fòrum de vehicles elèctrics
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl
altres >> energia >> Situació energetica al món: cinturó verd...
http://www.atmos.cat/voltforum/YaBB.pl?num=1256668383

missatge començat per Roger Layola a 27.10.2009 a les 18:33:03

títol: Situació energetica al món: cinturó verd...
escrit per Roger Layola a 27.10.2009 a les 18:33:03

Llarga vida al cinturó verd!

No, no parlo ara mateix  dels boscos de l'Amazonia o de Sibèria, parlo dels països exportadors d'energia!

La pàgina web següent:

http://mazamascience.com/OilExport/

Ens ajuda a visualitzar fàcilment quins països son exportadors i importadors d'energia.
Nosaltres estem en una zona terriblement vermella,  completament deficitària. La nostra economia depèn gairebé en el 100% de que aquests països exportadors continuïn gaudint de capacitat d'exportar.

La gràfica mundial del carbó ens mostra un salt espectacular de producció i  consum de lignits des de principis de 2002, justament quan el preu del barril de petroli es va començar a encarir.

títol: Re: Situació energetica al món: cinturó verd...
escrit per Roger Layola a 27.10.2009 a les 18:36:36

En quan a gas natural, el creixement ha estat força lineal des de sempre, però s'ha accelerat lleugerament també després del 2000.
Al gràfic es veu com tant Rússia com una província d'Estats Units, perdó, de Canada (hehehehe) són països exportadors de gas natural i carbó...

títol: Re: Situació energetica al món: cinturó verd...
escrit per Roger Layola a 27.10.2009 a les 18:54:19

En quan el petroli, podem veure que la producció s'ha quedat com bloquejada a partir de 2006 i no puja més.. els increments sostinguts de gas natural i carbó potser cerquen compensar la incapacitat de seguir incrementant la producció mundial de petroli.

Hi ha 4 àrees deficitaries de petroli:

-Brasil, que teòricament tenen unes reserves acabades de descobrir suficients per auto-abastir-se.

-Xina-India. Aglomeren més de la meitat de la població mundial, i es posicionen com els successors probables del imperi nord-americà.

-USA. Tots sabem les guerres i dominació territorial que du a terme en el pròxim orient i altres enclavaments per controlar els pous petrolífers, i no cedirà fàcilment el seu rol de imperi dominador del món a Xina.

-Europa. Consumeixen de tot, i no tenen res. Son carnada entre l'imperi americà (política) i Rússia (energia). Fer de gos faldiller de dos amos fa que les perspectives a llarg termini no siguin gaire bones.

Així doncs la sensació es que hi haurà confrontació entre dos blocs, Xina i USA. Mentre el cinturo verd circumdant funcioni i hi hagi pastís per a tothom, hi haurà pau, en el moment que manqui, esclatarà la gran guerra pels últims recursos. La guerra termonuclear... llarga vida al cinturó verd!!!!!!!

fòrum de vehicles elèctrics » Powered by YaBB 2!
YaBB © 2000-2008. All Rights Reserved.