecte) per a usar els punts de recarrega,... ) Aquestes mesures ja es van treballant en més o menys mesura suposo.

Una altra mesura que em sembla important i que no em consta que s'hi treballi és el de la conversió de vehicles de combustió interna a elèctrics.

Aquesta mesura està regulada a nivell EU, però aquí només està pensada per a conversions de flotes grans ja que el preu de la homologació unitària pot pujar a més de 6000€ només en papers i proves. I les homologacions Tipo (pensades en transformar varis models iguals) el preu i la complexitat són excessius a nivell particular.

En altres països les homologacions a nivell particular i individuals són molt més senzilles i barates (tal i com es pot llegir en aquest mateix fil). Una manera d'afavorir el canvi seria el d'afavorir les conversions de cotxes convencionals a elèctrics. Es generaria una industria paral·lela de tallers i venda de components.

No ser si aquest avantprojecte de llei podria servir per regular més a la Alemana... Us escric per que ser que hi ha gent en el forum que s'hi ha posat i sap més com funciona. Quin punt de la llei es pot treure o modificar...

Gràcies per endavant

Oriol Junyent

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 29.03.2016 a les 14:18:07

Veig que no tira gaire el forum, però ni que sigui a nivell de que la informació quedi guardada en algun lloc us escrit el que m'han enviat des de www.design-werk.ch (Suïssa)

Yes, I was spending around 300€ for a (single) homologation. The restriction was: No changes on the Chassis, suspension and all safety relevant parts of the car. Battery weight is going away from your payload. Motor power can be max. 12% more then original. I had to give my signature to proof that all the work is done properly. Selling the car was forbidden (had to stay in my property to be road legal)
This is all I can say, I don't know where the relevant rule is written...

hope this helps

Regards
Frank


Li he preguntat sobre si el fet de no poder-se vendre era durant un periode (un any...) o mai es podia vendre. Ja us informaré.

També vaig contactar amb el Luis de Zevna, i em va dir que el tema homologació és igual a tot Europa, però en aquest mateix foro es diu que a Alemania és molt més senzill i barato. Llavors, si la llei és la mateixa com és que aqui és més car aqui? simplement el test sobre camps electromagnetics?  

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 29.03.2016 a les 18:27:14

Selling the car is forbidden without time limit. Except the new owner gives grantee with is own signature that everything is done correct (insurance problem...) or you make expansive 3. party analyses and tests.... with certification....
a Suïssa...

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 18.04.2016 a les 14:23:08

Una altra possibilitat, si no es pot canviar la normativa per a homologar, seria la de fer algo tipo Plan Movea, pero amb les conversions.
De manera que es bonifiques el 50%, 75% de les homologacions amb un màxim...
La llei te diferents apartats a on es destinen diners, seria crear-ne un de nou posant aixo. Bé, s'hauria de redactar bé, clar.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 29.04.2016 a les 11:18:52

Aquesta és l'aportació que he fet a l'Avantprojecte de Llei contra el Canvi Climàtic de Catalunya.

Ja us aniré informant sobre com va evolucionant.

Les conversions de vehicles tèrmics a elèctrics a Espanya són difícils i cares, bàsicament per haver d'homologar la conversió (ja sigui a INTA o Idiada o algun altre centre d'homologacions). Però no a tots els països de la UE són igual (a Alemania és més senzill i econòmic per exemple).
Hi ha dos tipus d'homologacions: la Individual (per a un sol vehicle) o la Tipus (que serviria per a diversos cotxes sempre que siguin el mateix model, any, iguals components de conversió ...)

Per impulsar les conversions tenim dues línies de treball:

1. Simplificar la llei.

He parlat amb Luis de Zevna i em comenta que no es pot canviar la llei, i que no hi ha esquerdes per fer més fàcil l'homologació.
També he contactat amb l’Alex de http://elektrun.com/convertir-tu-coche-a-electrico/ i m’ha facilitat un document sobre les conversions.
Uns punts interessants que es desprenen d’aquest document és que seria interessant simplificar i uniformitzar els preus de les reformes i tests pels diferents “laboratoris oficials autoritzats” (No ser si la generalitat pot fer res en aquest sentit, hauria de ser una llei estatal?). Actualment cada laboratori fa el que vol.


2. Bonificar, subvencionar, ... les homologacions

Degut a que és difícil canviar la llei actual de “Reformes de vehicles” surt la idea d'incorporar a la nova “Llei Contra el Canvi Climàtic” un apartat on es facilitin les conversions a vehicles elèctrics.
Al meu parer hi ha diverses vies (depèn de si és vol fer una homologació Individual o Tipus)

Homologació Individual: És més senzill. Es dota d'uns fons econòmic per aquesta finalitat. Aquest fons seria revisable cada any: si no s’esgota es pot acumular al següent any i  si s’esgota s’hauria d’esperar al següent. Segons l’èxit es podria augmentar la partida inicial o reduir-la.
L’interessat es faria càrrec del cost de la homologació individual (prèviament l’interessat hauria de saber si té la “bonificació” otorgada, i els diners quedarien reservats). Desprès presentant les factures dels tests i d’homologació la Generalitat abonaria la totalitat o una part d’aquest  cost amb un màxim de 6000 € per conversió.
Homologació Tipus: És més complex de coordinar però a la llarga seria la millor solució. Que la Generalitat pagués les homologacions Tipus i que fossin d'Ús Públic, així feta una homologació les altres sortirien molt més barates.
La manera de dur-ho a terme podria ser que l’interessat de fer la primera homologació ho fes a càrrec seu i que desprès la Generalitat li abonés els costos de les homologacions i tests. I fes d’ús públic aquesta homologació Tipus. O que directament la Generalitat es fes càrrec del preu de les homologacions.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 17.05.2016 a les 17:51:43

Més info que em va arribant i trobo interessant, el primer text de Hidronews, empresa que es dedica (entre altres coses a les transformacions de vehicles) i una altre d'un persona Alemana que ha fet una o més transformacions:

Ya nos mantendrá informado de que es lo que le comentan y vamos viendo que alternativas se abren para las transformaciones, en cualquier caso el estado tiene potestad para dar excepciones a ciertos vehículos aunque no cumplan la norma y tal vez esta podría ser una vía. (Hidronews)


Hello Oriol,

there is one very important difference when you want to make your conversion legal in Germany. Cars that are originally made before 2003 will be approved without an EMV test. I have paid arround 500 Euros for this.
If your car is made in 2003 or newer, then this additional check is mandatory and I have heard about prices arround 10000 Euros for this. Mayby there is the same difference in Spain?

Best regardstítol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 21.05.2016 a les 10:47:00

Una resposta (http://forococheselectricos.com/2009/08/pasos-para-homologar-la-conversion-de.html d'un article que va fer fa temps l'Aleix Layola) fresqueta que pot donar molt bones idees... un estiuet a Alemania de vacances i arreglant papers  :D :D ;D ;D

March 20, 2016
hacer la conversion en otro país como alemania se puede hacer siempre y cuando la conversion la haga el antiguo propietario del coche . tu no puedes ser propietario legal en alemania ya que no eres residente en alemania. pero si la conversion la hace el antiguo propietario la legaliza y obyiene la certificacion TUV y te vienes a españa solo te vas con ese papel a la itv y te lo legalizan aqui en españa

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per jordi1971 a 29.05.2016 a les 06:36:29

Pel que veig la homologació de un vehicle de gasolina a elèctrica es un calvari. Sino recordo malament Urbaser de Barcelona han homologat camions i furgonetes que fan servir per la neteja de Barcelona (Les han passat de diesel a elèctrics).

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 31.05.2016 a les 10:37:50

Hem sembla que les van passar de diesel a gas...

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per jordi1971 a 31.05.2016 a les 15:52:46

Em sembla que els vehicles petits (furgonetas) els van fer elèctrics, i els camions de recollida a gas.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 03.06.2016 a les 10:01:12

Continuem les investigacions...

I have never heard of such regulation in Germany. When you pass the TÜV, you get the papers to drive the car on German roads and the TÜV does not ask, who is the owner of the car.

I don't think, that you have to sell and buy your car again, you can simply give it to a German conversion company and then you get it back with German papers. Here are two possible contacts in Germany:

http://www.fleck-elektroauto.de
http://www.lorey-maschinenbau.de/blog/elektroauto/

I bought the components for the Conversion from Heiko Fleck ( first link ). You could do the same, do the conversion somehow on your own and then get the converted car to Heiko Flecks hometown, where the TÜV can do the checkup.

Hope this helps

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 06.06.2016 a les 10:15:01

La via "Alemana" segueix viva. Sembla clar que s'hauria de vendre el cotxe a algú resident alemany i que ell (o una empresa en nom seu) passes la TUV (potser la mateixa empresa s'ho posaria al seu nom i despres te'l reven).

Falta assegurar que pot passar la ITV amb els papers alemanys (parlar amb ITV)

Falta assegurar condicions per vendre un cotxe a algú alemany (o d'aqui amb residencia alemana) si cal que el cotxe tingui la ITV passada o no (en el cas del meu 600 no té la ITV passada).

Aqui la pregunta i resposta a les empreses de Conversions Alemanyes:
La meva pregunta: Someone told me that it was mandatory to be resident from Germany to pass the TUV (and i'm not). And I need to know for sure all the laws before starting the convertion.

Respota 1 (empresa alemana que fa conversions)
Hi, this is not absolutely necessary. only it must be admitted once briefly. There must be sold to someone. In ideal case to a known with German residence.

Mit freundlichen Grüßen

Marco Lorey

Respota 2 (una altre empresa alemana que fa conversion)
Hi
Tüv i make you everytime no Problem.
And than i make you the Paperwork takes 3 Days you can Wait to me here and make holiday:)
I Will gice you an PAper and you say you will buy that ca, if they make it  with that paper your Spain papers:)


Grüße  Heiko

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 08.06.2016 a les 08:57:35

Bé el setge s'estreny. Entenc per la resposta que "l'unica" via seria que un amb residencia alemana i que tingues el cotxe homologat alli i estigues modificat, pot venir aqui. Llavors la homologació és facil. Algú té un amic amb resideència alemanya i torni a viure aqui? ::)

Resposta completa d'APPLUS+ ITV

Com bé diu, a l’apartat K apareix la contrasenya d’homologació europea. Aquesta homologació queda registrada a la documentació del vehicle com si del seu DNI es tractés, i defineix que aquest vehicle ha sigut fabricat i homologat d’acord als requeriments i reglamentació d’aplicació europeus. És d’obligat compliment per als fabricants que es compleixin aquests requisits d’origen, però una vegada el vehicle passa a ser d’ús particular se poden realitzer modificacions que no estan incloses a l’homologació. En el moment que un vehicle incorpora qualsevol modificació no contemplada a l’homologació del vehicle, es diu que aquest vehicle ja no és igual al d’origen i per tant no és igual a l’homologat o no compleix amb l’homologació.

En cap cas significa que el vehicle no sigui “legal” sempre i quan les modificacions estiguin regularitzades . El problema sorgeix, en aquest cas, al tractar-se d’una importació on és requisit indispensable que el vehicle estigui homologat i que la homologació correspongui al estat actual del vehicle. D’aquí que calgui realitzar l’homologació individual. Aquests requeriments estan definits en la Secció V del Manual d’Inspecció Tècnica de Vehicles, en l’apartat 2.4.

L’única execepció en que es poden acceptar vehicles sense homologació a Espanya (o vehicles modificats/reformats) és en tràmits de trasllat de residència on el titular del vehicle estigués visquent al extranger i torni a Espanya portant el seu vehicle.

El procés d’obtenció d’homologació individual implica obtenir l’aprovació per part del laboratori de que aquest vehicle compleix amb els requisits que li siguien aplicables.

Novament, quedem a la seva dispoció per a qualsevol aclaració que necessiti.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 09.06.2016 a les 15:14:14

Si algú té coneixements sobre si hi ha alguna restricció al portar un cotxe de l'estranger i homologar-lo (perdent la contrasenya d'homologació)... El de la ITV no ho té gaire clar.

ITV

Desconeixem els requeriments de matriculació en altres països però podria afectar negativament el fet de que no disposi de contrasenya d’homologació. De la mateixa forma, podria donar-se el cas de que el fabricant del vehicle no volgués fer-se responsable d’aquest  una vegada no disposi de contrasenya d’homologació. I també, com menciona, es pot complicar el fet de voler realitzar altres modificacions al vehicle.

No està definit en cap lloc les consequències exactes, però poden ser de l’estil esmentat.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per oriol a 04.07.2016 a les 15:20:17

Aquest link va a una pàgina web a on intento organitzar una mica el tema homologacions. Qualsevol aportació serà benvinguda! Aniré actualitzant a mesura que vagi trobant més informació.
www.dep.zz.mu
En cas de que Volttour vulgui aprofitar alguna part per incorporar-ho en la seva web o el que sigui, prèvia consulta, no hi tindré cap inconvenient.

títol: Re: Com homologar conversió de gasolina a elèctric
escrit per JOANMC a 22.06.2017 a les 12:38:55

Hola Oriol.

Voldria contactar amb tu. Al teu web no hi apareix cap correu de contacte.

JOAN

fòrum de vehicles elèctrics » Powered by YaBB 2!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.