www.campanes.atmos.cat    
 CEST dijous 13 de juny 2024  
La Petra d´Ontinyent: In memoriam
 
Se n´ha anat, i aquest cop, sense fer soroll.  
Solament podem enviar una abraçada als amics d´Ontinyent...
La nostra opinió és que fan molt bé deixant-la tal i com està. S´ha guanyat un repòs merescut i l'estima de tot el col·lectiu.
 
Ara, penso que és el moment de fer-ne una de nova. Hi ha dues campanes més d'aquest estil i del mateix fonedor, obra de Bonaventura Pallés i Armengol. Totes dues són a Cervera, una (menys coneguda i millor conservada) a l´Universitat (1,355m de boca, any 1877 i uns 1400 kg) i una altra a Santa Maria (la Nova, 1879-80, 1,33m i un 1350kg).
 
També aquestes peces poden ser un referent, però evidentment, ningú millor ni més proper que la vostra estimada Petra.
 
També us encoratjo, amics d´Ontinyent, a tirar endavant; les campanes segueixen, i els fonedors treballen encara com abans: bé, quan volen. Si desitgeu opinions (que no creiem que us calguin), escriviu-nos. La vida continua. Que per molts anys les sentim sonar; noves o velles.
 
Aquí tenim un enllaç de la seva web, on es pot veure i escoltar la capitana de les campanes d'Ontinyent:
 
http://es.youtube.com/watch?v=4Qz5dzMlQ_A
 
Descansa en pau, amiga Petra. Et recordarem, també.
Realment s'ha perdut una gran campana. He tingut l'honor de tocar-la moltes vegades i he pogut seguir de primera mà la seua enfermetat fins que el dia de nadal ens va arribar la noticia de la seua mort. Descansa en pau bona amiga.
 
Vos deixe una foto de la Petra
vol.jpg
vol.jpg
Que li ha passat a la campana??
Ja fa uns anys es badà i la soldaren, en els darrers mesos aquell mateix badall ha anat apareixent fins al punt que el dia de nadal la va condemnar a romandre en silenci per sempre.
 
Tota la informació a la web de la Colla de Campaners d'Ontinyent:
www.competic.es/colladecampaners
badall.jpg
badall.jpg