Per un govern de concentració nacional

Parlament de Catalunya
Palau del Parlament de Catalunya
Parc de la Ciutadella, s/n.
Barcelona 08003

Telèfon: 93.304.65.00, ext. 3140. Fax: 93.304.65.47.
[email protected]
 

El resultat de les eleccions dóna com una de les possibilitats un govern de concentració nacional, proposta que no els sembla agradar a tots.

Els partits polítics tradicionals i els seus dirigents semblen posar els seus interessos pel damunt dels del país.

Com que la força política que proposa aquesta solució és minoritària, amb aquesta campanya s'intenta recolzar aquesta proposta independentment del vot emès per cadascun dels adherits, per a intentar moure els dirigents polítics a deixar una mica de banda l'interès partidista.

 

LLISTAT D'ADHESIONS

Per un govern de concentració nacional (329 Adhesions)
 
1.- aguilar milan, pilar (espanya) unificacio de forçes d'esquerra per netejar,.. i sobre tot que es posin a netejar sota las catifes del palau de la Generalitat.....
2.- Agulló i Marcos, Agustí (Elx-País Valencià (Països Catalans)) Per la Llibertat dels Països Catalans (Dret d'Autodeterminació dels Pobles)
3.- Agustí Flores, Anna Maria (Espanya) 
4.- albert i gascó, maria (P. Valencià) jo també vull un govern nacionalista.
5.- Aldeguer Manté, Xavier (Catalunya) Cal fer frontissa davant del PP
6.- ALOY i BOSCH, ENRIC (CATALUNYA) 
7.- Aloy i Guàrdia, Marc (Catalunya) Estem en un moment clau per al futur de Catalunya i el govern espanyol no ens ho posarà gens fàcil. Cal fer pinya i treballar junts pel nou Estatut i el Concert econòmic. Només així tindrem la força necessària. I ERC ha de liderar aquest nou escenari.
8.- Alsina, Xavier (Catalunya) Endavant, salut i República Sobirana
9.- Ametller Torres, Llorenç (Catalunya) 
10.- Andreu Prat, xavier (Catalunya) 
11.- Anguera i Cristià, Xavier (Catalunya) Junts per a poder impulsar amb força un nou estatut.
12.- Arenas i Vall, Otilia (Catalunya) Crec necessari el govern de concentració. No tots els votans d'ERC volem només el govern d'esquerres.
13.- Aritzeta Abad, Margarida (Catalunya) Em sembla l'única manera sensata d'afrontar una reforma eficaç de l'estatut i aconseguir un concert econòmic que augmenti la nostra qualitat de vida
14.- Armengou i Coromina, Arseni (Països Catalans) Sí a un govern de concentració nacional per tal de fer un nou estatut i millorar el finançament.
15.- Arnau i Segarra, Pilar (PC) Un Govern de concentració nacional em sembla molt oportú, però també crec que e´s l''unic mecanisme que tenim si volem un nou Estatut: cal fer pinya entre tots els partits de "tradició democràtica", o no ens hem sortirem.
16.- arranz batriu, xavier (catalunya) crec que seria bo pel país un gobern de concentració nacional durant un periode de temps
17.- Arranz Romeu, Josep (Catalunya) M'adhereixo a la campanya "Per un govern de concentració nacional".
18.- Atcher i Bajona, Ramon (Catalunya) 
19.- Àvila i Sabata, Antoni (Catalunya) 
20.- Azemà i Bono, Josep (Catalunya) 
21.- B.S., Eduard (Catalunya, Països Catalans) 
22.- Badia i Pujol, Joan (Catalunya) 
23.- Balagué i Linares, Santi (Catalunya) 
24.- balaguer sanchez-arjona, soledat (catalunya) 
25.- BALDO i COMPANY, JORDI (PPCC) endavant catalunya !!
26.- Banús i Banús, Marcel (Catalunya) ¡Endavant!
27.- Baraldés i Santamaria, joan (Catalunya) 
28.- Barambio i Bermudez, Santiago (Catalunya (Espanya)) El resultat es clar, la força esta repartida y els no vinculats especialment em votat ERC, em de anar junts en els grans temes que necesitem resoldre els catalans en aquest moment, despres ja veurem que fem.
29.- Barrios Sendra, Joan (Catalunya) 
30.- bassaganya i serra, carles (catalunya) 
31.- Baulies, Xavier (Catalunya) Catalunya primer
32.- Bazan i Bisbal, Alex (Catalunya) 
33.- Benet Esquerda, Pere (Catalunya) Necessitem una Catalunya forta i sense dependència de cap partit espanyol.
34.- Bernà i Xirgo, Joan (Catalunya) És l'única opció que garanteix aconseguir un nou Estatut, més sobiranista, i un pas polític intermedi -l'únic possible per ara - en el camí cap a la indpendència
35.- Bernat, Albert (Catalunya) PER UN GOVERN DE CONCENTRACIó NACIONAL!
36.- Bernat i Constantí, August (Catalunya) La unitat és imprescindible davant la prepotència del PP en particular i dels espanyols en general.
37.- Bertran Luengo, Jordi (Catalunya) 
38.- Biarnes Prat, Josep-Lluis (Catalunya) 
39.- Bofill i Arasa, Roger (Catalunya) Endavant Catalunya! Tots junts tindrem mes forsa!
40.- Boixeda i Rovira, Carles (Catalunya) Molt bé. Entre tots ho farem tot!
41.- Bonhora Mateu, Montserrat (Catalunya) 
42.- Borràs Alabern, Jordi (Països catalans) Com m'agradaria que el govern català ens defensés de les agressions, els greuges, els robatoris, etc., d'Espanya, emperò, no sé pas si CiU voldrà no pactar amb el PP a les eleccions estatals ni si el PSC és prou independent del PSOE...
43.- Borràs i Roca, Josep (Catalunya) 
44.- Borràs Perarnau, xavier (Catalunya) 
45.- Bosch Marcet, Joaquim (Catalunya) 
46.- Bou Gibert, llu,is emili (Catalunya) 
47.- Bou Olònia, Núria (Catalunya) 
48.- Brunet Badosa, Roser (Catalunya) Estic totalment d'acord amb un govern de concentracio nacional, visca Catalunya!
49.- Brunsó i Caselles, Joan (Catalunya) 
50.- Budó i Ricart, Joan (Catalunya) 
51.- bujons plans, ramon (catalunya) Cal fer un pais lliure amb la ajuda de tots
52.- Cabanes, Jem (Països Catalans (Catalunya Sud)) No s'hi val a badar, ni a manar sigui com sigui. Si us plau, govern de concentració nacional!
53.- Cabot Calafell, Gemma (Catalunya) 
54.- Cabré Fabré, Jaume (Catalunya) 
55.- Cabrera Muñoz, Xavier (Catalunya) 
56.- Cabrera Muñoz, Xavier (Catalunya) Endavant, es la millor idea fins ara escoltada.
57.- calduch i prat, meritxell (catalunya) 
58.- Callís i Figueres, Josep (Catalunya) Pel nostre futur necessitem un govern de concentració nacional ja que CiU tenen una política de dretes i PSC tenen dependència i submissió de Madrid. Per tant... Creem un govern que sigui d'esquerres i nacionalista-separatista.
59.- Callís i Franco, Josep (Catalunya) L'alternativa a Madrid passa per la major força unitària possible a casa nostra. Cal no oblidar que l'increment d'ERC porta darrera l'esperança d'una política amb més compromís nacionalista. 
60.- Camon, Antoni (Catalunya) 
61.- Camon i Pastor, Daniel (Països Catalans) Crec que un govern de concentració nacional donaria més força a les reivindicacions catalanes i seria millor per a tothom (excepte per al PP, és clar).
62.- Campanera i Alsina, Josep Maria (Catalunya) Ara és l'hora del canvi i de fer el gran salt de Catalunya! S'ha acabat de jugar al ratolí amb Madrid.S'han de posar els punts sobre les is. Catalunya Lliure
63.- Canalís i Alsina, Aleix (Catalunya) 
64.- Canes i Ambròs, Jordi (Principat) Crec que cal donar forá i ànims al nostre poble, que fins fa poc semblava bastant adormit.
65.- Canet i Villena, Laura (Catalunya) A veure si ara que tenen la oportunitat, s'uneixen els partits catalans i lluiten contra el govern espanyol, que ja ens ha discrimnat prou! Es pensen que ens poden tractar com ho fan perquè fins ara no els podiem contestar. Doncs això s'ha acabat!Lluitem per una Catalunya no dependent del govern espanyol!
66.- capdevila coral, manel (catalunya) 
67.- Cardenyes Parés, Ferran (Catalunya) 
68.- Cardús i Ros, Salvador (Països Catalans) Estic d'acord amb la proposta de govern de concentració. És el que cal per encarar una segona transició de facto.
69.- Casals i Marsol, Aïna (Catalunya) 
70.- Casanova Major, Jaume (Estats Units) 
71.- Cases i Arola, Bartomeu (Catalunya) 
72.- Castellanos i Llorenç, Rafael (Països Catalans) 
73.- Casulleras Ambròs, Pere (Catalunya) 
74.- casulleras i am,bros, mariona (catalunya) 
75.- Casulleras i Ambròs, Marta (Catalunya) Dono suport a la campanya perquè és una solució per fer pressió a Madrid per obtenir un nou Estatut.
76.- Català Moreso, Salvador (Catalunya - Països Catalans) 
77.- Cerdà Font, Antoni (Països Catalans) Govern de concentració nacional per a establir les bases necessàries per a tirar endevant un procès constituent sobiranista i progressista. Salut
78.- claveria i regales, joan manuel (catalunya) 
79.- CLOTET HOMS, JORDI (AVINYÓ (Catalunya)) El govern de concentració nacional ha de ser la prinera opció.
80.- codina sureda, pere (Catalunya) Si veig positivament un govern de concentració, es degut a que si aquest no es configura, l'alternaiva serà un govern bipartitr CiU PSC, dos crec que cap dels dos partits grans pactara amb ERC, no per manca de ganes d'ERC, si no per la raó que cap dels dos grans per si sols seran capaços d'accedir a les exigències d'ERC, per tant la tentació dels dos grans de fer-s'ho entre ells serà molt gran. O si l'unica alternativa és un govern de 4.
81.- Coll Alsina, Manel (Catalunya) 
82.- Coll i Bosch, Pere (Catalunya) 
83.- Coll i Trulls, Lluís (Països Catalans) 
84.- Collado Borràs, Ricard (Catalunya) 
85.- Colomer Prat, Ricard (Catalunya) Si entre catalans no ens posem d'acord, no aconseguirem res de bo per Catalunya i continuarem essent expremuts per Madrid com sempre.
86.- Comas i Rovira, Jordi (Països Catalans) En clau de sobirania.
87.- COMPTA BURCH, ANTONI (CATALUNYA) ENDAVANT!!!!!
88.- constans i colomer, salvador (catalunya) no hi ha cap més solució
89.- Corbera Jaume, Amadeu (Catalunya) No queda més remei! Fins que els indepemdemtists no siguem majoria als Països Catalans, per governar el Principat no queda més remei: Barcelona no pot governar damunt les altres comarques, com tampoc Lleida Girona i Tarragona ho poden fer damunt 5 milions d'habitants. VISCA LA TERRA!
90.- cortes i codina, josep maria (catalunya) nomes la força de la unitat ens pot portar a una solucio provisional. Es a dir, un millor finançament i una revisió de l'estatut, en el cami cap a la independencia nacional i la millora de les conquestes socials. Salut i república
91.- Costa Solé, Roger (Catalunya) En la situació actual, crec convenient un govern de concentració nacional. En un futur i en una situació nacional normalitzada, vull un govern d'esquerres.
92.- cubells castellvi, anna (catalunya) 
93.- Cucurella Comellas, Lluís (Catalunya) 
94.- CUCURULL i MIRALLES, Víctor (CATALUNYA) Aquesta proposta de govern caldria fer-la amb uns objectius molt concrets i amb data de caducitat un cop assolits. 
95.- Cuscó i Duran, Pere (Catalunya) 
96.- De Barberà i Johera, JOsep (Catalunya) En uns moments de màxim nacionalisme espanyol i de constants atàcs vers l'actual estatut i el possible nou cal una vegada mes una acció unificada dels partits catalans no depenents de centrals espanyoles
97.- de los Rios, Julià (Catalunya) L'objectiu és aconseguir ser un país "normal". El camí passa, sense dubte, pel govern d'unitat nacional
98.- DEIG ESCUDE, JORDI (CATALUNYA) 
99.- Delespesse, Philippe (Barcelona-Catalunya) Volem Seny
100.- Dellunde i Clavé, Pilar (Països Catalans) 
101.- Descarrega i Rosello, Jaume (Catalunya) Nomes un govern de concentració nacional, presidit per en Josep Lluis Carod, si no ens quedem a l'opisició, i que s'ho fassin mirar !!!
102.- Domingo Ferrer, Josep (Catalunya) 
103.- ELVIRA i FERRER, Antoni (CATALUNYA) DE TOTA MANERA, SI CAL FER UNA ALTRE GOVERN, HO DEIXO EN MANS DE CAROD I ERC. FELICITATS EN COMPTE, ELS ENEMICS SÓN MOLT PODEROSOS. CAL QUE EN CAROD TINGUI PROTECCIÓ. SALUT. TONI.
105.- escuder i de la torre, òscar (ppcc) 
106.- ESPELTA i MORRAL, NATÀLIA (CATALUNYA) 
107.- Espuny i Pujol, Mercè (Catalunya) 
108.- Estany Montanyà, Ramon (Catalunya) 
109.- esteve i orozco de nájar, agusti (Catalunya) Cal un govern català independent de l'estat espanyol sense ingerències dels esquirols de sempre.
110.- Estévez March, Carme (Valµencia) 
111.- fabegat i beltran, pau (país valencià) Efectivament és hora de deixar els interessos partidistes i treballar pel país. La política regressiva i involucionista que el PP practica a l'Estat espanyol ha de tenir una resposta des de catalunya. Han de primar els interessos nacionals i no els particulars. I si hi ha partits que no prefereixen aquesta elecció és que no defenen el país. S'ha d'establir un nou model de relacions amb l'Estat espanyol, l'Estat de les Autonomies ha de passar a la història.
112.- Fabregas, Joan (Catalunya) 
113.- Fargas, Joan (Catalunya) Hem de mirar el que ens convé aquí, no a fora. Em sembla bé el govern de concentració, però només serà possible per a qüestions puntuals, és millor el pacte d'esquerres per fer neteja i de cara un projecte més social i públic. A més, el PS el podem tenir força lligat... De totes maneres, dono tota la confiança a l'equip dirigent d'ER. Sort!
114.- Farriol Rodriguez, Montserrat (Catalunya) 
115.- Fernández, Chechi (Països Catalans) Independència!
116.- Fernandez, Toni (Regne Unit) ningu en contra de ningu...catalans units contra el desanim i l'hostilitat de madrid!
117.- fernandez fernandez, encarna (CATALUNYA) 
118.- FERNANDEZ I MATEU, ANDREU (CATALUNYA) És la millor alternativa en aquests moments de pressió espanyola.
119.- Ferrer, Jordi (Catalunya) Per tirar endavant un nou estatut ens cal un govern ampli de ERC, CiU i PSC, amb en Mas de president. Iniciativa està també convidada.
120.- ferrer, joan (catalunya) 
121.- Ferrer, Jordi (Catalunya) 
122.- ferrer gene, joan (catalunya) 
123.- Ferrer i Humet, Albert (Catalunya (PP.CC.)) 
124.- Fité Guarro, Josep (Catalunya) 
125.- Flores i Pedragosa, Estanislau (Catalunya) CATALUNYA s'ha de governar des de Catalunya. Pasqual Maragall només és un titella manipulat des de les espanyes
126.- Flores Juanpere, Josep Maria (Catalunya) 
127.- Font Balaguer, Salvador (Catalunya) Estem en un moment prou important per sumar esforços 
128.- Font Gimbernat, David (Catalunya) Cal que ens agafem de les mans per aconseguir una Catalunya més lliure que mai
129.- font i iglesias, miquel (catalunya) ja seria hora
130.- Fontdevila i Subirana, Ramon (Països Catalans) Cal un govern de concentració nacional i convé que l'encapçali ERC
131.- Forcada i Comas, Lluís (Catalunya) 
132.- Fornells i Macià, Neus (Catalunya) 
133.- Franquesa, Xavier (Espanya) Cal ser forts per a que una campanya mediàtica no enfonsi Catalunya en una situació de no retorn. Un govern de concentració nacional permetrà anar a Madrid amb el 90% dels respresentants donant suport.
134.- gallart, montserrat (catalunya) Voldria CIU i ERC Són dos partits que mirarien per casa i, sobretot, no vull els socialistes pel mig. Són uns demagogs que només graven el ciutadà amb impostos i pagaments. Tenen set de "poltrona". Endavant L'esquerra de Carod i la resta que tenen i que tenim veritablement les mans netes.
135.- Gallego Morera, Josep Manel (Catalunya) 
136.- Garcia i Janeras, Albert (cataluya) Ara necessiem un govern de concentració. CAp partit pot oblidar el seus deures nacionals.
137.- Garcia i Ribatallada, Núria (Països Catalans) El PP està demostrant la seva 'democràcia' no acceptant els resultats. Qui es creuen que són venin a donar consells o dient que ERC som uns aventurers? No hi ha ningú que els pugui parar?
138.- Garcia i Rivero, Francesc-Josep (Catalunya) M'agradaria que fos realitat i que tambe estigues IC-Els Verds
139.- GARCIA JANE, ANDREU (CATALUNYA) no tenim que claudicar
140.- Garcia Marlès, Oriol (Catalunya) Primer tots junts cap a la independència! Per fi opcions noves en el panorama! Per fi un projecte engrescador!
141.- Garolera Coromina, Ignasi (Catalunya) 
142.- GARRI RIAMBAU, Ma. Dolors (CATALUNYA) LA UNIÓ FA LA FORÇA. 
143.- garrido i martínez, carme (Països Catalans) Endavant, que ho esteu fent molt bé. Confiança total a la direcció d' ERC en les negociacions per formar govern.
144.- Garriga i Riu, Montserrat (Catalunya) Com no ens unim, ens eliminaran
145.- Gès i Torres, Marc (Catalunya) 
146.- Gilabert i Masó, Coralí (Catalunya) Pocs i malavinguts no farem mai res. TOTS els catalans hem d'estar, quan convé -i ara convé-, ben units per tenir més força i poder avançar en la lluita per les nostres llibertats.
147.- Gilabert i Pallissó, Jordi (Catalunya) 
148.- Gisbert i Ramon, Alfons (Catalunya) 
149.- Gomà Ayats, Joan Ramon (Espanya) Els governs de concentració són adequats per moments crítics en que hi ha serioses amenaces que fan menyspreables les diferències entre els partits davant els problemes globals. Actualment sembla que pocs veuen o volen veure que la democràcia a Espanya està greument amenaçada. El partit del govern està maniobrant per assolir una concentració de poder que està trencant tots el equilibris fins a fer inútils els mecanismes democràtics. No només té majoria absoluta al parlament, també “influeix” en les decisions dels tribunals, del banc d’espanya, dels grans bancs, de les grans empreses, dels mitjans de comunicació i fins i tot de l’oposició. Aquest poder l’utilitza per acabar de controlar les últimes escletxes que encara no han caigut a les seves mans (a Catalunya n’hi ha forces, potser per això no ens adonem de l’amenaça) no costa gaire trobar exemples d’aquestes maniobres. En l’àmbit econòmic control del BBVA, impediment de la compra d’Iberdrola per Gas Natural, impediment d’inversions a La Caixa, llei de caixes... En l’àmbit polític il·legalització d’un partit polític, repetició d’eleccions a Madrid fins canviar les majories democràtiques, expulsió d’un partit de l’internacional democristiana... En l’àmbit dels mitjans de comunicació només cal veure la facilitat per esborrar de la ment col·lectiva l’efecte de la guerra d’Iraq, la crisis del Prestige, el cop de decret, la presa de Barcelona per la policia durant la cimera europea, etc. A Catalunya ens estranya com després d’això continuen traient un bon resultat a les eleccions, fins i tot a Galícia, ens sembla que els espanyols son masoquistes, no ens adonem que aquí encara hi ha uns mitjans de comunicació que ofereixen un cert pluralisme, quan aquest mitjans també caiguin sota la “influencia” del PP ja veurem si les masses no es deixen també “influir”. En l’àmbit judicial no cal buscar exemples, totes les resolucions on el PP s’hi “esforça” li són favorables i si es despista i s'hen descuida alguna després hi ha el problema de fer-li complir. En Maragall va començar la campanya amb les paraules “escolta Espanya”, aquestes paraules haurien estat molt be fa un segle quan hi havia una espanya subdesenvolupada i tancada sobre ella mateixa que no escoltava les necessitats d’una Catalunya moderna. Avui gràcies als socialistes Espanya s’ha modernitzat, el PP ha heretat una maquinaria de govern modernitzada i informatitzada, en Borrell li ha deixat una maquinaria de recaptació d’impostos implacable, gràcies a l’entrada a la Unió Europea i a l’euro s’han trobat unes entrades de fons europeus i unes baixades de tipus d’interès que han col·locat en superàvit l’etern dèficit públic espanyol. Tot això dona al PP un poder immens, aquest poder tapa els ulls i les oïdes al espanyols. Avui hauria de dir “obre els ulls i destapat les orelles Espanya” i si no s’hi es a temps potser val la pena estar preparats per acabar dient “adéu Espanya” no fos cas que el totalitarisme ens engoleixi a tots. En Jordi Pujol va pactar amb el PP, un PP disfressat amb la pell de be d’en Piqué, ho va fer de bona fe, pensant de treure'n profit per Catalunya i per Espanya. Però el PP té un llop davall de la pell de be, la seva ideologia és d’un fanatisme absolut, mai agrairan els serveis prestats, mai respectaran l’oponent vençut, per ells tothom té l’obligació de donar suport a la seva causa de “Destino en lo Universal”, com l’anterior dictador tampoc va tenir la mes mínima deferència amb en Cambó pels serveis prestats. No es pot pactar amb el diable. Esquerra ha fet una proposta assenyada, hi ha el tema de l’estatut i el finançament que requereixen un consens ample entre partits democràtics, entre persones enraonades, entre gent decent. Però també hi ha una amenaça seriosa contra la democràcia que torna ridícules les petites diferencies, mesquindats i misèries de cada un. Preneu-vos-ho seriosament.
150.- Goma i Queralto, anna (catalunya) és la opció més assenyada que he sentit mai
151.- Gómez Ribera, Xavier (Catalunya) 
152.- gomis palacio, roger (catalunya) 
153.- González Cenzano, Cristian (Catalunya) Dono el meu suport a la proposta de formar un govern de concentració nacional durant els propers anys per engegar un procés de negociació amb el govern de Madrid que porti a la concecussió de més autogovern per Catalunya a partir de la reforma de l'estatut i la Constitució
154.- González Llinares, Bernat (País Valencià) 
155.- granados, Txell (Catalunya) Només unint la política nacional podrem fer una Catalunya nacional sense haver d'identificar-nos sota un país i una cultura que no ens pertany.
156.- Grimalt, Joan (Catalunya) Independència, mentre encara hi siguem a temps.
157.- Homs, Jordi (Catalunya) 
158.- icart permanyer, pere (espanya) Han de fer un pacte tots menys el PP(partit popular)
159.- illa alibés, dolors (catalunya) 
160.- izpizua zabalza, francisca (españa) 
161.- Jiménez i Garcia, Sergi (País València - Països Catalans) Em considere totalment d'esquerres però només amb un govern de concentració nacional ens situarem a prop d'una catalunya lliure i independent. El primer és això, ser lliures i governar des de casa nostra i per a casa nostra! Després ja tindrem temps de discutir el que vulgueu... 
162.- Joan i Marí, Bernat (Balears (Països Catalans)) Endavant! ...i bona reforma estatutària i sistemàtica.
163.- Lavín Forcada, Serafina (Catalunya) Endavant!
164.- Llagostera Puigdevall, Mariona (Bèlgica) 
165.- llatje hierro, òscar (catalunya) 
166.- Llevat, Maria (Catalunya) M'adhereixo a la campanya per a una concentració nacionalista perquè Catalunya estigui representada al govern i per a què tingui més poder i la unitat nacional estigui palesa.
167.- Llopart, Francesc (Catalunya) Sí que estem en una situació excepcional: nou Estatut, finançament, noval llei territorial, política lingüística... Grans temes de país, fundacionals, constituents, que requereixen un govern fort que no es baralli durant una bona temporada per legítimes, però inoportunes, politiqueries, i que pugui presentar una alternativa sòlida, amb pes específic, a Madrid. Que tinguin ells sobre la taula, en tot cas, el problema de retallar-ho o desactivar-ho. Què faran?, ens enviaran la Brunete?
168.- Lluch Rovira, Josep Maria (Catalunya) Ens cal un govern de salvació nacional en dues direccions: alliberament social i alliberament nacional 
169.- LOPEZ ALVAREZ, DAVID (CATALUNYA) 
170.- López de Mántaras i Badia, Josep (Catalunya) 
171.- MACIÀ ARQUÉ, PERE (CATALUNYA) Cal que el PSC sigui valent d'una vegada per totes i que CiU sigui més coherent amb el seu ideari polític.
172.- Manchon i Perera, Jordi (Catalunya) Endevant !!!
173.- Mangues i Sans, Tona (Catalunya) PER UN GOVERN DE CONCENTRACIó NACIONAL 
174.- marcé i genís, jesús (CATALUNYA) 
175.- MARI PAMIES, DAVID (CATALUNYA) 
176.- Márquez Piris, Daniel (Espanya) 
177.- Marsellach Castellví, Francesc Xavier (Catalunya) 
178.- marti, maria (catalunya) 
179.- Marti Amigó, Oriol (Catalunya) 
180.- Martí Busquet, Octavi (Catalunya) La unió fà la força!!
181.- martin fernandez, nicolas (catalunya) 
182.- Martín i Gurguí, Josep Ma (Cat) La situació es més greu que la de la época del Estatut i la constitució. Estem a punt de perdre ABSOLUTAMENT TOT I PER SEMPRE MÉS
183.- Martínez i Pujol, jaume (PAïSOS CATALANS) Els problemes socials no es poden resoldre sense poder polític: Ho anem ara junts a totes o Madrid se'ns rifarà. Llàstima que els personalismes de Mas i Maragall ho pugin impedir.
184.- Martinez Sanjosé, Xavier (Catalunya) El PSC no representa les esquerres. Ja és hora que algú expliqui que les polítiques que realitza aquest partit estan més prperes al neoliberalismes que no pas a un enfoc de la societat per distrfibuir més justament la seva riquesa.
185.- Mas i Giménez, Josep (Catalunya) Amb un 88% dels vots ningú podrà negear-nos, ni a un nou estatut ni una millor financiació.
186.- Mas i Navarro, Roc (Catalunya) el consens és la millor forma de lluita contra especuladors i egoistes interèssos d'alguns (com a mínim per atura'ls-hi els peus)
187.- mas i pi, lluís (catalunya) 
188.- Masip, Enric (Gorgori) Cal estar preparats pel plebiscit patriotero espanyolista del març. Els nivells de participació rebentarà les urnes.
189.- Mateu i Hosta, Francesc (Catalunya) 
190.- Mauri i Sellés, Lluís (Catalunya) Amb les "mans netes" i la "paraula lliure".
191.- MAZA NAVARRO, LLORENÇ (CATALUNYA (ESPANYA)) Tots units fent força!!
192.- Medina Alsina, Francesc (Catalunya) 
193.- Menal Valle, Marc (Catalunya) 
194.- Mestres i Traveria, Xavier (Catalunya) 
195.- Mestres Valero, Àngel (Catalunya) 
196.- Milego i Agràs, Roger (Catalunya) 
197.- milian, xavi (ppcc) 
198.- miralda iñigo, jordi (ppcc) Jo més aviat prefereixo un govern d'esquerres a efectes d'eliminar tota la burocràcia convergent.
199.- Miralles Riqué, Joaquim (Catalunya) 
200.- Móra Juvinyà, Pere (Catalunya) 
201.- morera, queralt (catalunya) 
202.- Morera i Safont-Tria, Andreu (Principat de Catalunya) Avui és el primer dia de la nova etapa constituen. Es hora de posa la primera pedra de la reconstrucció nacional dels Països Catalans. Per això tots els partits democratics i catalanistes han de formar un govern de concentració per anar junts a Madrid, de forma unánime.
203.- Noguer i Garriga, Anna M (Catalunya) 
204.- Noguera Llopart, Eulàlia (Catalunya) 
205.- Obiols i Raventós, Ferran (Catalunya) Sembla que Barcelona ens volgui impossar el President de la Generalitat, si les forçes nacionalistes han guanyat en 36 comarques i en 3 províncies, quina es la voluntat global del poble Català?
206.- Oliveras, David (Catalunya) Carod president, Catalunya independent!
207.- OLIVERAS GIRALT, LLUÍS (CATALUNYA) VIA FORA! QUE TOT ESTA PER FER I TOT ES POSSIBLE
208.- Orga Sabaté, Alba (Catalunya) Crec que és el millor projecte polític que s'ha plantejat des de fa molt de temps. No deixem escapar aquesta oportunitat !!
209.- Oriol i Peregrina, Núria (Catalunya) 
210.- Padrosa i Campderrich, Enric (Catalunya) Soc partidari de l'equidistància i alhora del govern de concentració nacional 
211.- Palau i Puig, Carles (Països Catalans) Considero que l’opció de fer un govern de concentració nacional, si bé és molt difícil d’assolir, és la més desitjable. Penso que la veritable esquerra arribarà quan a Catalunya es minimitzin els “mangoneos”, les coneixences, els mamarratxos, els favoritismes i les connivències a les conselleries. Fins que això no desaparegui (o es minimitzi) no hi haurà lloc per a les polítiques socials justes; i no és precísament el PSC qui ens garanteix que tot això s’acabi, perquè aquesta gent ja porta dècades tocant tecles i remenant grans ajuntaments i la Diputació de Barcelona, i des dels moviments ecologistes (per exemple) ja coneixem la seva afició per l’urbanisme especulador (golf de Torrebonica, 22@, devoció pel IV-Cinturó...) (Royes, Nadal’s, Bustos, Clos..., el propi Borrell!). I una bona forma d’evitar els “mangoneos” és que ningú es pugui relaxar, que ningú estigui sol; és a dir, posar el màxim de gent governant junta, així tots hauran d’estar sempre molt alerta i ni els PSC ni els CiU disposaran dels departaments per a fer el que els doni la gana. Ens cal un govern de concentració nacional que garanteixi el camí cap a la independència, que garanteixi la justícia social i que acabi amb les corrupteles. Carles.
212.- Pallarols i Rusca, Jaume (Catalunya) 
213.- Pàmies Veciana, Montserrat (Catalunya) Per na vegada a veure si s'aconsegueix que el govern el formin partits d'arrel catalana, sense enllaços amb l'estat
214.- Panyella i Cortés, LLuís Mª (Catalunya) Per avançar de veritat cap al nostre dret d'autodeterminació, cal possar els interesos del País per damunt dels interesos particulars dels polítics i partits i formar un govern d'unitat catalana. (Us imagieneu aquell esperit de l'Assamblea de Catalunya en clau catalana?)voler es poder!
215.- Parcerisas Estruch, Conxita (Catalunya) 
216.- Parramon i Muntada, Jordi (Catalunya) M'agradaria que el Pal i Gol, el meu club pogués col·laborar amb vostès, perquè és un club totalment catalanista i fins hi tot independentista! Visca Catalunya!
217.- Parramon i Serra, Jordi (Catalonia) Ara és un bon moment. Val la pena els riscos així... Tots a la UNA.
218.- PAYÀS CAPELL, RAMON (CATALUNYA) ....ens mantindrem per sempre més al servei d'aquest poble??
219.- Payeras Alzina, Jaume (Països Catalans) Tots contra la dictadura del PP
220.- Pedrós Molines, Joan Manel (País Valencià) Penso que Catalunya necessita la unió de tots els partits polítics excepte el PP per fer front a l'Estat Espanyol. Ja s'ha acabat el temps de demanar més autonomia, es necessita un nou Estatut. VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!!!
221.- Peguera Segarra, Oriol (Catalunya) 
222.- Pérez, Carles (Catalunya) 
223.- Perona Carrion, Judith (Catalunya) 
224.- Perramon i Carrió, Ignasi (Catalunya) 
225.- Pertica, laia (Catalunya) Ara es el moment de vetllar pels nostres interessos. Seguim l exemple del govern alemany. dretes i esquerres poden compensar se .
226.- Pertíñez i Juncosa, Eduard (Catalunya) 
227.- Pinsach i Coromina, Xavier (Catalunya) Aïllem al PP d'una punyetera vegada !!
228.- plana mier, elisabet (espanya) 
229.- Planes i Vilà, Josep (PP.CC.) La única manera de fer una mica de por al govern central és que els catalanistes estiguem units.
230.- Prat Vives, Daniel (Catalunya) M'ha encantat la campanya electoral k a fet akest any Caro Rovira, k segueixi aixi k algun dia arriberem a se independents del tot
231.- Prat i Pascual, Albert (Catalunya) Cap dels dos partits centrals CIU-PSC donem prou garantia per assumir els reptes que ja fa masses anys que arrosseguem com a país i com a societat.
232.- Pratet Placis, Carles (Catalunya) una proposta molt coherent.., ara veurem fins on arriba la Catalanitat de CiU i PSC.
233.- PRATS i CLIMENT, DANIEL (CATALUNYA) Tots els catalans ens hem d'unir enfront de l'enemic i per aixó cap força política es pot marginar. Es tasca comuna.
234.- Privat, Lluís (Baixa Garrotxa) Ara és l'hora catalans!
235.- Puertas i Carbonell, M.Dolors (Catalunya) 
236.- puig, rai (catalunya) cal tirar pel cami dret, sense españa , sense madrid, sense el partit popular, sense ningú que ens pugui prendre mes el pel. 
237.- Puig i Cánovas, Òscar (Catalunya) 
238.- Pujol i Ribas, jordi (Catalunya) 
239.- QUEROL I BOIRA, ALBERT (CATALUNYA) 
240.- Ramoneda i Ullar, Vicenç (CATALUNYA) Tal com diu ERC, el govern de concentració entre tots els partits menys els del PP, donaría més força a CATALUNYA. Hi estic totalment d'acord! Clar que hi han partits que arrosseguen el llast espanyolista, com el PSC-PSOE o ICV-EUiA, que depenen de Madrid. Fora bó que els del PSC-PSOE se'n adonessin que anan de la má del PSOE mai governarán a CATALUNYA. Per tant, Sí a ERC-CiU(més catalanista)-PSC, però ERC els hauria de vigilar a ambdós per tal que no desviessin els interessos dels seus partits als intresson de CATALUNYA i dels catalans.
241.- Riera i Albó, Pau-marc (Catalunya) Es una oportunitat històrica per Catalunya
242.- Riera i Font, Ramon (Catalunya) 
243.- Ristol i Orriols, Anna (Països Catalans) 
244.- Roca i Castellà, AnnaMarta (Catalunya) 
245.- Rodríguez Munné, Carles (catalunya) 
246.- Roman i Pérez de la Lastra, Xavier (Països Catalans) 
247.- Romaní i Alfonso, Glòria Romaní i Alfonso (Catalunya) Govern de concentració amb 4, si no amb 3, o bé amb la "dita" esquerra: PSC i Iniciativa
248.- Romeu i Juvé, Claudi (Catalunya) Els catalans ens hem de presentar enfront dels nostres enemics com a un bloc compacte, de no ser així no ens treurem mai de sobre els estats depredadors del nostre país.
249.- ros bochaca, damia (Catalunya (Països Catalans)) Tots per un front nacional! a madrid estàn ben cagats pobrets..
250.- Rosanes i gutierrez, Eduard (Catalunya) tots plegats farem mes força. acabem amb el partidisme
251.- Rossi Schilling, Cristina (Catalunya) Pel diàleg de debò!
252.- rovira espona, ramon (catalunya) Un govern de concentració nacional és el millor. No es moment de divisions davant l'adversari comú.
253.- Rovira i Garcia, Josep Maria (PP CC) Em sembla que ara és el moment de fer pinya. L'objectiu s'ho mereix: Independència !!
254.- Royo Calleja, Conxa (Catalunya) Considero que és l'opció més adequada i que respon als resultats electorals, ja que amb el govern de concentració permetria treballar pel projecte de país nacionalista i per les millores socials.
255.- Rull Muruzàbal, Xavier (Catalunya) Tots els partits menys el PP proposen de fer un nou Estatut. En un procés constituent com el que segurament viurem, doncs, cal que tots els partits es concentrin, tant per a l'elaboració del nou Estatut com per a presentar-lo a Madrid.
256.- Sagarra i Castro, Marta (CATALUNYA) Ja era hora que els catalans tornessim a sentir-nos il·lusionats! Ja s'ha acabat el llarg temps d'hivernació! Tots els fruits recollits fins ara han han de servir per tornar a sentir-nos un poble capaç de reinvindicar la seva llibertat històrica. Bascos i Catalans estan demostrant per fi que alguna cosa ha de canviar a Espanya! I la unió fa la força, per tant, els catalans ho som TOTS, i TOTS hem de portar catalunya el cor per davant de les idees!
257.- Sala i Ribalta, Pilar (Catalunya) 
258.- Sala-Duc, Francesc (Hessen) Ho escriure despres de llegir el forum Francesc
259.- Salvador i Branera, Mireia (Catalunya) 
260.- Salvador i Padrosa, Sever (Catalunya) 
261.- Samsó i Besora, Xavier (Catalunya) recolzo qualsevol acord que ens porti a ser més lliures i a fer una catalunya socialment més justa, sense rencúnies amb els convergents, que també ens hi poden ajudar en això!
262.- Sangles i Moles, Ramon (Catalunya) Gràcies a Esquerra (Carod) vivim un moment històric molt important. Tots a fer pinya, perquè necessitem molta força per a despertar aquest país nostre i guarir-lo de tantes nafres.
263.- sanso, pep (catalunya) ERC a fotut el dit a la llaga. Si no es posen d'acord en aquest govern de concentració es perque tenen masses interessos a perdre els qui ho rebutgin. Serà complicat i segurament no s'aconseguirà, pero cal provar-ho, que tothom es retrati.
264.- santmarti i sala, marti (catalunya) 
265.- Santos Borrás, Emili (Catalunya) Ja va sent hora de posar-nos d'acord en alguna cosa i que els partits politic majoritaris es deixin de romansos i de mirar-se el melic!!
266.- Sarró, Planas, marcel.la (Catalunya) 
267.- Sastre i Fulcarà, Narcís (Catalunya) Pel progrés social i nacional, ara és l´hora de fer pinya!
268.- saumell vallès, assumpta (catalunya) 
269.- Sayeras i Quera, Ricard (CATALUNYA) Tots units fent força per reformar l'estatut i avançar cap a l'autodeterminació.
270.- selga brunet, jordi (catalunya) 
271.- Selga i Brunet, Montserrat (Catalunya (Manresa)) És una idea potent, amb futur que ajuda a sacsejar la classe política i els votants.
272.- Selva, Josep (Catalunya) Els partits tradicionals "d'esquerra" (PSC-ICV)s'els va parar el rellotge fa temps i no es posen les piles. Volen tocar poder, no els interessa el país.
273.- SERANO VIVANCOS, ISAAC (CATALUNYA) FEM QUE TOT ES QUEDI A CASA NOSTRA I DEIXEM DE REGALAR ELS DINERS.SI FORA NO ENS ENTENEN, NO CAL DEPENDRE D'ELLS PERQUE SEMPRE SORTIREM PERDENT. DE QUÈ S'ESPANTEN?
274.- Serra Bauçà, Antoni (Mallorca / Països Catalans) Excel·lent, Carod-Rovira. Ara el futur és més esperançat. Uba abraçada.
275.- Serra i Sellarés, Francesc (Catalunya) Catalunya necessita unir esforços per als grans resptes que ha d'afrontar amb la reforma de l'Estatut i del finançament autonòmic. Ens cal unitat nacional, un govern de concentració fort per poder avançar amb solidesa.
276.- Serra Sala, Joan Maria (Catalunya) 
277.- simon, pau (catalunya) 
278.- Simon Campà, Ramon (Catalunya) 
279.- Simon Udina, Agnes (Catalunya) em sembla molt bé aquesta iniciativa! endavant!
280.- Sió Roca, Carles (Cat) 
281.- Solà i Ferrer, Jordi (Països Catalans) 
282.- Solé i Bernat, Mª Neus (Catalunya) Penso que seria el millor pel nostre país però difícil de fer-se realitat. Per tant crec que ERC de no aconseguir això s´hauria de quedar a l´oposició, tant si pacta amb CIU com si pacta amb PSC defraudarà els seus votants. 
283.- Solé i Camardons, Jordi (Catalunya) Sóc partidari d'un govern d'unitat nacional perquè donar suport a un govern encapçalat pel PSC ens deixa lligats a Espanya i una aliança amb CiU fragmenta excessivament la societat catalana.
284.- SOLÉ TORRA, TERESA (CATALUNYA) M'adhereixo a la campanya !!
285.- soler, jordi (catalunya) Es ara quan veurem si de veritat existeix vocació de contruir d'una vegada per totes un pais "reglamenteri".Peristir en discussions partidistes, i estérils, no es mes que un tel que amaga la por a fer la feina que cal fer. ERC fa molt bé de forçar la situació de cara a veure qui está convençut de debó que això es un país.El que hem preocupa es que potser veurem que hi ha molts que malgrat parlen molt, poc son disposats a sacrificar-se per la consolicdació de Catalunya com a estat.
286.- Subirana i Arnau, Ramon (Catalunya) Als catalans ens costa molt ajuntar-nos per fer coses, pero ara es un bon moment per poder anar junts i fer front a les betzegades que rebem del pais del costat, que tan sols ens volen per pagar Ramon
287.- Tanos i Lora, Barbara (Catalunya) Vull independencia per Catalunya
288.- TARRIDA CAPDEVILA, JOSEP M (CATALUNYA) catalunya tots junts, mes força contra el govern centralista d espanya
289.- Tee, David (Països Catalans) 
290.- Tembleque i Baeza, Araceli (Catalunya) 
291.- Tomàs, Ricard (C) 
292.- Torra Oliveres, Jordi (Catalunya) 
293.- Torras i Rodergas, Josep (Catalunya) Enhorabona per aquesta campanya 'civil' i no partidista. Per si els polítics no han estès el sentit del vot.
294.- Torreblanca i Urenya, David (Catalunya) Sí però amb el Carod President!
295.- Torres Capsada, Arnau (Catalunya) JO estic d'acord amb el govern de concentració
296.- Torres i Sala, Jordi (Catalunya) El pais a votat un canvi i el verdader canvi passa per un nou estatut , un nou model de finencement i par el modelatge d'un nou model de fer política. Cal acabar d'una vegada per totes amb la corrupció tan política com econòmica. Visca Catalunya lliure!
297.- Tortajada Roig, Imma (Catalunya) 
298.- Tremosa i Balcells, Ramon (Països Catalans) Endavant contra el dèficit fiscal de Catalunya!!
299.- Tresserras i Gaju, Joan Manuel (Catalunya) 
300.- Tugues i Pique, Josep Francesc (Catalunya) VISCA LA TERRA , Cal una segona transició , ara sense por 
301.- Turí i Bardaji, Carme (Catalunya) Endavant un govern de concentració, ara més que mai ha de primar els interessos nacionals i no els particulars
302.- Ubiergo Perramon, Immaculada (Catalunya) Seria el que ens donaria més força davant de Madrid (i el que menys els agradaria)
303.- udina castell, m.antonia (catalunya) Ara es l'hora.
304.- Valiente Ballesteros, Carme (Catalunya) 
305.- Vallès, Tina (Catalunya) Per un govern de concentració nacional
306.- Vallès i Llopart, Fèlix (Catalunya) m'adhereixo per un govern de concetració nacional. I de no ser així, que pacti amb ciu.
307.- Vallès i Sala, Florenci (Catalunya) El govern de concentració nacional estaria molt bé si al darrera hi hagués una majoria nacionalista aclaparadora, però, per desgràcia, molts votants del PSOE amb camuflatge de PSC crec que ara no són gens nacionalistes catalans i difícilment arribaran a sentir-se'n mai. Crec que si s'arriba a fer un govern de concentració nacional no hauria d'estar presidit en cap cas per en Pasqual Maragall perquè és un demagog amb escassa capacitat intel·lectual i un mentider. 
308.- verders i ferrer, jaume (espanya) per una Catalunya forta
309.- Vergés i Pujolà, Miquel (Catalunya) Encara que és difícil, s'ha d'intentar anar tots a la una, deixar les coses personals o de partit, i sumar la globalitat del País. Només així podrem ser forts a Madrid i arreu
310.- Vicient Sánchez, Àngel M. (Catalunya (Tarragona)) Primer construïm un país com cal. Després, quan el tinguem, ja discutirem si volem que es governi amb polítiques d'esquerres o de dretes.
311.- Vidal Aparicio, Oriol (Catalunya) 
312.- Vidal Famadas, Enric (Catalunya) 
313.- Vidal Giné, Jordi Ignasi (Països Catalans) És la única manera de superar la transició espanyola i fer la nostra transició, en definitiva canviar les regles del joc. 
314.- Vila Sánchez, Alfred (Cat) estic totalment en contra de ERC i les seves patètiques idees 
315.- Vila-Abadal i Vilaplana, Jordi (Catalunya) Primer lloc: concentració dels 4, si no, dels 3. Si no, amb PSC i IC (si es pot collar fort el PSC, no com passa a Barcelona). Mai ERC-CiU: seria abocar mitja Catalunya a l'espanyolisme. Val més estar a l'oposició.
316.- Viladot Blasi, Mª Eugènia (Catalunya) 
317.- Vilamala, Joan (Catalunya) Ara és l'hora segadors!
318.- Vilana i Soler, Àngels (Catalunya) 
319.- Vilanova i Zapata, Josep Ramon (Catalunya) El país és de tots i tothom hi te cabuda per treballar pel seu desenvolupament.
320.- Vilaró, Xavier (Catalunya) Perquè anant separats ja hem vist fins on podiem arribar, ara cal anar junts i plantar cara a l'onada espanyolista del PP i el PSOE. O concentrem les forces o desapareixem com a nació.
321.- Vilarrubias Cuadras, Daniel (Catalunya) Endavant!
322.- Villatoro i Oliver, Aleix (Catalunya (Països Catalans)) Carod, President
323.- Vinyes i Puigbò, Anna M. (Catalunya) Necessitem fer pinya per dues raons: -- per sumar forces. Ens cal arribar a un gran consens en coses essencials. -- per deixar totalment fora de la nostra consideració el PP.
324.- Vinyes i Sabata, Joan (Catalunya) 
325.- vinyes mestre, benjami (catalunya) crec que es necessari un govern de concentració nacional
326.- Vinyoli, Jordi (Catalunya) 
327.- vitria, jordi (catalunya) 
328.- Vives i Gràcia, Josep (Catalunya) 
329.- Zanuy Espejo, Mª Teresa (Catalunya)