inici   fotos esfèriques   teclats   bicicleta    
 CEST dissabte 20 de juliol 2024  
Pàgines: 1 2  tot
Ambient ferroviari clàssic. La locomotora MZA 602 amb 124 anys a les costelles, fabricada per la casa Cuillet de Bèlgica el 1885, ha estat reparada primorosament per l'equip d'ARMF de Lleida. Quasi podria semblar que ens trobavem en algun lloc de l'Europa Central. Encara que la imatge ens transporta als temps del "Platillo"
ambien_ferroviari_a_lleida.jpg
ambien_ferroviari_a_lleida.jpg
Aquest és el tren conservat per AZAFT, la locomotora, de 3000 V= i 3000CV de potència fou fabricada per English Electric als anys 50 del segle XX i circularen majoritàriament per les línies electrificades a 3kV= del Nort d'Espanya a la Zona d'Astúries-Galicia-León, on el Port de "Pajares" i la rampa de "Brañuelas" (Aquesta amb un tunel helicoidal) no admetien altra cosa que pesos pesants.
arribada.jpg
arribada.jpg
Una impecable 1003 evoluciona per les vies dels tallers. Aquesta locomotora és una de les obres més reeixides d'ARMF i ha estat reconstruïda de dalt a baix aprofitant tots el elements originals, excepte el cablejat.
de_ripoll_a_lleida.jpg
de_ripoll_a_lleida.jpg
Aqui veiem l'equip que fa possible El tren dels Llacs.
equip.jpg
equip.jpg
Una vista de l'enorme locomotora 7702, segons els cànons europeus, clar.
fora_i_potencia.jpg
fora_i_potencia.jpg
tres tipus de tracció en material històric preservat.
formacio.jpg
formacio.jpg
Les yeyes, s'encarregaren de fer les maniobres per tal de que la 7702 es pogués situar en cap de tren pel viatge de tornada.
maniobra.jpg
maniobra.jpg
Preparant el material per a l'exposició en viu.
preparacio.jpg
preparacio.jpg
I aquí tenim la 1003 maniobrant per la platja de vies dels tallers ARMF de Lleida amb l'edifici del que havia d'ésser l'estació del transpirinenc de la Noguera Pallaresa al fons. En aquest punt estava previst que s'aturessin els trens provinents de Manresa i Barcelona abans d'agafar la direcció Balaguer sense passar per Lleida, aquesta maniobra encara es pot fer. Des del punt on ens troben a poques desenes de metres surt una línia que travessant el Polígon industrial El Segre va a parar a la línia de la Pobla. Aquesta línia és perfectament practicable i s'utilitza com a triàngle per canviar el sentit dels vehícles per motius tècnics o d'altres. Fa pocs mesos que un MAN ho va fer.
 
A l'equerra del fotograf hi passa la linia principal de Manresa.
transpirinenc.jpg
transpirinenc.jpg
Magnífiques fotos, gràcies per compartir-les!
Encara que no sigui de la línia de La Pobla us poso a títol informatiu aquesta foto que correpona a un tren de treballs remolcat per una locomotora diesel romanesa d'ample UIC. La imatge està presa a La Roca del Vallès a mitjans de Juny d'enguany i son les obres de la línia de gran velocitat entre Barcelona i Figueres. El sentit de la marxa del tren però, es Barcelona.
img_0097.jpg
img_0097.jpg
Aqui una imatge presa avui mateix al carrer de Mallorca de Barcelona. Continuem amb les obres del AVE i. El contrast amb l'honrat treballador subsaharià, és notori.
El que em resulta més xocant que els que sacssegen aquesta bandera amb més força, son també els que malden contra els "extranjeros que nos quitan los puestos de trabajo", però a l'hora de la veritat no tenen manies. "Fes el que et dic, porò no el que faig" Hipocresia potser?
La qüestió és que mai podren ser com Suïssa, per tant arriba l'hora de decidir en funció de que "En España no hay Casera"
img_0335.jpg
img_0335.jpg
Balaguer dia 18-9-2010. A causa d'una esllavissada a Àger el tren dels Llacs no va continuar més amunt i la Garrafeta va carregar amb tot l'equip. Aqui veiem el tren ja acabar de formar, perparat pel viatge de retorn a Lleida.
img_0629.jpg
img_0629.jpg
Una altra vista del tren dels llacs a Balaguer el dia 18 de Setembre del 2010 encarat a Lleida.
img_0632.jpg
img_0632.jpg
Diuen que el volen fer pujar a Sant Martí de Canals i Pessonada...
 
https://www.atmos.cat/perl?num=1296135449
Les Ye-Ye del Tren dels Llacs acabades d'arribar a la Pobla de Segur.
250620114794.jpg
250620114794.jpg
.
250620114795.jpg
250620114795.jpg
El tren entrant a l'estació:
 
[flash=800,600]https://www.youtube.com/v/6bGRQMSV_N0.swf[/flash]